Jeg elsker strawberry cheesecake, men jeg har faktisk et, til tider, ret anstengt forhold jordbæris. Det skyldes nok mest af alt nogle af de frygtelige købevarianter der findes derud. Med Klidmosters version i baghovedet og en nyfunden sorbetkærlighed, blev jeg jo næsten nødt til at give jordbæris en ny chance. Isen er intet mindre end knuselskelig på et højere plan! jeg havde den fine Bitten på besøg i går, i ved hende med de rare gaver og selvfølgelig skulle hun da have is! Med alle ingredienserne på lager er det svært at lave være ;)
Strawberry Cheesecake Ice Cream 1 liter
450 g jordbær, rensede og pillede
1 1/2 dl piskefløde
1 dl mælk
1 ds. kondenseret mælk 397 g
125 g. mascarpone
kornene fra 1 vanillestang
lille nip fint salt
55 g. digestivekiks, knust groft
1. Blend 350 g af jordbærene til pure sammen med den kondenserede mælk
2. Blend herefter mælk, fløde, mascarpone og salt med.
3. Skær de resterende 100 g. jordbær i små tern.
4. Frys massen på ismaskinen til den er næsten færdig og vend jordbærternene i.
5. Frys isen videre i ca. 5 min.
6. Læg isen i to lag med de knuste kiks og rør isen let og hurtigt igennem med en lille ske.
7. Frys isen færdig i fryseren.
Note: Det er en fantastisk cremet, tæt og silkeblød is der har en fantastisk rar og blød jordbærsmag med vaniljen i baggrunden. De små, frosne jorbærtern er nogle små smagsbomber der bryder den cremede is med deres letsyrlige bid. Kiksekrummerne giver en rigtig skøn "cheesecaked" fornemmelse når man spiser isen :)
Jeg vil tro at du sagtens kan erstatte mascarponen med flødeost naturel, men i såfald også erstatte 1 dl mælk med 1 dl fløde :) Det er nemlig ikke alle der har lige nemt ved at få fat i mascarpone i deres lokalområde, har jeg hørt fra en pålidelig kilde.
Vi levede dog ikke af is alene i går, lidt aftensmad blev det selvfølgelig også til. Endda af nemme slags! Jeg har lige købt en paninigrill og med et par dyk i fryser og viktualierum blev det til disse quesadillas.
De blev lavet af Corn tortillas, skinke, mozzarella, mascarpone, sort peber og pumpkin seed & chili pesto.
Jeg brød desværre ikke rigtig om selv tortillaen. Jeg vil langt hellere have en alm. hvede tortillas, men den faldt i god jord hos de andre. Pestoen blev jeg tilgengæld super positiv over! Den er ret grov, med hele græskarkerner og smager af grillede peberfrugter. Det er ikke voldsomt stærk, men tilpas krydret for sådan en som mig ;)
14 kommentarer:
ååååh Line - tror du ikke snart vi skal forbi til eftermiddags-is hos dig ;)
Kristine: jeg tror da nok lige at vi skal have banket en isbar på benene :D snart!
Hold nu op, den må jeg altså prøve. Is og cheesecake, what's not to love? ;-) Jeg er vild med Ben & Jerry's udgave af isen, men det ville jo være bedre - og biligere - at lave den selv :-)
De quesadillas ser altså også lækre ud!
Knus
Birthe
Ej jeg har lyst til is nu! Det var da helt vildt..
Det ser bare så lækkert ud! :)
Ummm...!!! Begge dele ser bare vildt lækre ud :-) Hvilket mærke er den paninigrill du har købt? /Laura
Vildt lækker is, der sker bare noget magisk når kage blir til is, sindssyg lækker is. Paninigrill igen!!! Jeg ser den bare alle steder, puha, den kan lave nogle lækre sager, rigtig god ide med græskarkernene! Ha en dejlig aften.
Ih, jeg elsker din blog!
Og den is der, yum yum!
Jeg bliver lige nødt til at spørge; Er det strengt nødvendigt at have en ismaskine for at det kan lade sig gøre at lave den is? :)
Birthe: ja det kan da næsten ikke blive bedre ;) det skår altså ben & jerry's synes jeg :D
Anne: haha det er jeg ked af ;) sådan da. Det smager også skønt!
Laura: Begge dele smager også dejligt :) Det er en Jamie Oliver paninigrill fra Tefal. Den er nem at rengøre og begge varmeplader kam lægges ned så det er en bordgrill.
Monstercircus: Den sider altså lige i skabet, den her is :) elsker den paninigrill!
Anett: tak skal du have :D nej, jeg tror sagtens at du kan lave den uden. Du skal nok bruge en bøtte på 1 1/2 liter og så tage ismassen ud af fryseren hver 30.-45. min og piske den igennem med en gaffel for at undgå iskrystaller :)
Hej.. jeg synes dit indlæg med isen er super fint. På min blog vanilla ice cream and fleamarket bargains, har jeg en ettikette der hedder gammelt nyt lånt og blåt. Jeg mangler noget lånt og ville høre om jeg måtte låne dit indlæg, jeg vil selvfølgelig henvise til din blog. Håber du er med på ideen:)vh Freya Christina
http://vanillaicecreamandfleamarketbargains.blogspot.dk/
Hermed link til min blog hvis du vil se den:)) Du skal være mere end velkommen.
Hej Freya Christina, tak skal du have :) jeg er lidt usikker på hvad du mener med låne? Henviser du bare eller kopiere du hele indlægger og sætter ind på din blog? :)
Hej hej
Jeg kopiere indlægget billede og opskrift, ændrer layout'et, så det passer til min blog og lægger link ind til din blog samt originalt indlæg.
Ville det fungere for deg?:)
Desværre ikke :( Der har været en del med kopiering osv.
Du er selvfølgelig altid velkomme til at lave isen og bruge opskriften med dine egne ord.
Hej Line
Tusind tak fordi du deler dine lækre opskrifter med os :-) Jeg prøvede at lave isen i går. Jeg blev dog lidt i tvivl om kiksene skal knuses helt småt (mel), eller i større stykker? Jeg har ingen ismaskine, så jeg vil undlade at komme jordbærstykker i næste gang, da disse krystaliseres. Jeg vil heller pynte isen med friske jordbær :-).
Mange hilsner fra Annika
Send en kommentar