Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 14. februar 2011

Sharm el Sheikh

Så fik jeg endelig lidt tid til at fortælle lidt om mine ferie i Egypten og vise lidt billeder :)
Det var en rigtig god tur og uden antydningen af uro eller fare. Der var ca. 25 grader, masser af sol og afslapning :) Jeg er godt nok glad for at de ikke hev os hjem, som så mange andre selskaber gjorde med deres rejsende. Der var absolut intet at være bange for i vores område.
Vi boede på et rigtig dejligt hotel, Helnan Marina **** med de sødeste ansatte :) de var så smilende og hjælpsomme. Der var absolut intet at sætte en finger på med det hotel.
Jeg synes generelt at egypterne var meget venlige, men man skal lige vende sig sælgerne/butikkernes måde at være på. De er super hurtige til at spotte potentielle kunder og vil prøve med ale mulige krumspring at få dem med derind. Det kan godt være lidt overvældende i starten, da man godt vil være høflig og høre hvad de har at sige.. efter de tre første sælgere den første dag, er man ligesom kommet over det og fundet lykken i et bestemt NO! eller bare at gå videre :) Det handler i bund og grund om at køre samme kontante stil som de selv gør, lige meget hvor mange gange de spørg hvad du hedder, hvor du er fra og om du vil skrive i deres gæstebog (A4 ark).  En anden ting er, at der virkelig skal krejles om prisen. Giv dem kamp til strejen og lad være med at give efter. Jeg fik langt de fleste gange min. ½ af prisen af ved at stå fast og jeg er sikker på at de stadig grinte af mig bagefter ;) Det er nu ret sjovt!

Vores hotelværelse på 4. sal med udsigt ud over Naama Bay. Som i kan se har vi allerede fundet os godt tilrette og rodet det godt til ;)

 Hovedindgangen til vores hotel, med tagterrassen oven på.

 Vi havde all inclusiv og det her er så vores aftensmad. Her er min 6. slags brød, alverdens salat & dressinger. Bagved er et bord med varme kød og grøntsagsretter og to slags suppe. Vi fik ikke pomfritter en eneste gang og det var skønt :D der var mange spændende og anderledes ting. der var blandt andet noget med sådan nogle okra i. Det var ikke helt tosset :)

Dessertbordet :) alting var meget sødt og meget midlt generelt. Tingene smagte ikke af ret meget, men jeg fandt da et par favoritter ;) for det meste var der også de mast fantastiske søde appelsiner

 Selve restaurenten med "pastamanden" nede i hjørnet. Han lavede pasta med lækker tomatsauce, skaldyr, kylling eller fisk.

 Jeg blev specielt glad for de her kager dernede.Jeg aner ikke hvad de hedder eller er lavet af men de har en virkelig lækker og speciel konsistens. De er søde/klistrede og smager godt med friske appelsiner til :) de minder sådan lidt om baklava.

Der var gjort meget ud af at gøre det hele pænt :) her er en udskåret butternut.

 Og noget tahin agtigt dyppe-dyp

 Dessert :) melon, noget mælkeris halløj med rosiner og "trådkage" + "trådkage" lagt i lag med flødeskum og jordbær.

 Mmm.. trådkage! lidt ligesom at spise grov candyfloss :D

Noget bjerghalløj vi kunne se fra vores værelse

 Vi var på en gladbundsbåds tur og det var rigtig godt :) vandet var utroligt klart og meget dybt.

 Inden i båden.

 Det er næsten umuligt at få et godt billede af den mange farverige fisk og koraller, så det er bedre bare at nyde turen i stedet for at prøve at fange det med kameraet.
 Vi fik turen gratis + byvandring pga. noget med de der hajer, men den er ikke ret dyr normalt og helt klart værd at tage på.

 Mmmm White Chocolate Mocha med caramel drizzle :) den første kaffedrik jeg har kunnet li'.

 Der var en enkelt demonstration mens vi var på Starbucks, men den var fredelig og ovre på ½ time :) bare nogle der ville give deres mening tilkende.

Noget jeg fandt i vores lokale Carrefour ;)

 Endnu en dessert tallerken med de fntastiske appelsiner :)

 endnu en tur på Starbucks :) det var vores lille udskejelse, nu vi spiste det samme sted morgen, middag og aften.

Mmm.....

Det var alt i alt en skøn ferie med Atlantis rejser, der var gode til at informere os løbende og berolige folk. De håndterede det rigtig godt :) Det eneste der var lidt træls, var at man fik en småstresset fornemmelse i maven over ikke at vide om vi blevet hevet hjem tidligere. Det er der ikke rigtig nogen der kan gøre for :)
Jeg kunne ihvertfald godt finde på at tage med dem tilbage til Egypten og helt klart til det samme hotel!
Vi har talt om at tage 14 dage afted en anden gang med 1 uge på nilkrydstogt og en uges daseferie. Nu kunne vi jo desværre ikke se pyramiderne den her gang desværre :)

5 kommentarer:

Unknown sagde ...

Ej hvor sjovt, det hotel i var på lå lige foran vores. altså hvis man stod med ryggen til den ingang du har taget billede af, så til højre og op af bjerget. Godt i havde en stile og rolig tur trods alt :)

/Lise

Linebinevaskemaskine sagde ...

Boede i på Sharm Cliff? :) det var simpelthen så god en ferie

Tina Liel sagde ...

Hvor dejligt at høre at ferien trods alt var god. Uheldigt tidspunkt men det lyder til at rejseselskabet var gode til at informere jer så I kunne føle jer trygge. Vi kunne da ellers lige have taget en tår kaffe sammen i Eilat hi hi. Skønne billeder. Lækkert hotel kan jeg se! Kender godt til hvor irriterende det er at man ikke kan fotografere alle de flotte fisk. I Eilat svømmer de lige foran en selv på det lave vand. Knus

Maria sagde ...

Fantastisk I har haft en dejlig tur! Trods alt det der skete... man bliver kun en smule misundelig af de flotte billeder - især i dette snevejrshelvede!

Linebinevaskemaskine sagde ...

Tina: Rejseselskabet var rigtig gode :) det kunne ellers have været hyggeligt med en tår kaffe ;) Jeg tænkte på om du måske ved hvad den der "trådkage" hedder eller om du er stødt på den før?

Maria: jeg drømmer mig allerede til varmen ;) der er godt nok træls vejr i Aalborg i dag.

Send en kommentar