Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 5. december 2013

Umahro´s juledadler med peanutbutter & citrus

Lige så længe jeg kan huske, har dadler været en del af julen i vores familie. Hos mormor og morfar stod der ved juletid altid en kurv med hele nødder og en æske med dadler lige ved siden af. Nyknækkede nødder og bløde, søde dadler er nogle af de bedste juleminder!

Urtekram har sammen Umahro Cadogan lavet nogle rigtig hyggelige og lækre opskrifter på juleknas og andre gode sager der høre julen til. Bl.a. disse søde fyldte dadler. Fokus er på rene økologiske råvarer uden sprøjtegift og tilsætningsstoffer. Lige så meget som jeg elsker traditioner, påskønner jeg også nytænkning ift. de råvarer vi "normalt" bruger. Det er spændende med nye ideer til at bruge julens krydderier og andre smagsindtryk på.

Disse fyldte dadler er ingen undtagelse. De smager utrolig godt med dadlens karameliserede sødme og peanutbutterens cremede nøddesmag. Opskriften kan også findes hos Urtekram sammen med andre øko-julerier.


Fyldte dadler med peanutbutter, kanel & citrusskal
1 dl smooth peanutbutter af god kvalitet - dvs. lavet på ristede peanuts og salt.
Fintrevet skal af en økologisk appelsin (el. citron- jeg kunne nemlig ikke lige finde en øko appelsin)
1-2 tsk stødt kanel
20-25 udstenede soltørrede dadler
finthakkede, usaltede pistacienødder

1. Rør peanutbutter med lidt kanel og smag til om du vil have mere i. Rør herefter citrusskal i.
2. Fyld i en sprøjtepose/frysepose, åben forsigtigt dadlen der er halvt skåret igennem og sprøjt peanutbutterfyldet i.
3. Anret på et smukt fad, drys med pæne pistacienødder og server strakt. De kan alternativt holde et døgnstid på køl. Du kan også prøve dig frem med rålakridspulver, vanilje og kakaopulver for andre smagsindtryk.

Det stormer godt nok mildest talt her omkring vores nye hus. byggeprojektørene fra nabohuset er væltet ind over vores hegn og vi har pludselig fået en havestol ekstra. Det værste er faktisk vores nye skur der er blevet revet op og blæst væk ned over en skrænt sammen med cykler, plæneklipper og maser af værktøj. Nu er der kun en helt bar plet! Vi skal selvfølgelig være taknemmelige over at Danmark slipper så let i forhold tilstorme osv. meeen derfor er det stadig godt gammeldags træls! Vi prøver at få det bedste ud af det med nybagte boller, varm kakao med flødeskum og selvfølgelig fyldte dadler :)

4 kommentarer:

A + K = ♥ sagde ...

Yum!! Alle ingredienserne er blandt mine favoritter!

- Anne

Sofie sagde ...

Mums :-) det må og skal prøves i den nærmeste fremtid.

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Øv for den! Dumme "Bodil". Jeg håber det "kun" er jeres skur, der har taget skade, og at cykler og andet indhold er i ok stand!

Hygge med boller og kakao. Det er med at udnytte hyggen, når man ikke kan andet ;)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Anne: ja man kan næsten ikke andet end at elske dem så ;) det er også nogle af mine favoritter.

Sofie: De er ihvertfald utrolig nemme og lækre :)

Kristine: Ja dumme Bodil! ja mere hygge tak! :)

Send en kommentar