Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 19. april 2010

skildpaddemousse med Daim

Aahr :) så kom den kære sol endelig til Aalborg igen. Hele verden ser bare meget lysere ud i solskin. det havde selvfølgelig været bedre hvis det havde været i weekenden, men jeg klager bestemt ikke lige nu.
Her i Lørdags var jeg til wellness-hygge aften hos Bitten hvor ejeren af Butik Milla kom med en masse fine sager til rinmelige penge. Der var blandt andet ansigtscremer, smykker, ure, læder sandaler, tunikaer, tørlæder og rigtig lækkert undertøj :)

Bitten havde kreeret nogle lækre banan cupcakes til os, de var rigtig gode. Jeg har også den bog de er fra, så mon ikke de engang skal prøves.


Jeg glemte lige at slå den dersens blitz ting fra, men her kan man tilgengæld se det søde mønster på papiret.
Det var en rigtig hyggelig aften, og jeg endte da også med både at få købt tørklæder og tunika.

Igår passede jeg jo Fie-hunden (der er i løbetid og piver) fra om morgenen af og om eftermiddagen fik vi besøg af min lillesøsterog hendes kæreste. De havde været så søde at tage en lækker oksecuvettesteg med, så den stod på rigeligt med lækker mad til aften. Sådan noget rødt oksekød er bare godt :)

Til dessert havde jeg lavet en:

Skildpaddemousse med Daim (5-6 pers)
  • 6 store chokolade skildpadder
  • 100 g. mørk chokolade (jeg brugte lyst da jeg havde en rest, men næste gang skal der mørkt til)
  • 4 past. æggeblommer
  • 4 små Daim bare, medium hakkede
  • ½ l piskefløde
  1. Pisk 4,5 dl af fløden til skum
  2. smelt 0,5 dl fløde, skildpadderne og chokoladen sammen evt. i mikroovn af max. 30 sekunders intervaler med omrøring imellem. Mine smeltede efter 2 x 30 sek. Chokoladen kan bliver en lidt sjov, dejagtig masse pga. cremen fra skildpadderne. Dette kan også gøres over vandbad.
  3. Lad chokoladen afkøle lidt og rør den ensartet og blank sammen med æggeblommerne og 2 spsk flødeskum.
  4. Vend herefter lidt af flødeskummet i chokolademassen.
  5. Vend nu chokolade/flødeskums massen forsigtigt i resten af flødeskummet lidt efter lidt.
  6. Vend til sidst den hakkede daim i og anret i portionsglas/skåle.
  7. Stil på køl et par timer og server med frisk frugt.
Note: Jeg kan ikke så godt lide skildpadder, men den her mousse er faktisk overraskende lækker. man kan ane smagen af "skildpadde", men den er mildt og cremet. En lidt voksen chokolademousse med lækker kontrast fra daimen :) den smagte dejligt med friske jordbær til og jeg tror også at kiwi og ananas vil være rigtig godt.

Min dag i dag startede bare ikke super optimalt! Jeg stod op meget meget træt da jeg havde sovet dårligt, sprang på en bus 07.19 for at finde ud af at vi først skulle møde kl 11 idag. Jeg var bestemt ikke positiv og jeg fandt først ud af det da jeg var tæt ved skolen. Jeg havde lidt medlidenhed med mig selv og købte en kernebolle i kantinen med det resultat at jeg flækkede en tand i overmunden, da jeg spiste den. øv! Så jeg skal til tandlægen i morgen og jeg kan næsten mærke at det bliver dyrt. Godt jeg er medlem af danmark :)

5 kommentarer:

Bitten sagde ...

Åh Line, du kan altid få en til at grine - selv om det er med tragiske hændelser som fx din morgenstund i dag.
Sikke lækre cupcakes :P De billeder må jeg hellere stjæle. Og din mousse virker også alt for fristende!

Linebinevaskemaskine sagde ...

det er da dejligt at jeg kan få dig til at smile når jeg klovner rundt ;D de var meget! lækre dine fine cupcakes.
Moussen er helt vildt god! specielt med frisk frugt til :)

Anonym sagde ...

Hej!
Jeg har lige lavet skildpaddemoussen som kagefyld i lagkage sammen med hindbær/yogurtmousse.
Det er på bestilling fra min søn, som fylder 3 år og af en eller anden mærkelig grund elsker chokoladeskildpadder
Hilsen Christina

Unknown sagde ...

Nøøøj jeg er vild med den skildpadde mousse! Har aldrig lavet chokolade mousse med æggeblommer og var ved at tisse i bukserne af nervøsitet om den skilte og om den ville sætte sig. DET blev fantastisk! Tak for opskriften og den fine beskrivelse :)

Unknown sagde ...

Kan denne laves dagen i forvejen?

Send en kommentar