Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

fredag den 12. november 2010

Madklub, Orange tema

I mandags var mødtes madklubben igen :) denne gang med orange tema. Sådan lidt løst og med mulighed for at fortolke ;) altså jeg stod bare for drikkevarer, så min tjans var ret nem :D

Aftenens værtinde havde endda bagt sugarcookies, dekoreret som appelsiner og de var simpelthen så gode!

Til forret fik vi en melon salat med orange peber, mango, rucula, tomat og lufttørret skinke :) en rigtig lækker forret der ikke er alt for tung, men fuld af farver og smag!

Hovedretten var svinekam med fersken og timian, fra en af Jamie Olivers kogebøger. Jeg mener at det er den der hedder, "Det er mere bar' mad". Vi omdøbte lidt retten til "Orange gris i godt selskab" ;) Her er den gnedet godt med en masse timiansmør og lommen der er skåret skråt ned i kødet er fyldt med timiansmør og ferskner.

Da der var ½ times tid tilbage, blev 1 kg små kartofler og dåseferskner i store tern krydret med salt og peber og smidt ned til grisen. Jeg glemte at tage billede af den færdige mad, men det var så lækkert! Jeg skal selv lave lidt af det samme til aften.


Jeg havde taget min yndlings sodavand, MezzoMix, med. Cola med lid appelsin i ;) Jeg blander stadig Fanta og cola hvis jeg kan slippe afsted med det. Desværre kan den kun fåes i tyskland :(

Mens vi slog mave blev jeg introduceret til Cluedo, der faktisk er helt sjovt når man først kommer igang (og kan finde ud af at lave et system!) Jeg indrømmer gerne at det nok ikke er min stærke side.

Den gode middag blev sluttet af med en lækker, lækker creme brulée med cointreau. Det er første gang jeg smagte creme brulée og jeg er fan! Nu mangler jeg bare at lave det selv, men jeg har vist en lille aftale med Bitten om at vi skal prøve det tirsdag :)
Det er rigtig hygeligt at have et tema til madklubben, det er sjovt at have lidt retningslinier og blive lidt udfordret. Næste gang er temaet "Jul i andre lande". Jeg skal have dessert med og jeg er spejlblank! jeg er (tror jeg) ikke så meget til fruitcake :D ideer modtages gerne

I morgen tager mig og yndlingstøserne til Tyskland for at shoppe lørdag i flensburg, overnatte på hotel og grænsehandle søndag. Roadtrip! det bliver så hyggeligt :)

14 kommentarer:

Amalie sagde ...

Mmh.. Creme brulee er det lækreste i verden :)

og ja, Cluedo er rigtig sjovt! :D

missamalie.blogspot.com

MissMuffin sagde ...

I har altså nogle vildt fede teamer og så er jeg vild med, at i laver det som sammenskudsgilde, det er en rigtig sjov ide!
Held og lykke med at finde på en dessert, det lyder lidt svært:)

Piskeriset sagde ...

Hvad med panettone?
http://en.wikipedia.org/wiki/Panettone

Linebinevaskemaskine sagde ...

amalie: jeg skal ihvertfald også have det igen, snart! ;)

MissMuffin: Jeg synes at det er lidt sjovt at have temaer og være bundet lidt :D det fungere rigtig godt som sammenskudsgilde. der er ingen af os der har super mange penge og så er det også muligt at have madklub i hverdagene :)

Piske: det var ikke en helt tosset ide :)

Tanja sagde ...

Åh det ser hyggeligt ud.. Vil os være med i en madklub! :D :p

Bitten sagde ...

Vi har totalt en creme brulée-aftale på tirsdag, og jeg glæder mig!
Orange mad er hyggeligt.

Louise sagde ...

Hvad med Bûche de noël?
Det er en rouladekage med smørcreme, flødenougat, karamel og valnøddekerner stænket med orangelikør, før det hele overtrækkes med mørk chokolade.

Anonym sagde ...

Hold da op, den madklub ville jeg gerne være medlem af :-D

Jeg ELSKER sugar cookies - som min Mama altid bagte (bager) i store mængder til jul - og så kan de dekoreres så pænt....

Sådan en melon salat må jeg prøve, det ser ud som om det lige er noget for mig - og så den flæskesteg af Jamie Olivers - MUMS! Det er længe siden jeg har fået den lavet, men tror da nok lige at den snart skal på menuen igen.

God weekend.

Mange hilsner
Birthe

Linebinevaskemaskine sagde ...

Tanja: det er også bare SÅ hyggeligt :)

Bitten: jeg glæder mig til tirdag ;) orange mad smager bare bedre :D

Louise: har godt nok kigget på den der franske kage, men lyder bare ikke særlig lækker :)

Birthe: de var også bare gode :) jeg har faktisk aldrig selv givet mig i kast med sådan nogle.
Melon salat var helt fantastisk lækker og let :) jeg tror endda også lidt avocado i den ville være lækkert!

Maria sagde ...

Mums til al den mad! Tror cointreau i creme brulee må være fantabulous!

Læste om en dessert den anden dag, i et blad (Red Magazine), som så helt fantastisk ud - jeg er selv i London pt, så har ikke mulighed for at kunne lave den... MEN det var Christmas Clementines, og det er simplethen clementiner der bliver stille og roligt karameliseret i smør, sukker, brandy... tror det smager fantastisk! Det er et engelsk blad, men vil tro denne opskrift nok stammer fra de varme lande;-)

MissMuffin sagde ...

Tænkte straks på dig da jeg læste det nye SpisBedre idag, hvor der er et stort juletema- også med desserter.
Bla. creme caramel af risengrød, cassata med coctailbær og chokolade eller brunkafeparfait med krokantdrys:)

Linebinevaskemaskine sagde ...

uuh det lyder spændende :) tak for tanken! den der brunkageparfait lyder altså spændende :) jeg har abonnement påbladet så det må start komme til mig :D

Liselotte / Everyday Couture sagde ...

Hold da op hvor ser det bare lækkert ud.

// Liselotte

www.everyday-couture.com

Linebinevaskemaskine sagde ...

Det smagte simpelthen også fantastisk :)

Send en kommentar