Der har bl.a. derfor også været en smule stille herinde ;) de andre grunde kunne f.eks. være at jeg har fået job sommeren over og at vi roder lidt med huskøb. Jeg keder mig bestemt ikke! Der sker så mange spændende ting lige for tiden og jeg kan mærke at jeg bliver udfordret på rigtig mange punkte det næste lange stykke tid. I skal nok høre mere når jeg selv ved mere :)
Tilbage til opskriften, for den er rigtig lækker. Jeg gav også Camilla en pose til grillfesten.
- 1.2 dl bailey's
- 0,5 dl vand- 4,5 spsk gelatine pulver
- 2 tsk klar vanille ekstrakt
- 2 dl vand
- 600 g. sukker
- 2,5 dl glucose sirup
- 1/4 tsk salt
- 1 dl flormelis
- 1 dl kartoffelmel
Du kan klikke her for detaljerede billeder af processen :) De kræver desværre nok røremaskine med mindre du har en utrolig hårdfør håndmixer
1. Bland Bailey's og 0,5 dl vand med vanille ekstrakt i skålen til røremaskinen og drys gelatine pulver over. Rør lidt rundt så det hele blandet godt. Lad det stå og trække imens sukkerlagen koger.
2. Bland 2 dl vand, sukker, glucose sirup og salt i en gryde på min. 3 liter og skru op for højest varme.
3. For en bradepande på ca 39x27 (mellem Scanpan) cm med bagepapir og pensel papiret med smagsneutral olie.
4. Smid et sukkertermometer i sukkerlagen.
5. Lad sukkerlagen koge op til 115 grader.
6. Tænd for røremaskinen på max. og og hæld sukkerlagen ned i skålen så strålen rammer indersiden af skålen men ikke rammer piskeriset.
7. Lad røremaskinen piske massen i 5-6 min til massen kun er lun og du kan røre ved den. Massen skal være meget sej og kun lige kunne hældes i formen.
8.Fordel massen i formen og lad det stå på køl til næste dag. Brug evt. en dejskraber smurt med olie til at skabe massen ud med.
9. Bland kartoffelmel og flormelis i en skål.
10. Nu skal der laves lidt samlebåndsarbejde :) jeg fandt det hele frem fra starten. skålen med kartoffelmel/flormelis, en sigte+underlag, en stor skål til de færdige skumfiduser, skarp kniv/pizzahjul smurt med olie og evt. en saks smurt med olie.
11. Løft skumfiduserne ud af formen vha bagepapiret
12.Skær dem i stykker. Pas på de ikke bliver for store. ca. 2,5x2,5 cm.
13. Tril dem enkeltvis i flormlis blandingen og smid dem over i sigten til den er fuld.
14. Ryst sigten så det overflødige pulver drysser af og smid fiduserne i den store skål.
15. Opbevar i en lufttæt bøtte eller giv dem væk i gave
Note: De er bløde, lækre og med en fin Bailley's smag :) de er lidt anderesledes i konsistensen end købefiduser og de skumfiduser jeg før har lavet, men godt smager de! Baileyen gør at de er lidt "tungere" i det. Jeg har desværre ikke selv fået dem afprøvet på grillen endnu, men mon ikke det kommer :)
6 kommentarer:
Uhh, lyder SÅ lækkert! Ku være man sku overveje dem næste gang, der ska overspringshandles :)
XOXO
C
Suk - de var bare såååååå lækre! Jeg blev helt trist da jeg spiste den sidste ;o)
Åh hvor ser de lækre ud, uhm kan næsten smage Baileyen! God sommeraften og held og lykke med huskøbet :-)
C: Det er de også :D de kræver røremaskine men ellers er de en fantastisk overspringshandling
Camilla: jeg er glad for at du blev trist ;) så må de være godkendt
monstercircus: Bailey's er bare godt :) tak skal du have!
Nøøøj, det ser lækkert ud ! :)
hvor har du stemplet fra: "Homemade with love" ?
Corinna: De smager også virkelig godt :) De gør dem med vanilje nu også. Det er fra søstrene grene :)
Send en kommentar