Efter at have luret hos MissMuffin fik jeg akut lyst til hyggelig, lækker bagt pasta :) Jeg tror roligt at jeg kan sige at den madgenre har en stor plads i mit hjerte. Det er mad der varmer og det er ihvertfald noget at det mad min sjæl lever af ;) Jeg tog både udgangspunkt i Missmuffins og Seasaltwithfood's opskrifter.
De blev knust med en kagerulle, i en plastikpose og pakket ind i et viskestykke. Der kom også 4 spsk sesam, lidt salt og pebet i.
Pasta Chicken Parmigiana 4-5 pers.
- 2 store kullingebryst, banket lidt flade
- Rasp af 6 wasa grovråg og en lille håndfuld havrefras der er knust og blandet med salt, peber og 4 spsk sesam.
- 1 æg, pisket sammen i en skål
- lidt oliven olie (jeg brugte nok 4 tsk i alt)
- 400 g. grove pasta penne
- 1 glas færdig tomatsauce + 2 fed knust hvidløg og 2 spsk mælk (jeg brugte 500 ml. øko. Dolmio)
- 250 g. cheddar, revet
- 4 spsk parmesan, revet
- lidt tørret purløg og oregano.
1. Hæld raspen i en en dyb tallerken, vend kyllingebryst rundt i ægget og vend dem en for en i raspen. Sørg for at drykke raspen rigtig godt fast over det hele og at kyllingen er helt dækket.
2. Fordel 2 tsk oliven olie på et stykke bagepapir, på det område kyllingen skal ligge. Læg kyllingen ovenpå olien og dryp de sidste 2 tsk olie oven på de to stykker kylling.
3. Bag kyllingen ved 200 g. i 25 min og ved dem efter de første 15 min.
4. Kog pastaen efter anvisningen på posen og lad den dryppe af.
5. Bland den afdryppde pasta, tomatsauce og 100 g. cheddar sammen i et fad (jeg genbrugte bare min Le Creuset gryde som jeg også kogte pastaen i).
6. Skær den bage kylling i mindre, mundrette stykker og vend den sammen med pastaen i fadet.
7. Riv parmesan over og fordel det sidste cheddar på toppen. drys med tørret purløg og oregano.
8. Bages ved 200 g. i 20 min.
Note. En utrolig lækker og smagfuld ret, der er hurtig og nem at lave. Jeg blev også rigtig glad for den rasp, jeg fik lavet. En anden gang kunne jeg godt finde på at tilsætte parmesan til raspen og måske lige riste sesamen på en tør pande. Friskhakket basilikum kunne også være lækkert :) Nu har vi også rester til i dag ;)
De panerede kyllingestykker. Man kunne lave nogle seriøst onde kyllingenuggets med den raps!
Jeg blev positivt overrasket over Dolmio saucen, da færdige tomatsaucer godt kan smage sådan lidt.. færdige.. Det er altså virkelig nemt og at de var på tilbud til 10 kr gør det bestemt ikke værre. Jeg har planer og at bruge de renvaskede glas til nødder, kerner osv. :)
Med friskrevet parmesan
cheddar, purløg og oregano
Efter en tur i ovnen (uf jeg elsker den gryde <3)
Og klar til servering :) Den er bare knapt så fotogen. Daniel var også virkelig glad for retten, så det er jo bare bonus! Den bliver vi nød til at lave igen og igen ;)
6 kommentarer:
Du har ret, det er ikke den mest fotogene ret - men til gengæld ser den bare så hyggelig ud. Rigtig regnvejrsmad (at det så ikke regnede i går - i hvert fald ikke på Sjælland - er jo ligegyldigt ;)
Uhm, lækker detalje med den hjemmelavede rasp:)
Det skal afprøves!
Kristian var også meget glad for den, så heller ikke sidste gang jeg vil lave den..
Sammen med salat og brød vil jeg heller ikke tøve med at servere det for gæster en hverdagsaften:)
Jeg købte selv 5 glas Dolmio i Kvickly X i sidste uge for 50 kr., så jeg brugte nøjagtigt samme slags som dig:)
WOW mit mundvand løber nu! Den skal jeg vidst lige gemme i mine favoritter i browseren med det samme og afprøve en af dagene!
Xenia: det smager så skønt selvom den er grim :) rigtig hyggemad
MissMuffin: jeg tænkte jeg lige så godt kunne få brugt de knæknrød til et eller andet ;) Jeg vil med glæde spise det hos dig en hverdagsaften *hosthost* ;)
Janne: Det er også virkelig skøn made, der godt kan klare at blive genopvarmet :)
Ser nu ellers godt ud selvom den ikke er fotogen:) Må jeg prøve en dag.
Send en kommentar