Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

fredag den 8. juni 2012

Indonesisk kylling med banan & mango

Hvad siger i til den nye header her på bloggen? Er den forstyrrende, grim, uharmonisk eller noget helt fjerde? Jeg vil ihvertfald gerne høre din konstruktive mening, på en meget pæn måde ;) Mine evner rækker ikke så frygteligt langt på det punkt. 

jndonesisk kylling med banan
Lige så mærkeligt det føles at lave retten, lige så godt smager den :) Jeg lavede den lidt på min egen måde og med det jeg nu havde på lager (og som regel altid har, minus mango -vi har normalt et problematisk forhold..) Opskriften fra madklubben har findes hos Pernille.

Indonesisk Kylling 3-4 pers.
2 store kyllingebryst
lidt olie
3 små el. 2 store bananer
1 godt moden mango
1 rød peberfrugt el. 1 stor snackpeber
saften + skal af 1 lime
2 1/2 tsk karry
2 spsk sød chili sauce
1/2-1 tsk chiliflager
1/4 tsk fint salt
lidt friskkværnet peber
4 dl. piskefløde

1. Skær kødet i 3 tykke strimler på langs, læg i et fad, dryp med lidt olie og bag ved 200 grader i 15 min
2. Skær mangokødet i tern på 1x1 cm.
3. Skær peberfrugten i små bitte tern.
4. Skær bananerne i skiver og fordel dem i et et fad med høje kanter, sammen med mango og peberfrugt.
5. Drys med lidt salt og fordel limesaft + skal over.
6. Rør karry, chilisauce, chiliflager, salt og peber sammen og rør herefter fløden i.
7. Pisk nu den fine lysegule fløde til skum.

8. Skær den bagte kylling i måndrette tern, fordel det over bananerne og dæk herefter med flødeskum :) gerne pænt og jævnt, men det kræver vist heller ikke alverden er gøre det pænere end mig ;) sjusk!

indonesisk kylling
9. Bag ved 200 gradet i ca. 20-25 min. til overfladen er gylden og fin.

Server med nykogte ris :)

Note: Det er virkelig guf :) cremet, frisk og ret enkel at lave.. og der må gerne fiskes efter bananer! Ananas og frisk chili kunne være rigtig godt en anden gang. Måske også lidt fintsnittet forårsløg og lidt limeblade :) eller citrongræs og kokos? Listen er lang og mulighederne mange.

Jeg synes godt nok jeg er kørt lidt træt i aftensmaden for tiden og jeg gider ikke rigtig noget, eller så ved jeg ihvertfald ikke hvad jeg gider ;) Sådan er det vist bare engang i mellem. Det plejer at vende igen.
Jeg har heldigvis fået nye kogebøger og dermed ny inspiration! Der er et par stykker af opskrifterne der godt nok ikke er særlig "Danielvenlige", men mon ikke de kan sniges ind! Ellers må jeg jo invitere nogen der er lidt mere modige til aftensmad ;)

10 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Hvad siger Daniel til sån en omgang her?
Jeg overvejer at lave det i nsæte uge, for det lyder simpelthen fpr mærkeligt! Lav Pulled Chicken Cajun Taco i næste uge så bliver Daniel glad- især serveret med en kold øl:)
Jeg skal også ha lavet en madplan for næste uge, men min fantasi kniber også lidt!

Jeg synes altså, at det miderste billede i din nye header er lidt kedelig, mens de andre 2 bare er rigtig fine...

Anonym sagde ...

Åh den er da vildt fin! Dejlige lyse billeder som viser lidt af det du sætter pris på i livet, dejlig hund. Lækker ret, men ved ikke om jeg tør, tror virkelig Kanonkongen ville sætte ned i den nærmeste grillbar efter en hotdog, han er ikke særligt vil m bananer,men lyder god.

Anonym sagde ...

Absolut en af mine største favoritter!! Alle mine gæster har fået det før eller siden. Dog skifter jeg bananerne ud med en frisk ananas! MUMS
/Helle

Linebinevaskemaskine sagde ...

MissMuffin: han synes at det smagte godt :) Han kan dog godt lide stærk karry, hvor jeg er mere til den milde karry. Jeg laver det faktisk i morgen tror jeg! Jeg overvejer lidt om jeg skal smide ufiltreret æblejuice i eller en guinness. Ih det er svært med det design lige nu :)

Monstercircus: Tak :) haha prøv ham! Den smager ikke super bananet synes jeg :)

Helle: Det kan jeg godt forstå for det er rigtig lækkert og nemt :) Jeg tror også jeg må prøve med den friske ananas engang

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Uuuhm. Det lyder mega lækkert, meeeen med en ikke så bananglad gemal herhjemme, så går den sgu nok ikke :D HAha.

Mht. din nye header, så er jeg enig med Sabina. Derudover synes jeg, at du enten skal gå efter princippet "fra lys til mørk" i de tre billeder, eller også skal du lade pixi sidde i midten, og så skifte det midterste billede ud med et andet og ligeså flot og farvestrålende som det første ;)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Kristine: haha nu må han lige stramme op ;) kom frisk!
IIh det er svært! Jeg prøvede nemlig at bytte rundt da jeg lavede den og det blev noget ged :) jeg har ikke flere flotte billeder ;) Nu har jeg også lavet rod i det hele herinde

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

JUBII for at Pixie er tilbage - så er jeg glad! Og jeg elsker jo de røde farver - det er lige som dit kendetegn for mig.
Sjovt nok har jeg netop i lørdags fået serveret den ret hos venner - der havde hun dog lagt de kogte ris nederst i et dybt fad, så man tog det hele med op og så en frisk salat on the side:-) Det var rigtig dejligt osse

Unknown sagde ...

Super fin header du har fået dig, gode billeder der virker enkle og indbydende, og så er jeg stor fan af din hunds cuteness faktor :)

Lynne sagde ...

Hehe. Du har ret, det ser virkelig mystisk ud undervejs, men det færdige resultat ser da enormt lækkert ud :) Det smager helt sikkert dejligt! Mht. din header, så synes jeg at det er nogle fine billeder, men jeg tænker at den er lige lovlig stor. Jeg kan kun se din header, når jeg kommer ind på din side. Ellers er den som sagt rigtig fin. Dejlige billeder .
Knus

Linebinevaskemaskine sagde ...

Tante sød: Det er hun nemlig ;) det var da en god ide med ris i bunden. specielt hvis der er gæster.

Trine A: Tak skal du have :) hehe ja hun er temmelig cute :P

Lynne: Det virker sådan lidt underligt, men det smager dejligt :) Jeg synes også den er lidt for stor, men jeg har rodet med html hele dagen og kan simpelthen ikke få det til at fungere :(

Send en kommentar