Ingen middagsgæster uden dessert :) sådan er det bare!
Hvid chokolademousse med mint 6 pers (inspireret af Nigella Express)
180 g hvid chokolade, hakket
2,5 dl + 0,6 dl piskefløde
3 æggehvider
Et par dråber citronsaft
2 tsk sukker
Kornene af 1 vanillestang
1/2-3/4 tsk pebermyntearoma eller nogle dråber pebermynteekstrakt
1. Smelt forsigtigt chokoladen sammen med de 0,6 dl fløde i en skål i mikroovnen eller over vandbad.
2. Lad det afkøle i 15 min. eller til det er lunkent.
3. Pisk æggehviderne stive med et par dråber citronsaft.
3. Pisk det resterende fløde med sukker, vanillekorn og pebermynte.
4. Bland 2 spsk stiftpisket æggehvide i chokoladen.
5. Vend nu chokoladen i resten af de stiftpiskede æggehvider.
6. Vend flødeskummet i æggehvide/chokolade blandingen, fyld det forsigtigt i portionsglas og sæt på køl i min 3-4 timer.
Note: Moussen har en virkelig lækker luftig og silkeblød konsistens. Moussen er ret sød og fylder meget smagsmæssigt og bør derfor serveres i meget små portioner. Jeg havde lavet mine alt for store ;) Kombinationen mellem hvid chokolade og pebermynte er lidt alternativ, men virkelig god når den afstemmes ordentligt. Den smager sødt, cremet og med en snert pebermynte. Jeg overvejer lidt at skallen af en lime i en anden gang :)
6 kommentarer:
Jeg har glædet mig til denne opskrift, moussen lyder formidabel!
Kommer på huskelisten...
Tak :-)
Åh, mums ! Mint og Mousse lyder som den perfekte kombo ! :-)
/Linda
Det lyder skønt - jeg skal vist snart have gang i mit pebermynteolie igen:-)
Bitten: den er ret formidabel i små portioner :)
Linda: haha tak for det :) Det er jeg glad for
Linda: Det smager så skønt og let! :)
TaTascha: Pebermynte er bare så godt i mange ting, så det synes jeg bestemt du skal ;)
Smager himmelsk, Jeg har kommet moussen i en kage med mango/passionsfrugt mousse. Det harmonere perfekt da passionsfrugten lige giver den et surt men friskt tvist.
Tak for en inspirerende side ;-)
Send en kommentar