Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 8. september 2011

Kanelsnurrer

Nogen gange er det åbenbart nødvendigt at rode alle SD kortene til vores kamera igennem, da jeg godt kan glemme nogen af de ting jeg har lavet. Jeg havde f.eks. glemt alt om de her kanelsnurrer jeg lavede for et godt stykke tid sidden. Jeg havde faktisk husket mig selv på dem en gang før, men det kan jo smutte det skidt ;) Her er de ihvertfald, bedre sent end aldrig :) inspirationen og hoveddelen af opskriften fandt jeg hos Anne Skoogh

Kanelsnurrer (mange)
160 g. smør
500-600 g. mel
2 dl mælk (skal egentlig være sødmælk, men jeg har brugt skummetmælk)
50 g. gær
2 æg
40 g. sukker
et lille nip groft salt
korn af 1 vanillestang (jeg havde det ikke lige, og brugte vanilleekstrakt)

Fyld:
- 150g. smør
- 250 g. marcipan
- 50 g. sukker
- 100 g. brun farin
- 1 tsk vanillesukker
- 3 spsk kanel
- et nip salt

1. Rør det hele sammen.

Skidtet skal samles
Rul dejen tyndt ud (tyndere end jeg gjorde) i en rektangel og fordel fyldet derpå. Fold dejen på den lange led ved at flappe 1/3 ind over fyldet og herefter den anden 1/3 ind over så fyldet er lukket inde. Tryk dejen lidt flad.

Skær en 2 cm strimmel af dejen og skær herefter strimlen næsten hele vejen igennem. Hold dejsrimlen i hver ende og sno den så strimlerne soes om hinanden og derefter rundt til en "knude"

Snå herefter den twistede strimmel rund om sig selv og  læg den på en bageplade i en papir muffinform. Lad dem hæve 30 min.

Se evt. et nyere indlæg her for et pænere billede :) det er lige med at finde fidusen med det snoning. Drys med perlesukker og bag dem ved 200 i 10-12 min.

Note: Efter at have skrevet opskriften ned, fik jeg helt lyst til at lave dem igen ;) de holdt sig friske en del dage og er ret sjove at lave selvom det snoning der er lidt noget snask. Kan man egentlig købe det der helt hvide perlesukker her i Danmark? det er altså noget mere dekorativt :)

13 kommentarer:

Nanna sagde ...

Nej hvor er de flotte . Sådan et twist gør dem bare endnu mere appetitlige at se på :D

Anne sagde ...

Jeg ved ikke om du kan købe det der hvide perlesukker i DK - Jeg har købt det ved grænsen, i Citti men det er jo et stykke vej fra Ålborg.
Snurrerne ser eller gode ud:-)

Louise sagde ...

mmm de var SÅ gode.. namme nam!

MissMuffin sagde ...

De er såå fine..
Kunne godt spise en nu, lun og med en ordenligt klat hvid glasur, haha:)

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Line? Er du godt klar over, hvor god tjeg lige kunne bruge sådan en basse der, med en kop god the til? Jeg vil mene det går ind under kategorien "Bliv rask/sygemad" :D

Du kan godt regne med, at jeg også smider et kanelsnurre indlæg op snarest, for det der frister jo aaalt for meget !!!!

Chokoladesansen sagde ...

Du kan sagtens få hvidt perlesukker i de store supermarkeder.. Jeg bruger det ofte selv :-)

Kager skal der til sagde ...

Hold op hvor er de bare fine.. og de var lige ved at vinde over Fruen mins ønske om en hel alm Drømmekage...

Men, nej, det må blive en anden dag.

Hyggehygge
Marianne

Prikker i luften sagde ...

Hvor ser det lækkert ud!Det er i det hele taget en meget inspirerende blog du har. Glæder mig til at følge med i den:-)

Linn sagde ...

Wow - hvor er de fine! Jeg har en hel del at lære her, kan jeg godt se - for så flotte bliver mine aldrig! :)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Nanna: tak :) de er lidt sjovere end almindelige kanelsnegle ;)

Latascha: Så bliver jeg jo bare nød til at tage til grænsen en tur ;) der er ikke andet for

Løjsen: meget!

MissMuffin: de ville være så gode med hvid glasur!

Kristine: det var ikke længe der gik ;) hehe. jeg er sikker på at man bliver fuldstændig rask af dem!

Stine: :O det har jeg aldrig set, jeg må altså kigge bedre efter.

Marianne: tak :) altså sådan en lækker drømmekage er nu heller ikke skidt ;)

Prikker: tak skal du have :) jeg er glad for at du vil læse med

Linn: tark :) ehm der var altså både fine og knap så fine ;) jeg tror det bliver bedre med lidt øvelse

Nikoline sagde ...

Dem vil jeg forsøge mig med i weekenden.. De ser rigtig lækre ud..

Sarah sagde ...

De ser godt nok lækre ud, de må helt klart afprøves i weekenden, er sikker på de 3 krudtugler vil elske dem.
Men når du skriver du skærer strimlerne igennem, hvor eller hvordan gør du så det?
Håber du forstod hvad jeg mente :)
Mange hilsner Sarah - der næsten lige har opdagdet din blog, og nøj hvor er den god, og bestemt en fast del herhjemme fra nu.

Linebinevaskemaskine sagde ...

Sarah: De smager forrygende :) Jeg gør som på billede nr 2. Jeg skære en bred strimmel af og derefter køre jeg en kniv igennem undtagen lige den sidste centimeter. dvs. så du får to tynde strimler der kun lige er holdt sammen i den ene ende af den cm dej :) håber det giver mening, eller er du velkommen til at skrive igen.
Tusind, tusind tak for rosen :) der varmer!

Send en kommentar