Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 21. marts 2010

Til middag hos.. inkl. Gratineret kyllingebryst med sweet potatoes & lime, salat med papaya & bønner og cremet passionsfrugt tærte med sprød top

Så kom dagen for premieren på "Til middag hos din blogger" Line-edition :) med Marie, Anja og Nicholaine som gæster.
Jeg havde jo to aftenvagt dagene op til fredag, så der ar hverken blevet handlet ind eller gjort rent i det lille hjem. Heldigvis havde jeg helt fri fredag, så lejligheden fik lige en hurtig overhaling og jeg handlede ind Bilka midt i pensionisternes myldretid! jowjow, man kan vel skabe lidt respekt med en tunet indkøbsvogn.. men alle slap derfra med hofter og håndled intakte og uden varige men.Det første dilemma var at jeg simpelthen blev lidt smånærig mht. at købe flutes og hvorfor egentlig også købe Bilka's klonede flutes når man kan lave dem selv? Jeg havde ret meget besvær med at finde en opskrift, da de alle havde en ide med at skulle langtidshæve og det var lidt for sent på daværende tidspunkt. I desperation fandt jeg en random opskrift på nettet, men de blev ikke super gode, så den opskrift får i ikke :)

Pigerne (kvinderne? damerne?) kom i samlet flok kl. 17.30, og de havde sørme gaver med :) jeg er trods alt ikke blevet så voksen endnu, at jeg ikke kan blive fantastisk glad over at få gaver.

Jeg fik nogle smukke, smukke tulipaner, der høre til blandt yndlingsblomsterne :)

Og en pose fancy kaffe med hvid chokolade og mandler. Den glæder jeg mig godt nok til at eksperimentere med!

Menuen fandt jeg opskrifter og inspiration i et "Spis bedre" fra maj 2009. Temaet blev caribisk, med spændende frugter og grøntsager. Jeg var meget spændt på det hele, om jeg kunne finde ud af det hele, om de kunne lide det og ikke mindst om jeg selv kunne lide det :)

Salat med papaya og bønner

 • 1 ds. hvide (el. sorte/røde) bønner á 400 g.
 • 125 g. sukkerærter, skåret i meget tynde strimler
 • 1 forårsløg, snittet meget fint
 • 1 papaya, skrællet, kernerne fjernet og kødet skåret i tern
 • 2 kiwi'er, skrællet og skåret i tern
 1. Bønnerne skylles og drypper af i et dørslag
 2. Alle de snittede frugter og grøntsager blandes forsigtigt sammen med bønnerne.

dressing:
 • 1 lille rød chili, fint hakket
 • 2 spsk frisk mynte, finthakket
 • 2 spsk olivenolie
 • saft en 1 stor citron
 • ½ spsk saltflager/ havsalt
 • friskkværnet sort peber.
 1. Chili, mynte, olivenolie, citronsaft og peber røres sammen med en gaffel og hældes over salaten.
 2. Drys tilsidst havsalten over den færdige salat og pynt evt. med friske mynteblade.
 3. opbevares på i køleskab.

Note: Salaten var overraskende god, knasende og let sød/syrlig :) jeg blev virkelig positivt overrasket, specielt over at mynten også smagte ret godt deri. Jeg er ellers ikke den store mynte fan! Det lød også til at de syntes den smagte godt :)

Det er så her at jeg lige har opdaget at jeg ikke selv har fået taget et billede af hovedretten, øv! Så jeg hopper lige på Anja'a blog og låner. Håber det er okay Anja :) ellers må du lige maile mig.
Gratineret kyllingebryst med sweet potatoes og lime

 • 6 kyllingebryst
 • 1 spsk smør
 • salt/peber
 1. Krydder kyllingebrysterne med 1 tsk salt og lidt peber.
 2. Steg kyllingebrysterne i smør, ca. 2 min på hver side på en pande.
Topping:
 • 300 g. sweet potatoes, skrællede og revet groft
 • 3 dl. creme fraich 18%
 • 1 spsk revet frisk ingefær
 • 1½ lime, revet skal
 • ½ tsk. stødt chili
 • 1 tsk salt
 1. Det hele røres sammen (kan evt. godt laves lidt før og opbevares i køleskabet).
Det hele samles:
 • 1½ Lime, saften derfra
 1. Læg kyllingebrysterne i et smurt fad og hæld limesaften over.
 2. Fordel kartoffelmassen over kyllingebrysterne og gratiner midt i ovnen til det har fået farve og er gennemstegt. ca. 25-30 min.
Note: Jeg var meget spændt på den her ret, da den overhovet ikke minder om noget jeg hverken har lavet eller spist før. Og så kan jeg ikke rigtig li' ingefær! Men det smagte faktisk rigtig godt :) kylling var "bagt" i limesaften og var rigtig godt mør og toppingen smagte også rigitg godt (og slet ikke af ingefær!) Jeg tror også sagtens du kan bruge alm. kartofler, hvis du ikke kan finde sweet potatoes.
Sidste ret, der er knap så fotogen :)
Cremet passionsfrugttærte med sprød top

 • 3 dl hvedemel

 • 2 spsk rørsukker

 • 125 g. køleskabskoldt smør, i tern

 • 1 æg

  1. Smuldr mel, sukker og smør sammen med fingrene til det ligner en masse krummer.
  2. tilsæt ægget og saml hurtigt dejen til en aflang kugle.
  3. skær kuglen i skiver på 2 mm. og tryk dem ud i en form på 24-25 cm i diameter.
  4. Prik tærtebunden grundigt med en gaffel og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.
  5. for bag tærtebunden midt i ovnen ved 200 g. i ca. 10 min.
  Fyld:
  • kornene af 1 vanillestang (gem evt. den tomme "stang" til at lave hjemmelavet vanille ekstrakt, se det er gode sager!)
  • 3 dl. piskefløde
  • 1 dl rørsukker
  • 3 past. æg.
  • 5 passionsfrugter
  1. Pisk fløde, vanillekorn, sukker og æg sammen.
  2. Halver passionsfrugterne, skrab frugtkødet ud med en ske og gnid det gennem en sigte. Der skal min. bruges 5 spsk saft.
  3. Pisk saften sammen med resten.
  4. Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten i den nederste del af ovnen i ca. 25 min til fyldet er næsten stivnet. ryst forsigtigt med formen, fyldet skal være stivnet i kanten, mens stadig blævre lidt i midten.
  5. lad tærten afkøle helt og opbevares i køleskabet. den kan evt. laves dagen før :)
  6. Lige før servering: drys 4 spsk rørsukker i et jævnt lag over kagen og brug en gasbrænder til at brænde sukkeret sprødt. alternativt kan du bruge din ovns grillfunktion, sætte kagen øverst i ovnen med lågen på klem. hold godt øje!!
  Note: Den var også ret god og cremet :) den skulle lige have haft lidt mere passionssmag, så havde den været der. Desuden er det sjovt at bruge sin gasbrænder :D jeg tror også den ville være rigtig god, hvis man lavede en passionsfrugt sirup/pure til.
  Så er de lovede opskrifter overleveret :)
  det var en rigtig hyggelig aften og snakken gik ihvertfald livligt. og vi kom godt nok vidt omkring. Jeg lærte også ordet "Jeggins" at kende og den ærefrygt man skal behandle det med! Det er virlig nogle søde søde bloggere og jeg glæder mig allerede til næste gang hos Anja om en lille måned :) jeg syntes det er virkelig sjovt og spændende at møde nye menneske og ikke mindst en stor udfordring for mig. Jeg fik rigtig meget ud af at snakke blogs med dem, da vi alle kan forholde os til de ulemper/fordele der er.
  Jeg syntes det var rigtig svært at finde balancen mellem hvor meget og hvor lidt man skal gøre som "værtinde". Nu var det jo første gang, så jeg havde lidt frit spil :) en anden gang vil jeg nok indkøbe lidt alkoholiske drikke, men første gang syntes jeg det er rigtig vigtigt at få et ægte indtryk af hinanden :) og det gik jo bare rigtig godt. Så kan vi altid rende en tur i hegnet en anden gang ;)
  Nu har jeg kun 1 uge tilbage i praktikken og jeg får helt ondt i hjertet, bare af at tænke på at jeg ikke skal være der længere. jeg har knyttet mig rigtig meget til beboerne, medarbejderne og stedet, så fredag bliver en rigtig hård dag :( det bliver svært at skulle forlade det hele igen og bare skulle tilbage på skolebænken. Det har virkelig været den lange transport værd og jeg kommer bestemt til at savne det hele. jeg er jo også næsten blever helt A-mennesker af at stå så tidligt på ;)
  Lige en sidste bemærkning: Jeg skulle jo på arbejde i går, troede jeg.. jeg mødte frisk og frejdig op på arbejde kl. 9.50 og blev kigget meget mærkeligt på. Jeg skulle så åbenbart ikke møde i går. Da jeg kom hjem igen fandt jeg også ud af at jeg havde vandt min arbejdstrøje forkert, så måske det var meget godt med en uventet fridag ;)

  8 kommentarer:

  Anja sagde ...

  Det smagte virkelig fantastisk det mad! Måske jeg også skal lave det hjemme hos mig, muahaha ;-)
  Jeg skal nok sætte sprutten på bordet, så kan vi vælte gaden bagefter :P

  Marie Holm sagde ...

  Tak for dejligt værtskab og god mad samt masser fa hygge!

  Det er nok meget godt at der ikke er alt for meget alkohol, ellers risikerer man jo at glemme alt det man skal blogge om *Griner*

  - Og cool at du fik det med jeggins med :-p

  MissMuffin sagde ...

  Det lyder bare så lækkert- jeg var også vild med det caribiske tema.
  En sjov og anderledes menu, som jeg er sikker på vakte begejstring! Er så misundelig over at jeg ikke var med, haha:)

  Linebinevaskemaskine sagde ...

  Anja: det er bare fantastisk at i kunne li' det :) om end ikke andet så vælte hinanden ;) glæder mig til næste gang.

  misha: Det var så lidt :) og tak for godt gæste-skab ;) haha bare vi tager billeder undervejs så, så bliver det nemmere at huske dagen efter. Jeggins har for evigt gjort indtryk på mig nu ;)

  MissMuffin: Det var virkelig godt, men jeg ikke ikke sikker på at det er "herre mad" ;) ellers må vi jo gentage succesen med dig :)

  Anja sagde ...

  Haha, ja :P Det skal nok blive sjovt!

  Kathrine sagde ...

  Årh, mine tænder løber i vand. Hvor ser det lækkert ud! :)

  Tina Liel sagde ...

  Sikke en menu Line! Det hele ser lækkert ud og hvor sjovt at lære andre bloggere bedre at kende på den måde. Hi hvor herligt at du mødte sådan på på arbejdet og så med blusen forkert på. Dejligt at din praktik har været så positiv en oplevelse. KNUS♥

  Maj Kreiner sagde ...

  Er vild med kombien af papaya og bønner, og så med gratineret kylling!
  Ser rigtig lækkert ud, skal helt sikkert prøves !! :)

  Send en kommentar