Jeg elsker både pulled pork men også den lidt nemmere, og hurtigere udgave pulled chicken. Det er lækker mad, der smager lidt af sommer og grill.
Inspirationen til opskriften med æblecider fandt jeg her hos Sabina og brugte lige hvad jeg havde i "viktualierummet". Det var noget jeg lavede i sidste uge, men det vil bestemt også være godt på en lun sommerdag :)
Pulled BBQ chicken med æblecider 3-4 pers
2 store kyllingebryst
2 forårsløg
3 fed hvidløg, knust
140 g tomatpure (2 små dåser)
2 spsk frugteddike, jeg brugte hindbær
2 spsk sennep
1 spsk brun farin
1 1/2 spsk sød paprika
1 1/2 tsk røget paprika
1 tsk chiliflager
1/2 tsk salt
5 dl liter æblecider
1. Rør hvidløg, tomatpure, eddike, sennep, farin, begge slags paprika, chili og salt sammen.
2. Put kyllingen i en pose sammen med marinaden og lad det marinere på køl i min 12 timer
3. Hæld kylling inkl alt marinaden i en ovnfast gryde + låg. Jeg brugte min ovale Le Creuset. Stik et stegetermometer i kyllingen.
4. Varm ovnen op til 150 grader.
4. Hæld cideren ved siden af kødet, tilsæt forårsløg, sæt låget på og sæt gryden i ovnen i 10 min. skru herefter ned på 110 grader og lad kødet når en kernetemperatur på 95 grader eller ca. 1 1/2 time. Kødet skal være meget mørt!
5. Træk kødet fra hinanden med to gafler og vend det sammen med 1-2 dl af den varme marinade i et fad, før servering. Server gerne med en lækker, frisk salat :)
Hellmann's har været så søde at sende mig et par af deres lækre produkter, bl.a. denne :)
Jeg serverede pulled chicken i en grov bolle, med Hellmann's Mustard Mayonnaise, der smager helt fantastisk sammen med. Den har det bedste fra begge ting. En mild og cremet mayo, med et krydret spark fra sennep :) Desuden er den fremstillet af æg fra fritgående høns!
Jeg gik ikke så frygteligt meget op i hvilken æblecider der blev brugt, da jeg ærlig talt ikke aner noget om det. Jeg havde dog denne til at stå, så det var den det blev. Jeg har købt den hos Grønttorvet i Viborg, men der findes jo ok så mange andre muligheder :) ufiltreret æblemost kunne nok også være godt!
11 kommentarer:
Det smager super godt ja:) Så vidt jeg ved er den eneste "Dry" æblecider der er til at finde den fra Sommersby. Alle andre er den søde af slagsen, men det er nu nok også det, som de fleste foretrækker..
wow det ser lækkert ud, det er lige før jeg sidder og savler ned i tastaturet ^_^
Nej, hvor ser det lækkert ud. Jeg har luret på pulled chicken før, og er endnu engang blevet bekræftet i at jeg skal have det prøvet. Tusind tak for påmindelsen :).
m.v.h.
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.com/
Uhmm - det ser godt ud! Det må jeg prøve en dag, jeg har god tid til madlavningen.
Mmmh, det ser lækkert ud! (:
//Maria Silje
http://www.hairbymariasilje.dk/konkurrence-give-away
Uhmm, jeg har længe haft pulled chicken i tankerne, men har endnu ikke fået det lavet :-) Jeg skylder dig en mail, den kommer indenfor nærmeste fremtid - håber jeg. Men du ved at du altid lige kan hive fat i mig, hvis jeg bliver for langsom (eller glemmer det) :-)
Knus
Birthe
Uh, det ser godt ud! Har ikke prøvet den 'pulled-udgave', men det lyder bestemt som noget, der er værd at prøve!
MissMuffin: virkelig lækkert :) jeg har heller ikke rigtig kunne finde nogen, men jeg tror heller ikke at det giver et ret anderledes resultat.
trine A: haha det er noget griss'
Spisekammeret: Det var så lidt ;) det er super lækkert og ret overskueligt selv på en hverdag
krAm: Det tager faktisk ikke lang tid hvor man er aktiv :) det passer bare sif selv i ovnen
MariaSilje: Det smager rigtig skønt :)
Birthe: Det skal du prøve :) det er rigtig godt. Tak for mail!
Piske: Det smager rigtig lækkert :) og det kan tåle en del krydderi
Det ser rigtig godt ud, men hvad skal ovnens temperatur være på?
Mvh Brian
Brian: Hov, den er smuttet :) 150 grader i 10 min og derefter 110 grader
Hvis man nu ikke vil have den som burger, hvad ville dit forslag være ... Nye kartofler og ?
Send en kommentar