Strawberry Cheesecake med oreobund 20 cm springform
Bund
160 g. Oreos
50 g smør, smeltet
1. Knus oreokiksene helt fint og bland krummerne godt sammen med det smeltede smør.
2. Sær ringen fra springformen eller en kagering oven på det fad du vil bruge og pres krummerne godt ned i bunden i et plant, sammenpresset lag.
Fyld
400 g flødeost
kornene af 1 stang vanille
60 g sukker
400 g jorbær, gerne fra frost, optøede
2 spsk sukker
2,5 dl piskefløde
skallen af 1/2 citron, fintrevet
5 blade husblas
1. Rør flødeost sammen med sukker og vanillekorn med håndkraft
2. Blend jordbær sammen med de 2 spsk sukker.
3. Tag 1,5 dl af jordbærpureen fra til toppingen og pisk det resterende i osteblandingen.
4. Pisk fløden til skum og vend det i blandinge sammen med citronskal.
5. Udblød husblassen i koldt vand i min 5 min.
6. Smelt forsigtigt den opblødte husblas ca. 5 sek. i mikroovnen, rør noget af osteblandingen i og vend herefter husblasblandingen i resten af osteblandingen.
7. Hæld cremen oven på bunden, glat den ud, dæk med husfilm og sæt på køl i ca. 4 timer.
Topping
1,5 dl jordbærpuree fra før
1,5 blade husblas
evt. friske jordbær
1. Udblød husblassen i koldt vand i min 5 min.
2. Smelt forsigtigt den opblødte husblas ca. 5 sek. i mikroovnen, rør lidt af pureen i og rør herefter husblasblandingen i resten af pureen.
3. Hæld det meste af toppingen ud på den stivnede cheesecake, læg evt. jordbærskiver/stykker på og pensel med det sidste topping.
4. Sæt kagen på kl med film over min et par timer, gerne natten over.
5. Løsen ringen om kagen med en skarp, varm kniv før servering.
Note:
Silkeblødt fyld med en sart jordbærsmag, der får godt modspil af de mørke kakaosmag fra oreobunden og den syrlige topping og friske jordbær :) Det er en rigtig lækker sommerkage!
I går var faktsik en overordentlig hygsom dag :) Jeg var nemlig også inviteret til lækker mad og hundenusning hjemme hos Kristine, og Chillumbassen sammen med Sabina, Bitten og Camilla.
Som sædvanligt var der dækker smukt op
Og der var lækker vin! Lækker vin til lækkert selskab :)
Hun serverede de skønneste kartofler med birkes
Fyldt and med asparges og basilikum fandt også vejen til min tallerken. Mmm! Forårsmad
Desserten var en cremet chokoladesuppe med sprødt låg og chokoladegitter :) Efter alt den gode mad var vi vist allesammen temmelig tilfredse med at flytte ned i de bløde gemakker ;)
Det var en dejlig aften! virkelig hygsom :) Og jeg har faktisk også haft endnu en hyggelig dag med dem i dag. Ih det er dejligt med alle mine madveninder!
17 kommentarer:
Det er det helt forkerte sted at have det - cheesecake skal man have i maven :-D
Meget smuk kage!
Dine madveninder er også meget glade for dig!
Jeg aner en udmærket mulighed i din cheesecakes topping for en som mig, der har svært ved at indtage den sædvanlige gele-topping. Er den mere Bitten-venlig?
Nej, hvor ser den lækker ud :D
Jeg har et (måske lidt dumt spørgsmål) .. Skal man bruge hele oreos ? Eller skal man skrabe cremen af ? :P
Tillykke til Pixi :) og lækker lækker kage og selskab!
Meget sjovt.. men jeg har ligeledes gået med tanken om at holde fødselsdag for Elvis :D
Line - nu stopper du! Du bliver nødt til at stoppe med cheese-cakes - jeg kan simpelthen ikke magte det! Jeg bliver jo fuldstændig vild efter selv at lave det MED DET SAMME :o) Mums, den ser bare enormt lækker ud :o) *savle, savle*
Nøj, hvor ser din Strawberry Cheesecake lækker ud.!!
Den skal helt sikkert afprøves.!
Bitten: åhr det var godt :) Jeg er selv ret dårlig til geletopping og plejer faktisk at skrabe det lidt af. Det hjælper gevaldigt at der er friske jordbær i.
Maja: tak skal du have :) jeg brugte bare hele oreos med creme og det hele
Pernille: Hun siger tak! :) jeg kommer altså gerne til Elvis' fødselsdag
Camilla: :p så må du lave cheesecake dessert til grillaftenen ;) den smager så lækkert
Line: Taaak :) du må bestemt kaste dig ud i det
Piske, jeg glemte piskeriset :O Du har så evig ret! cheesecake skal bo i maven ;) taaak :)
Jeg tilgiver dig, hvis du sender et stykke, hæhæhæ :-D
Hejsa. Jeg har prøvet at lave kagen i dag, men brugte 3 forsøg på at få husblas i cremen, som alle endte med lange tråde :-( Hvordan skal jeg gøre så det ikke sker?
Heidi
Heidi: Det er jeg ked af at høre :( jeg har aldrig haft problemer med det. Hmm måske lune lidt af jordbærpurren, røre den opblødte husblas ud der i og rør det sammen med resten af jordbærpureen. Derefter cremen osv :)
Det må jeg prøve. Prøvede først 2 gange som der stod i din opskrift, med at blande lidt af ostecremen i husblasen og så i ostecremen. Prøvede bagefter bare at putte husblas direkte i cremen, men ligemeget hjalp det. Og nu næsten 3 timer efter den kom på køl, er den stadig helt flydende :-( Har lavet en ostekage med Baileys før og det gik fint :-) Ellers en dejlig side du har med masser af inspiration :-)
Heidi
Øv :( !!!
Hej Line.
Så er kagen afprøvet.
Uhh den smagte himmelsk.
Men men men. Jeg kunne ikke få den til at blive ordentlig stiv.
Jeg kom godt nok til at bruge light flødeost (Ved godt at det er en synd at bruge light til kager), kan det være derfor den ikke blev ordentlig stiv?
Men spist det blev den i hvert fald :-)
Tak for en super blog.
Kan man lave den to dage før servering eller skal den helst laves samme dag eller dagen før?
Majken: Dejligt :) det er ikke så meget fordi den hedder light og at den almindelige smager bedre (men det gør den ;)) Light er mere vandet og tynd i det når den røres, så det kan godt drille ret meget :)
Ninett: Hmm jeg vil nok sige at dagen før er helt perfekt :)
Ser lækker ud. Kan du huske hvor stor en springform du brugte??
Send en kommentar