Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 4. december 2012

Æbleskiver med grønkål og to slags ost

Jeg så nogle rigtig lækre æbleskiver hos Pernille og jeg blev simpelthen nødt til at gøre hende kunsten efter. Jeg brugte hvad jeg havde i gemmerne og hvad jeg tænkte det kunne blive godt. Og godt det blev det! Sprøde og bløde æbleskiver med masser af smag :)


Æbleskiver med grønkål og to slags ost 16-17 stk
110 g hvedemel
2 spsk majsstivelse (maizena)
1 tsk bagepulver
1/4 tsk fint salt
spsk finthakket frisk basilikum
2 håndfulde hakket frisk grønkål
60 g fintrevet parmesanost
2 store æg, delt i blommer og hvider
2,7 dl kærnemælk
3 spsk smeltet smør, afkølet
100 g. groftrevet fast ost, jeg brugte castello Alps selection men vesterhavsost vil være god

1. Rør mel, maizena, bagepulver, salt, basilikum, grønkål og parmesan sammen i en stor skål
2. Rør æggeblommer sammen med mælk og smør i en lille skål og rør det derefter i melblandingen. Dejen bliver klumpet.
3. Pisk æggehviderne stive og rør 1/3 i dejen fra før. Vend herefter forsigtigt resten i.
4. Varm en æbleskivepande rigtig godt op og pensel fordybningerne med lidt smør.
5. Fyld 1 spsk dej i en fordybning, drys 1/2 tsk ost i og dæk med 1 spsk dej. Fortsæt med resten af fordybningerne. Vend dem 1/3 omgang med et trægrillspyd efter 2-3 minutter, lad dem stege 2 minutter og vend dem herefter helt rundt. De skal være lidt mørkere end mine. Hold de færdige æbleskiver varme i ovnen ved 50 grader.

Jeg serverede dem med lidt varm tomatsauce :) Daniel ville gerne have haft lidt kød, men det er der jo ikke noget nyt i ;) lidt sprøde bacontern ville nok heller ikke være at foragte. Alt i alt en skøn, alternativ aftensmad jeg bestemt laver igen!

Nu til noget lidt andet!
Jeg har nemlig haft Canon Eos M i hænderne i nogle uger nu og jeg har efterhånden fået en rigtig god fornemmelse af det.
Jeg har lavet en lille opsamling:
- Brugvenligt! Kameraet er nemt at gå til og mange af funktionerne ligger rigtig naturligt og er derfor nemme at finde rundt i.
- God udnyttelse af lyset! Det er svært at finde ordentlig lys i disse kolde dag, men jeg jeg synes faktisk at kameraet gør det rigtig godt og tager gode, klare billedet. Selv i tusmørke.
- Lille og kompakt! Det er en smule mindre en et standart spejlrefleks, men når linsen er på er forskellen  faktisk ikke så stor :)  Taskerne skal være ca lige store.
- Touchscreen! Den giver et overskueligt overblik over diverse funktioner og menuer. Det kræver dog lidt tilvending synes jeg. Du vil måske ikke tænke over det hvis du er vant til et kompaktkamera.
- Jeg har stadig rigtig svært ved at vende mig til kun at kunne bruge skærmen som guideline når jeg tager billeder. Lige på det punkt er jeg godt nok mere til mit spejlreflekt, specielt hvis motivet bevæger sig (hundehvalpe!), men igen - har du kompaktkamera mærker du det nok ikke :)

Det er ihvertfald et rigtig dejligt kamera, der tager godt imod dig og er let at samarbejde med. Jeg ser det som en rigtig god investering hvis du allerede har et kompaktkamera med ønsker at opgradere uden at skulle sætte dig ind i spejlreflekskameraets lidt mere komplicerede verden.

8 kommentarer:

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

hvor sjovt og nyt! Det ser fabelagtigt godt ud! Dem kunne jeg bestemt ha' lyst til at afprøve meget snart.... skal nemlig ud og hente økologisk grønkål hos en landmand en af de næste dage .... jeg ELSKER grønkål!

Pernille sagde ...

Mmm ser fine ud!

Er du snart igennem den pose grønkål!? ;P

Maj sagde ...

Uhm hvor ser de lækre ud! Jeg har også selv gået og luret på ideen med nogle salte "æbleskiver" - de kan jo varieres i det uendelige :) og så behøver man ikke kun at bruge sit æbleskive jern en gang om året :P

- Maj :D

MissMuffin sagde ...

I får sørme spist noget grønkål:) Spændende måde at gøre det på- og er meget stolt af, at du gennemførte en vegetarisk menu:)

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Ejh hvor lækkert og spændende :) Ost og grønkål må absolut være en dejlig kombi.

Mad Med Hjertet sagde ...

Tante sød:
Du kan tro de var gode :) Mmm jeg er helt tosset med det lige for tiden!

Pernille: Tak for inspirationen ;) de blev rigtig gode! Haha ja den blev tømt i en omgang scramblet eggs her i dag.

Maj: De er virkelig gode og en skøn aftensmad :) æbleskivjernet har nemlig rigtig mange muligheder!

MissMuffin: Det er bare så nemt at snige i alt muligt :D haha det smagte skønt og behøvede slet ikke kød ;)

maria Silje sagde ...

mmh, havde aldrig tænkt på æbleskiver som hovedret. nam nam

//Maria Silje
www.hairbymariasilje.dk

Sofies Spisekammer sagde ...

Det er virkelig en sjov ide! Jeg har fået salte æbleskiver med ansjos, det var absolut ikke dårligt, men grønkål og ost også lyder vildt lækkert!

Send en kommentar