Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 22. december 2013

Rustikke vaniljekranse med mandler

- Serveret i den fineste juleskål. Jeg fik sådan to i julegave af yndlingstøserne fra madklubben.

Jeg er ikke så god til klassiske småkager, men ingen jul uden hjemmebagte vaniljekranse! Det er noget helt andet end de blege købevarianter der er derude. Disse er fyldt med skønne ting som vanilje, mandler og smør - så bliver det vist ikke meget bedre. Det er i hvert fald de bedste vaniljekranse jeg nogensinde har smagt. Det er selvfølgelig Madam Mangors fra 1866 :)

Rustikke vaniljekranse med mandler
350 g mandler
2 stænger vanilje
500 g smør, stuetempereret
350 g sukker
2 æg
700 g mel

1. skrab kornene ud af vaniljestængerne og blend mandler, vaniljestænger og vaniljekorn helt fint. evt ad flere omgange.
2. Bland det til en ensartet dej sammen med resten af ingredienserne. Lad det hvile, pakket ind i husholdningsfilm, på køl i min 1 time. Jeg laver den altid dagen før.
3. Jeg brugte kødhakkeren med stjerneformet kageplade til min KitchenAid, men du kan også forme dem i hånden lige som Hanne K  og Klidmoster (der også stikker dem ud som fine stjernekranse!) :)
4. Bag vaniljekransene ved 180 grader i ca. 9-13 minutter til de er gyldne. Afkøl på rist.

Nu er der godt nok ikke længe til jul! Vi skal som tidligere nævnt være 14 personer og to hunde her i vores nye hus og det er min første gang som juleværtinde. Derfor brugte vi også dagen i går på at rydde op og i dag skal der så gøres rent. Gaverne er pakket ind, træet pyntet, maden købt, div. opgaver uddelegeret og efter i dag kan julen bare komme an :) I må alle sammen have nogle rigtig dejlige juledage med god mad og godt selskab!

Klidmoster og Hanne K

3 kommentarer:

Sofie sagde ...

Det var da en rigtig fin julegave. Det er en rigtig flot juleskål :-) og det der er i skålen, ser heller ikke så ringe ud ;-) mmmm!

Glædelig jul.

Mvh Sofie

Anne sagde ...

Rigtig glædelig bagjul og et godt nytår til dig og dine. Dine vanillekranse ser skønne ud - næste jul bliver jeg simpelthen nødt til, at afprøve Madam Mangors, men det lover jeg mig selv hvert år og alligevel er det ikke lykkedes mig endnu :)

Anonym sagde ...

Godt nytår! Har nu mange gange læst din blog og ladet mig inspirere af dine opskrifter. Jeg er selv udd ernærings- og husholdningsøkonom og er til dagligt leder af en cafe for psykisk sårbare i Holbæk. Så inspiration er altid velkommen :-) Jeg synes du er hamrende dygtig. Ja, vanillekranse skal være rustikke og bages med rigtigt smør! Jeg kommer også mandler i mine, rister dem på en varm varm pande inden jeg hakker dem fint - det bringer mere smag frem, synes jeg. Skal det være rigtigt dekadent lader jeg vanillekransene trække i mørk som nogle dage inden. Mange hilsner, Annette

Send en kommentar