Jeg tilbragte min søndag, min eneste weekendag, sammen med Daniel, Pixi og forældrene ude på gården. Det er så rart for Pixi at kunne rende rundt uden for, specielt lige for tiden, da vores lejlighed er pakket helt ind i stillads og håndværkere! Næ så hellere en tur på gården :)
Lige nu strutter brombærene rigtigt. Det er synd og skam at lade dem gå til spilde, så derfor fik vi lige plukket en portion til aftenens dessert. Buskene har godt nok ikke givet lige så godt som de plejer, lidt har også ret :) kagen er så nem, så nem og tager få øjeblikke og få ingredienser at røre sammen. Bærene kan udskiftes med hindbær, bærblandinger, ferskner, æbletern osv og der kan tilsættes lidt mandler, revet marcipan mm.
Formen jeg brugte var lige lille nok, men en standart tærteform med høj kant /springform er sikkert ganske fint.
Brombærkage
300 g brombær
4-5 spsk sukker
2 store æg
150 g sukker
110 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
korn af 1 vaniljestang
1. Hæld bær i fad/form, drys 4-5 spsk sukker over og ved det let rundt.
2. Pisk æg og sukker luftigt sammen med vanilje og vend mel og bagepulver i.
3. Hæld dejen over brombærene og bag kagen ved 180 grader i 35 minutters tid. Kagen skal være ret gylden. Tjek om den er helt gennembagt i midten med en kødnål/grillspyd.
13 kommentarer:
Den kage ser godt nok lækker ud!
Kan opskriften bruges til muffins, eller er dejen for flydende?
Og hvor meget hæver den?
Får gæster på lørdag og leder efter en hurtig opskrift og det lyder den der godt nok til at være. :)
Mums, sikke en lækker brombær basse! Den ser skøn og luftig ud! Tak for opskrift og ha en dejlig dag
Smuk kage - brombær gør sig rigtig godt i bagværk :-)
Hvor ser det bare lækkert ud Line! :D Ihh altså jeg gad godt have en saftkoger, men har skisme ikke rigtig mere plads i mit køkken, så medmindre sådan en begynder at svæve kan jeg vidst godt skyde en hvid pil efter den indtil videre... Lyder rigtig dejligt med en tur på gården!
mmmh, den ser da bare alt for lækker ud!
//Maria Silje
www.hairbymariasilje.dk
Hej Line. Hvilket kamera plejer du at tage dine billeder med?
Kh Miranda
Hvor ser det godt ud - elsker tærte, særligt med brombær. Og en god gang creme fraiche <3
- Anne
Er der ikke smør eller andet fedtstof i dejen?
Helle: Jeg tror måske det bliver noget snask, men den kan evt. laves i ramekiner :) den hæver ca 2-3 cm
Monstercircus: Den er nemlig ret lækker og luftig :) god aften
Piske: Det gør de helt bestem :) jeg elsker brombær!
Agnethe: den er rigtig nem og lækker :) sådan en saftkoger er også bare guld, hvis man altså har pladsen jo ;)
MariaSilje: Det kan du også tro den er ;)
Miranda: Jeg bruger som regel mit Canon Eos 1000D :)
Anne: Brombr+tærte+creme fraiche er bare en vinder ;)
Anonym: Nej ingenting :)
Har lige lavet denne kage og den smagte fortræffeligt! Kan kun anbefales! :D
lavet kagen 2 gange nu og den er et hit her hjemme og ved vennerne
Vil den kunne laves med frosne bær?
kagen er meget tør, den mangler noget fedt stof evt smør.. eller måske lidt mælk så den ikke er så tør i smagen
Send en kommentar