Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

fredag den 7. september 2012

Gazpacho til frk. Bitten

I går var jeg så heldig at have besøg af Bitten :) bare til lidt hygge, men også fordi hun skyldte mig kage. Det er ikke så skidt endda at have kage til gode og hun havde lavet en fantastisk gammeldags æblekage til os. Vi fik aldrig taget billede af den, desværre!

Jeg gav tilgengæld aftensmad og når jeg får besøg er det med at udnytte det :) Derfor blev til gazpacho. Jeg har fået det flere gange på ferier, men aldrig selv givet mig i kast med det. Det smager utrolig godt og man skal bestemt ikke lade sig skræmme af "kold grøntsagssuppe". Daniel synes at det er noget underligt noget og var meget skeptisk! men måtte også indrømme at de ikke var helt skidt ;)


Gazpacho 3-4 pers
4 skiver 2 cm tykt lyst, kernefrit bröd uden skorpe
vand til at dække brødet
700 g solmodne tomater, flå dem hvis du gider
1 stor agurk
1/2 rød peber, renset
1/2 grøn peber, renset
1 forårsløg, renset
2 store fed hvidløg, renset
0,75 dl olivenolie
3-4 spsk sherryeddike (havde jeg ikke så jeg brugte 3 spsk solbæreddike og 2 spsk hyldeblomsteddike)
salt og frisk kværnet peber

1. Læg brødet i blød i ca. 30 min
2. Fjern kernerne i tomaterne.
3. Skræl agurken, halver og skrab kernerne ud.
4. Smid brød, tomat, agurk, peberfrugter, løg, hvidløg, olivenolie, eddike, salt og peber i en blender.
5. Blend til en ensartet suppe. Det kan evt. tilsættes ca 1 dl vand mens der blendes.
6. Smag suppen til med eddikerne, salt og peber.
7. Sæt suppen på køl (evt. frys hvis tiden er knap) til den skal spises. Den skal være iskold.

Garniture
Brød i små tern, evt. vendt på panden i smør
peberfrugter i små tern
agurk i små tern
tomat,uden kerner, i små tern
Olivenolie

Note: Den smagte så godt på en kold, grå regnvejsdag, tænk hvor lækker den så er på en varm solskinsdag :) Det er en suppe det fylder meget smagsmæssigt, og man spiser ikke så meget af den ad gangen. Den er frisk og krydret.

Jeg skulle egentlig være stoppet på arbejde i fredags, da mit sommervikariat udløb. Heldigvis viste det sig at der var brug for en vikar eller to på nogle af de andre afdelinger. Jeg kom til en "jobsamtale" og heldigvis fik jeg det, så nu har jeg arbejde i 2 måneder mere :) Det er jo dog på en anden afdeling, hvor det meste bliver gjort helt anderledes og det er nogle anderledes beboere. Det er som at starte på et helt nyt arbejde to gange på 3 måneder. Der er mange nye rutiner, opgaver og medicin at sætte sig ind i, så jeg har været en smule træt i hovedet hele ugen MEN det bliver så godt. Jeg er ihvertfald rigtig glad for at være på den nye afdeling og de har taget sig rigtig godt af mig :)

2 kommentarer:

Pernille sagde ...

Haha.. jeg har engang lavet gazpachoo til familien.. jeg endte med at være nød til at varme den op fordi de ikke ville æde den kold XD krise! men det smager dejligt :)

BRUUN by BRUUN sagde ...

YUM ! Hvor ser det lækkert ud. Vil lave sådan en snart ! :-)

/Linda

Send en kommentar