Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 20. juni 2012

Fiberstykker med rugkerner til madpakken

Jeg havde igen lykkeligt glemt hvor hårdt det egentlig er at starte i nyt job :) alle de indtryk, rutiner, "regler", informationer og mennesker kan virke ret overvældende og jeg har simpelthen været så brugt når jeg jeg kom hjem. Jeg er efterhånden begyndt at få fod på det og det bliver nemmere at rumme for hver vagt der går :) Det er bestemt også det værd!

Vi møder oftest i 12 timers vagter og med en times kørsel hver vej kan det godt gå hen og blive en lang dag. Det er så vigtigt for mig at min madpakke er spændene, at det er noget jeg kan se frem til og ikke bare er noget der skal overståes. Jeg er ikke gode venner med rugbrød lige for tiden, så derfor bager jeg nogle forskellige grove boller, der mætter godt. De sidste jeg bagte var disse, der smager dejligt og mætter længe :) Hvad har i med på madpakken?

madpakke, fiberboller, fiberstykker, fiberbageblanding,

Fiberstykker med rugkerner 10 stk
1/2 dl hørfrø
1/2 dl knækkede rugkerner
1 dl fiberbageblanding
4 dl kogende vand
1 dl vand, lunt
25 g gær
2 tsk mørk maltsirup
2 1/2 tsk groft salt
2 dl kærnemælk
3 dl svedjerug
ca. 8-10 dl hvedemel

1. Hæld hørfrø. rugkerner og fiberbageblanding i en skål, hæld 4 dl kogende vand over og rør rundt. Lad det stå til det er lunt.
2.  Rør gæren i det lune vand og tilsæt derefter maltsirup, salt og kærnermælk under omrøring.
3. Rør svedjerugen ud i og ælt lidt efter lidt hvedemelet i. Dejen må godt være en smule til den klistrede side.
4. Lad dejen hæve 1 time med et rent klæde over.
5. Skrab dejen ud på et meldrysset bord og form den til en 2,5 cm tyk rektangel.
6. Pensel overfladen med vand, drys med sesamfrø og pres dem godt ned i dejen med flad hånd.
7. Skær dejen 1 gang på langs med en skarp kniv eller en dejskraber i metal. Skær derefter 3-4 gange på tværs. Så får du 8-10 madpakkeboller :)
8. Flyt stykkerne over på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 1 time.
9. Bag dem ved 225 grader 18-20 min. De skal lyde hule når du banker dem under bunden.

Jeg skal lige love for at vejret har taget sig sammen her på min fridag, det er bare så lækkert! Jeg har endnu en fridag i morgen, så det kunne være noget så fantastisk med godt vejr der også :) Jeg prøver at komme helt ned i gear, tømme hovedet for indtryk og bare hygge mig. Det er faktisk ikke helt tosset kun at have sig eget (og Pixis) selskab engang i mellem.

7 kommentarer:

Maj sagde ...

Det tager ufattelig mange kræfter det at starte nyt job, så kan godt forstå at dit energi niveau er lidt lavt til tider, det er fuldt ud forståeligt!

Jeg er heller ikke god til rugbrødsmadder i min madpakke, jeg plejer som regel at lave lidt ekstra aftensmad og så lave madpakke ud af det :)

- Maj :D

Anonym sagde ...

Lækre fiberstykker, de lyder vildt gode og dejlig fiberblanding. Ja det må være hårdt sådan at skulle indkøre i noget nyt arbejde også især med langt frem og tilbage mellem hjem og arbejde :-) ha en rigtig dejlig varm dag

Linebinevaskemaskine sagde ...

Maj: Det gør det nemlig, så jeg er helt blæst lige for tiden :) men jeg kan mærke at det bliver en smule bedre dag for dag.
Uh rester er også bare fantastiske som madpakke!

monstercircus: De er tilpas lyse og fluffy, men de mætter også godt :) Det tager temmelig meget energi, så jeg er bare glad for at det er sommer og jeg kan få lidt solenergi :P

Lea sagde ...

Uhh de ser gode ud!
Min madpakke består oftest af en salat med en stor mængde protein. Jeg ville gerne at jeg kunne have en sandwich med, men det er sjældent det sker, da kulhydrater sløver mig og dette er jo ikke ligefrem optimalt :-)
Hvis jeg ikke skal på uni, kunne disse dog være et godt bud!

Kærligst Lea

Linebinevaskemaskine sagde ...

Lea: hvis de sløver dig, så er det vist ikke en god ide ;) jeg plejer også at fylde min sandwich med protein så det mætter rigtig godt og længe :) Bollerne er ihvertfald rigtig gode

Anonym sagde ...


Maltsirup hvor køber du det?

Linebinevaskemaskine sagde ...

Anonym: Jeg har købt mit fra Skærtoftmølle i Salling, men jeg har også set det i Super Brugsen og kvickley før. Måske også helsekostbutikker har det :)

Send en kommentar