Her er den så :) en fantastisk lækker dessert hvis jeg selv skal sige det! Jeg serverede den for i Camilla, Sabina, Kristine og Bitten i torsdags.
Pavlova med yoghurt-flødecreme & Sellebergs kirsebærsauce
6-7 pers
Pavlova
8 æggehvider
2 1/2 tsk hyldeblomsteddike
340 g sukker
1 1/2 spsk maizena
1. Hæld hviderne og hyldeblomseddiken i skålen.
2. Pisk dem stive, mens du tilsætter sukkeret 1 spsk ad gangen indtil det er optaget i marengsen.
3. Vend til sidst maizena i.
4. Tegn en cirkel på 26 cm i diameter på et stykke bagepapir, vend det om og pensel med maizena.
5. Fordel marengsen på cirklen og lav en let fordybning i midten. Du kan også sprøjte det med en engangssprøjtepose og en stor tylle men jeg kan bedst lide at bruge en dejskraber. Marengesen synker og flyder lidt ud, så der må godt være noget højde på.
6. Forvarm ovnen til 200 grader, sæt pavlovaen ind og skru ned på 120 grader. Den skal bages ca. 1 time og 15 min. Bagetiden kan variere alt efter ovn, tykkelse på marengsbunden osv.
7. Sluk ovnen, sæt en grydeske i ovndøren så den står en smule på klem og lad pavlovaen køle helt af i ovnen i 4-5 timer. Jeg lavede den dagen før og lod den afkøledede pavlova stå på køkkenbordet med et rent viskestykke over.
Fyld
1/2 l piskefløde
250 g græskyoghurt
kornene af 1 vanillestang
3-4 spsk flormelis eller efter smag
1 glas Selleberg Kirsebærsauce
1. Pisk fløden til skum sammen med vaniljekornene.
2. Rør yoghurten ensartet og vend den i fløden sammen med flormelis og smag til.
3. Fordel cremen over bunden og lav en spiral deri fra midten og ud.
4. Fordel kirsebærsaucen over cremen og server med det samme.
Note: sprød, let sej marengsbund, cremet yoghurt-flødecreme med en fin, fin vaniljesmag og så den fantastiske kirsebærsauce! Jeg har nedlagt kirsebærsauceveto i vores familie til jul og om jeg så skal køre til Fyn og hente et par glas, er det sådan det bliver :) Den er virkelig i en klasse for sig og jeg er sikker på at den kan overvinde mange der ikke rigtig er til "alm. kirsebærsauce". Æv jeg skulle have købt et par glas mere!! Åh jeg håber at det snart bliver muligt at købe i Aalborg igen.
13 kommentarer:
Suk! Den var bare sååååååå lækker! :o)
Wow, totalt lækker pavlova. Den kirsebærsauce ar altså to die for - der findes ikke noget lignende. Du behøver ikke køre helt til Fyn - den kan fås lige hernede i Århus. Så kom ned på et tidspunkt - så kan det kombineres med en tur i Inco ;-)
Åååååh Line - den var bare GUDESKØN!
Den ser über fantastisk ud - er hermed på listen over gøremål!
Den er simpelthen for lækker - jeg kunne jo virkelig godt spise sådan et fristende stykke. Er der mere?
Ser vildt lækker ud! <3
Hej den ser lækker ud og skal da lige prøves her i weekenden, du skriver at der skal bruges hyldeblomsteddike, hvad gør det for pavolaen og kan andet evt. bruges?
Hilsen Lene
w.a.u.w det ser så lækkert ud! Jeg kunne nok godt have fundet på at rive noget chokolade ud over - men det er jo også bare mig :-)
kh Anne
Camilla: Dejligt det kunne spises ;)
Åh klidmoster, nu driller du bare ;) i har det hele i Århus! Jeg knuselsker simpelthen de kirsebærprodukter!
Kristine: Det er simpelthen så dejligt i kunne lide den :)
Tante sød: Det er den også! jeg kender alt for godt den liste ;)
Marian: jeg er ked af at sige det, men den forsvandt på mystisk vis samme aften ;)
Vicki: tak skal du have :D
anonym: Jeg vil mene at du bare kan bruge almindelig klar eddike :) Det er med til at gøre marengsmassen godt luftig. Jeg vil nok nøjes med 2 tsk alm. klar eddike.
Anne: Den smagte også ret fantastisk hvis jeg selv skal sige det :) haha det er ikke bare dig ;) det var faktisk planen, men jeg havde ikke lige noget ordentelig chokolade på lager og kun callebautknapper. Chokolade på toppen og så havde den været lige i skabet!
Jeg er nysgerrig efter hvordan den ser ude inde i :-D
Hyggehygge
Marianne
Åh jeg elsker pavlova! Jeg skal ds helt sikkert forsøge mig med din version, åhhhh også skal jeg have fat i noget af det der selleberg, det kan ikke gå for stærkt.
Hej.
Den er bare helt mislykket, Bagte den som der stod i opskriften og den var bare helt "rå" inden i. Den var overhovedet ikke blevet bagt ordentligt, men den tid der stod i opskriften.
Dårlig opskrift.
Er enig i Selleberg, det er super godt.
Denne marangs skal bages meget længere hvis det er ved så lav temperatur og ellers skal temperaturen skrues op. For det var bare helt flydende indeni, der løb faktisk lidt æggehvid ud da vi skar den over.
:(
Anonym: Det er jeg ked af at høre :( jeg bagte efter denne opskrift 2 gane indenfor 3 dage og begge gange helt perfekt. Jeg skal nok lige notere i opskriften at man skal være opmærksom på at bagetiden evt. skal forlænges lidt.
Send en kommentar