Hindbærsnitter er, ifølge mig ihvertfald, en meget undervurderet lille kage :) Jeg ved ikke om det er fordi at dem der kan købes på tankstationer o.lig. er ret tarvelige og tørre, men en ægte hindbærsnitte er altså bare guf!
Jeg har også rigtig mange gode minder knyttet til den gode hindbærsnitte :) Min mor har bagte dem til min fødselsdag, år efter år, så jeg kunne dele dem ud i klassen. Det har taget så lang tid for hende og jeg elsker hende for at hun har gidet det ;)
hvorom alting er, blev jeg jo 26 år i går og jeg er vist rent teoretisk blevet voksen for længst. Og så må man bage sine egne hindbærsnitter- og så en en luksus udgave! Opskriften er lånt fra Lone Landmand.
Hindbærsnitter med luksus på 12 stk
300 g mel
200 g smør i tern
100 g. flormelis
2 æggeblommer
- 150-200 g hindbærmarmelade
1. Nuller smøret ud i flormelis og mel. Hvis du har en skøn, skøn røremaskine bruger du bare den flade pisker.
2. Tilsæt æggeblommerne og rør videre til det hele har samlet sig.
3. del dejen i 2 og pres hver halvdel ud på et stykke bagepapir som oven for. Lad dejen hvile i køleskabet i 1 time.
4. Varm ovnen op til 180 grader og tag det ene stykke dej ud af køleskabet.
5. Rul dejen ud til ca. 24x29 cm og bag den i 11-12 min, men hold virkelig godt øje til sidst! Den må godt være lysebrun i kanterne. Mens den ene bager kan du rulle den anden klump dej ud.
6. Lad begge bagte dejplader afkøle helt. De er ret skrøbelige når de er kølet af.
7. Læg dem sammen med rigeligt hindbærmarmelade. Der er flere måde at gøre det på og jeg tog nok den forkerte denne gang. Jeg skulle have gjort som mor! Altså at tage den ene bund, dele den på lang, smøre marmelade på den ene halvdel og bruge bagepapiret til at vippe det usmurte stykke bund oven på. Så går de ikke så nemt i stykker mens du samlet det hele.
Luksusglasur med hvid chokolade
100 g hvid chokolade
25 g smør
200 g flormelis
4-5 spsk kogende vand
1. Smelt forsigtigt smør og hvid chokolade sammen i mikroovnen. Jeg gjorde det i 20 sek. intervaller, hvor jeg rørte imellem.
2. Rør flormelis i chokoladen og tilsidst det kogende vand lidt efter lidt for at før glasuren helt jævn.
3. Fordel den på hindbærsnittekagen med det samme og drys med krymmel (eller rålakridspulver hvis du er alternativ) :)
4. Skær kagen ud i 12 snitter - skør først en gang på langs og derefter 5 snit på tværs.
Note: Jeg tror altså ikke at jeg kan gå til bage til almindelig glasur igen ;) Den hvide chokolade er perfekt sammen med resten. Stykkerne kan også sagtens tåle at være lidt mindre end normalt. Dejen har en rigtig god smørsmag, men er desværre også lidt mere skrøbelig end din gennemsnittelige tankstationshindbærsnitte ;) Er der nogen der har erfaring med at blande smør og margarine for en mere stabil snitte, men en god smag? Jeg ved godt at margarine er verboten, men måske det alligevel kan bruges til noget ;)
Jeg havde dem ihvertfald med på arbejde, hvor de gjorde stor lykke :)
Jeg har brugt min skønne midtugentlige fridag til at få bilen håndbremsekabler skiftet Zzzz.. og derefter fået den synet, men så er det 100% i orden til alle mine køreture :) Jeg har været i storcenteret og prøvet at bytte noget i en forkert butik... og nu chiller mig og Pixi bare på sofaen med nogle bløde tæpper :)
I aften er jeg inviteret hjem til Bitten til kaggilde, sammen med de andre blogpiger :) Det bliver hygge!
9 kommentarer:
ser bare superlækkert ud :-)
Mmm hindbærsnitter er simpelthen også en sf mine favoritter. Og hvis jeg endelig synder hos en bager er det også den lille snitte det kommer med hjem ;) må prøve luksus-glasuren næste gang ;)
OMG!!! Det der ser da alt for nice ud og må helt sikkert afprøves når jeg igen er i et land, hvor man bruger ovn!!! Det gør man nemlig ikke i Vietnam, hvor jeg er i praktik... Skønt at kunne følge med i blogs hernede, det giver et dejligt "pust" hjemmefra :-)
Nøj, de ser gode ud. Sender du smagsprøver med posten? :)
Jeg elsker hindbærsnitter, og skal helt sikkert prøve at lave dine meget snart. Jeg har før lavet sådan nogen snitter, hvor jeg kom en hjemmelavet brombær marmelade med rom i. Det kan også anbefales hvis man er til den slags.
m.v.h.
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.com/
Sabrina: tusind tak :) de var rigtig gode
nanna: Jeg kunne også sagtens finde på at hapse en hos bageren ;)
Karen: haha ja det er desværre nødvendigt ;) du ville garanteret med glæde spise en fra en tankstation
Ulrik: Haha de er væk men ellers kan det godt arrangeres ;) Det er nemlig rigtig godt med brombær i også
MUMS!!!
Vi har lige bagt dem og de er virkelig LÆKRE :o)
Den hvide chokolade giver et rigtig godt pift til den traditionelle hindbærsnitte.
Bestemt ikke sidste gang, at vi bager dem :o)
Det er ti gange nemmere hvis du smører hindbærmarmelade på den varme linsebund og lægger dem sammen mens de er varme. Brug to lange knive evt.
Mvh
Karina Mathiasen
maja: Dejligt :D det giver lige det ekstra
Karina: Det synes jeg ikke :)jeg synes også at marmeladen bliver træls og tynd af varmen
Lækkert pift med det hvide chokolade!
Jeg plejer at lave dem på ren margarine og melis, og de bliver langt fra lige så skrøbelige, men smager lige så dejligt :)
Send en kommentar