Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

fredag den 19. april 2013

Madklub ala Foodgawker

Endnu en uge, endnu en omgang madklub :) De kom til at ligge lidt tæt sammen denne gang, men det gik! Denne gang var temaet "Set på Foodgawker" og vi har derfor gennemkigget Foodgawker siden sidst. Man skulle måske tro at det var nemt med alle de flotte retter, men vi var flere der havde svært ved at beslutte os. ehm...

Det var ikke den pæne mad der var i fokus denne gang, men det var utrolig lækkert alt sammen. Forretten var sticky drumstick og ananas i karameliseret baconsvøb. Øj det var noget rigtig lækker klistret mad :)

Hovedretten stod jeg for da det var hjemme hos mig. Valget faldt på en lækker cremet mac'n'cheese fra Chew Out Loud. Jeg faldt for at det både er en creamy OG bagt mac'n'cheese. Jeg knuselsker at den er cremet (øv, tør mac'n'cheese!) og har den skønneste gyldne, bagte overflade. Her er opskriften som jeg biksede den sammen.

Cremet, bagt Mac'n'cheese
500 g tørret pasta penne
6 spsk smør
60 g mel
1,4 dl sødmælk
125 g frisk mozzarella, i mindre stykker
240 g. revet cheddar
350 g Løgismose herregaard (eller fx gruyere), revet
1-2 fed hvidløg, knust
1-3 tsk sennep (jeg brugte 3 spsk sennepsmarinade fra nordisk køkken)
salt, peber

1. Kog pastaen i saltet vand, 2 minutter mindre end der står på posen. Dræn og skyl med koldt vand.
2. Smelt smør i en gryde. Når det begynder at boble tilsættes mel. Rør mel ud i det smeltede smør og lad det "koge" under konstant omrøring i et par minutter.
3. Tilsæt mælken under omrøring, et skvæt ad gangen. Du kan evt. varme mælken separat først.
4. Når al mælken er tilsat skal saucen lige koge op et 3-4 minutter. Vær obs på at den ikke brænder på eller koger over.
5. Rør hele mozzarellaen, halvdelen af cheddar og herregaardost i saucen. Rør til det er smeltet.
6. Tilsæt hvidløg, sennep, salt og peber. Smag til.
7. Hæld den kogte, drænede pasta i et ildfast fad med høje kanter. 39x27cm (mellemste scanpan bradepande)
8. Hæld saucen over, drys med resten af osten og bag i 30-35 min til osten er gylden.

Kønt er det ikke, men jeg er sikker på at det er godt for sjælen ;) Også godt genopvarmet dagen efter skal jeg hilse at sige!

Denne skønhed er der til gengæld ikke en finger at sætte på. pandekagekage, pancakecake, crepecake, kald den hvad du vil, men den er himmelsk! Chokoladepandekager lagt sammen med hjemmelavet vaniljeflødecreme og chokolademousse. Lige som mig havde pernille svært ved at finde på noget, så jeg sendte hende lidt links til mine favoritter på foodgawker.

Det er den bedste dessert jeg har fået længe! Pernille havde virkelig lavet den godt.

Jeg skal nok linke til opskriften, som hun lavede den, når hun får den lagt på bloggen :)

4 kommentarer:

Bitten sagde ...

Den ser virkelig også god ud, den pandekagekage! Lige noget for en gravid ;)

Susann Romy sagde ...

Nøj, hvor ser det godt ud. Ville virkelig gerne sætte tænderne i både mac'n'cheese og desserten.

Linebinevaskemaskine sagde ...

Bitten: Det er guf! Total pandekager med is deluxe! Din baby vil elske det ;)

Susann: Det var rigtig lækkert alt sammen kan du tro :)

Anonym sagde ...

Kom der aldrig en opskrift på denne?

Vh
Janne

Send en kommentar