Vi har været i hundeskov i dag..
Need I say more?!
----
Nu til noget helt andet ;)
I onsdags var vi jo til middag hos søde Kristine og det var den perfekte anledning til at lave endnu en omgang marshmallows som værtindegave til dem allesammen :) Denne gang blev det med pebermynte som smagsgiver.
Candy Cane Marshmallows
- 1.7 dl vand
- 4 spsk gelatine pulver
- 2 tsk Pebermynte aroma fra Dr Oetker (og vil nok bruge 2½ næste gang eller forsøge mig frosigtigt frem med pebermynteolie)
- 2 dl vand- 600 g. sukker
- 2,5 dl glucose sirup
- 1/4 tsk salt
- 1 dl flormelis
- 1 dl kartoffelmel1. Bland 1,7 dl vand med gelatine pulver og perbermynte i skålen til røremaskinen. Lad det stå og trække imens sukkerlagen koger.
2. Bland 2 dl vand, sukker, glucose sirup og salt i en gryde på min. 3 liter og skru op for højest varme.3. For en bradepande på ca 39x27 cm med bagepapir og pensel papiret med smagsneutral olie.
4. Smid et sukkertermometer i sukkerlagen.
5. Lad sukkerlagen koge op til 115 grader.
6. Tænd for røremaskinen på max. og og hæld sukkerlagen ned i skålen så strålen rammer indersiden af skålen men ikke rammer piskeriset
7. Lad røremaskinen piske masen i 5-6 min til massen kun er lun og du kan røre ved den. Massen skal være meget sej og kun lige kunne hældes i formen.
8.Fordel massen i formen.
9. Dryp rød farver over og rør det ind i massen med en kødnål el. lign. (jeg gav den lige lovligt meget gas)
lad det stå på køl til næste dag. Brug evt. en dejskraber smurt med olie til at skabe massen ud med. (for dig egen skyld, sæt straks alle klistrede redskaber og skåle i blød)
10. Bland kartoffelmel og flormelis i en skål.
11. Nu skal der laves lidt samlebåndsarbejde :) jeg fandt det hele frem fra starten. skålen med kartoffelmel/flormelis, en sigte+underlag, en stor skål til de færdige skumfiduser, skarp kniv/pizzahjul smurt med olie og evt. en saks smurt med olie.
12. Løft skumfiduserne ud af formen vha bagepapiret
11. Nu skal der laves lidt samlebåndsarbejde :) jeg fandt det hele frem fra starten. skålen med kartoffelmel/flormelis, en sigte+underlag, en stor skål til de færdige skumfiduser, skarp kniv/pizzahjul smurt med olie og evt. en saks smurt med olie.
12. Løft skumfiduserne ud af formen vha bagepapiret
13.Skær dem i stykker. Pas på de ikke bliver for store. ca. 2,5x2,5 cm.
14. Tril dem enkeltvis i flormlis blandingen og smid dem over i sigten til den er fuld. (kig evt. her)
15. Ryst sigten så det overflødige pulver drysser af og smid fiduserne i den store skål.
16. Opbevar i en lufttæt bøtte eller giv dem væk i gave til søde bloggere ;)
Note: Lækre og svampede som de almindelige men md et frisk pust fra pebermynten. Jeg er ret glad for pebermynte og kunne godt finde på at øge mængden af den en anelse næste gang.
Jeg har allerede fået en ny sjov opskrift på marshmallows jeg skal have prøvet ;)
11 kommentarer:
Hej Line
De marshmallows ser vildt gode ud. Hvor køber du glykosesirup henne?
MVH Lilli
Tusind tak :)
jeg mener at det var i superbrugsen jeg købte det. Der er Heiberg's:) og ellers tror jeg den kan købes i kvickley og Salling. Jeg mener også at jeg har hørt noget med at Dansukker har lavet en.
Åh hvor ser det lækkert ud er hermed fast læser, håber du vil kigge forbi min :)
www.linesmansion.blogspot.com
Wauv, hvor ser det lækkert ud. Det skal afprøves, meget snart...:o)
Hahaha, åååh Line - sikke en skøn pixi du fik med dig hjem fra hundeskoven. Super meget en skam vi ikke kunne komme med, men vi er helt klar en anden dag. Vi er ligeglade med om skovbunden er våd og sjappet - chillum er heldigvis sort :D hahaha - eller noget !!!
Ps. min søster og kusine blev lige budt på dine fantastiske fiduser (eller resterne af dem) og de var ellevilde. Nu er der ca. 10 tilbage :) haha
Nej hvor genialt - hat aldrig set hjemmelavede marshmellovs før. Det ser da totalt proffi og lækkert ud!!!
Kender i øvrigt godt det der lille "hundeproblem" - én ting er sikkert - når de ser sådan ud, så har de bare haft en fantastisk tur ud i det blå ;-)
Nu må jeg altså snart prøve at lave skumfiduser - dine er rockerflotte :-D :-D
De ser virkelig gode ud! Jeg tror ikke jeg kunne gemme dem over længere tid, de ville formentlig ryge i mavesækken hurtigere end du kan sige skumfiduser ;)
Er du da vimmer - de er så skønne:-D
Line: tak skal du have :) jeg kigger straks forbi
Fr Buur Bærgaard:De er så lækre svampede :) jeg tror dog det er bedst med en røremaskine
Kristine: Hun var så mudret, beskidt og fyldt med blade ;)åhr dejligt at i kan lide dem!!
Helle: det er faktisk slet ikke så svært bare man har en røremaskine og så er de virkelig lækre :)
Hun hyggede sig også temmelig meget i alt det mudder ;)
Piske: åhr tak :D det er også ret nemt
Janne: det er også svært at stoppe når man er startet ;) de er vanedannende!
Nanna: tak tak :D de er så lækre!
Uhm.. de ser lækre ud.
Tak for opskriften...
Knus Susi
Send en kommentar