Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

fredag den 12. september 2014

Roadtrip til Berlin

Onsdag i sidste uge pakkede mig og Daniel den lille Fiat og kørte mod Berlin. Målet med turen var oprindeligt IFA i Messe Berlin. IFA er en elektronikmesse med 1200 udstillere på 160.000 m2, fordelt på 26 messehaller. Meeen, jeg fik heldigvis byttet lidt vagter så vi kunne tage afsted onsdag morgen og komme hjem søndag aften. Dejligt med lidt tid i byen og kærestehygge :)

Jeg har været i Berlin en gang før, på studietur. Så vidt jeg husker var det på studietur med gymnasiet i 2005/2006-ish. Jeg husker ikke Berlin som noget særligt men jeg har ændret syn på byen efter vores skønne tur.

tryp, berlin , mitte
 "Street art" i hotel Tryps gård.

Det førte hotel vi boede på var Tryp - Berlin Mitte. Jeg fik desværre ikke taget så mange billeder derfra, men det var et rigtig fint, moderne hotel. har du bil med koster det 19 euro pr. døgn at parkere i deres p-kælder.

tryp, berlin , mitte, hotel
Hotelværelset havde en god størrelse og var dejligt, enkelt indrettet. Ved forespørgsel kan man få en 50 mb billet til wifi, men den er hurtigt brugt op skal jeg hilse at sige :)

tryp, berlin , mitte, hotel
 Free stuff! badehætte, tandbørste mm. ;)

tryp, berlin , mitte, hotel
 og på hovedpuden lå en pose sovefår!

Efter  vi havde indrettet os lidt på hotellet (og muligvis hvilet øjnene lidt) tog vi hen på "The Bird" i Prenzlauer Berg (U-bahn: Schönhauser Allee) , der er en New York style bar og steak house. De skulle eftersigende have Berlins bedste burger!

the bird, prenzlauer berg, burger, berlin
Indreting er rustik, musikken er høj, stemningen god og der er et væld af forskellige typer mennesker. Vi bestilte bord via mail for at være sikker på at kunne få et, selv på en onsdag aften. Vær obs! på at du kun kan betale med kontanter,

the bird, prenzlauer berg, burger, berlin
Det ser ikke ud af så meget, vel? Men jeg kan love dig for at det faktisk er den bedste burger jeg har fået til dato. Bøffen på min. 250 g., der er kamufleret i smeltet cheddar og sprød bacon, var helt fantastisk. Daniel bestilte "Da Birdhouse" mens jeg fik en "The Filthy Harry".

Burgeren blev serveret med lækre, hjemmelavede pomfritter som vi på igen måde kunne spise op. Nårh ja, og så har hvert bord deres egen køkkenrulle da det godt kan blive en fedtet omgang :)

the bird, prenzlauer berg, burger, berlin
Med mindre du vil gøre kokken sur, så gør dig selv en tjenste og bestil gerne bøffen medium rare ;)
Når vi skal til Berlin igen (og det skal vi!), så skal vi også på The Bird igen. Vi var meget mætte og meget glade da vi kørte derfra.

Torsdag
Vi lod bilen stå i hotellets p-kælder, købte et dagskort til U-bahn i en automat og hoppede på det første U-tog mod Rittersport Bunte Schokowelt (U-bahn: Stadtmitte)! Det er en Rittersportbutik med merchandise, store mængder chokolade og en hyggelig café. Men vigtigst af alt, så kan du bestille din egen plade rittersport, med det fyld det bedst kan lidt. Mit indre barn var meget lykkelig :)

rittersport, bunte, schoko, welt, berlin
Først betaler du 3,90 euro ved kassen, tager din bon og går hen til chokolademedarbejderne. Først vælger du hvilken type chokolade du vil have. Lige nu kan du vælge mellem hvid og mælkechokolade. Herefter kan du vælge 3 ingredienser fra listen, som du gerne vil have i din rittersport. Jeg vil gæte på at der var 20-15 valgmuligheder. f.eks. skumfiduser, kandiserede mandler, tørret frugt, cocoa nibs, lakrids, nødder, smarties, chili flager, frysetørret frugt, karamelstykker mm.
Den søde chokoladeladedame fylder de valgte ingredienser i et bæger, stikker det under "vandhanen" med chokolade, røre rundt og fylder det i en plastikrittersportform.  Formen bliver banket ned i en gummimåtte indtil chokolademassen er plan og fri for luftbobler.
Din chokolade bliver nu sat på køl og du kan hente den igen 30-35 min. senere. Skal du have lavet din egen rittersport, er det en god ide at starte med dette ;)

rittersport, bunte, schoko, welt, berlin
Herefter er det bare at kaste sig over butikken. Priserne er faktisk billige nok og du kan købe sammenpakninger til lidt billigere penge.
Et lille tip: Før du køber noget, så tag rulletrappen ovenpå. Lige ud for rulletrappen hvor du hopper af, er der en reol med ekstra billige ting og sammenpakninger! Der hyggelige café med desserter, varm chokolade og kaffe skulle også være være et besøg værd.

rittersport, bunte, schoko, welt, berlin
Du kan både købe gaveæsker, specialeditions og alle de almindelige rittersports. Udvalget er selvfølgelig noget større end vi er vant til i Danmark.

rittersport, bunte, schoko, welt, berlin
 Rittersports til ca. 6,4 kr

rittersport, bunte, schoko, welt, berlin
Efter en halv time hentede jeg min Rittersport :) mælkechokolade med vingummibamser, bitte små vanillekiks og frysetørret rabarber. Det koster 3,9 euro, altså ca. 29,5 kr at lave sin egen Rittersport.

Næste stop lå faktisk lige rundt om hjørnet, ved U-bahn Stadtmitte. Tilgengæld er det lidt mere målrettet det voksne publikum.

Fassbender & Rausch - chocolatiers am Gendarmenmarkt
En smuk, klassisk chokoladebutik indretter i mørkt træ og med egen chokolade restaurant og café.

fassbender & rausch, chokolade, berlin, cafe
Der er chokolade i alle prisklasser og der dufter helt fantastisk i butikken. Jeg lod mig friste til et chokoladebrud med nødder, drikkechokolade til varm mælk samt ren kakaopulver til at bage med.

fassbender & rausch, chokolade, berlin, cafe
Det var også muligt at købe smukke kager med hjem, men vi valgte at tage i deres chokoladecafé bagefter.

fassbender & rausch, chokolade, berlin, cafe
 Der var bl.a. også udstillet Brandenburger Tor i chokolade

fassbender & rausch, chokolade, berlin, cafe
 Og Gedächtniskirche!

fassbender & rausch, chokolade, berlin, cafe
Oppe i caféen bestilte vi en lille smule over evne, men det var så fristende det hele. Jeg valgte en citrondessert med kærnemælksfromage og citronmousse. Pakket ind i sprød mørk chokolade og med marengs på toppen. Dertil fik jeg en kæmpe iskakao, som jeg desværre måtte levne rigtig meget af pga. mæthed.
Daniel fik en dessert med nøddetrøffel og karamel. Dertil en varm chokolade-mokka.
Det hele smagte fantastisk og vi sad og nød det med udsigt ud til smukke Gendarmenmarkt.

alexanderplatz, berlin, primark
Næste stop var Alexanderplatz (U-bahn: Alexanderplatz). Vi havde fantastisk vejr og nød solen sammen med alle de andre. Ved Alexanderplatz er der bl.a. en Primark hvor vi fik købt en del tøj. Ja selv Daniel fik købt tøj! men vær forberedt på mange mennesker og på at holde hovedet koldt.

Derudover ligger det en DM, der minder lidt om en Matas. De har billig make-up, neglelak, deodoranter mm. De har også lidt drikkevarer hvis du er tørstig.

Ved Alexanderplatz ligger der også Galeria Kaufhof der minder lidt om Salling herhjemme. De har bl.a. en skøn parfumeafdeling hvor de også sælger make-up fra Benefit.

galeria, kaufhof, berlin, alexander platz, food, mad, supermarket
 De har også et rigtig fint "supermarked"/delikatesse, der bestemt er værd at besøge

galeria, kaufhof, berlin, alexander platz, food, mad, supermarketHer er kagebageafdeligen

galeria, kaufhof, berlin, alexander platz, food, mad, supermarket
 Jeg ville godt have haft de her to banditter med hjem!

pizza, berlin
Om aftenen havde vi egentlig planlagt at skulle spise på en bestemt restaurant i området, der havde fået gode anmeldelser. Men da vi kom frem så den bare så mennesketom, slidt og snusket ud. Vi valgte derfor et lille italiensk spisested vi havde set på vejen. Med rødternet dug, stearinlys und alles :)

Fredag
De sidste to nætter skiftede vi hotel til et i udkanten af Berlin, for at være tættere på Messen.

classic, remise, berlin, ww
På vejen kørte vi forbi Classic Remise Berlin, hvor de flotteste gamle biler bliver restaureret og solgt. Det er gratis at komme ind at kigge.

classic, remise, berlin, fiat
Se bare lige den her lille tykke Fiat :)

dunkin donuts, berlin
Vi blev selvfølgelig også lige nødt til at have en æske Dunkin' Donuts med på hotellet. (for god ordens skyld: apple/cinnamon, ice coffee, vanilla/raspberry, blueberry crumble, maple frosted, chocolate walnut.

Jeg var desværre syg under hele turen, men jeg havde det rigtig dårligt om fredagen og der blev derfor ikke rigtig taget nogen billeder.
Men trods sygdom var vi i KaDeWe (Kaufhaus des Westens: U-bahn Wittenbergerplatz), der er et flot og ret dyrt stormagasin. Vist endda europas største. Selvom du ikke nødvendigvis har råd til ret meget derinde, er det en oplevelse i sig selv at kigge på de forskellige etager.
Hvis du som minimum bare har en lille bitte foodie gemt i maven, kan jeg kun anbefale dig at tage rulletrapperne op på 6. etage hvor deres delikatesse gemmer sig. Og den er stor, meget stor! Jeg havde ihvertfald svært ved ikke at blive overvældet :) ud over en masse lækre produkter og delikatesser kan du også spise derinde i div. små "barer" med forskellige temaer.

Derudover var vi et smut forbi Potzdammer platz hvor det hypede Sonycenter ligger. Der er desuden mulighed for shopping i et center derved.

mercur, hotel, berlin, tegel, airport
Vi boede som nævnt på Hotel Mercur Berlin Tegel de sidste to dage. Jeg nåede dog ikke at få et billede inden vi fik rodet værelset til. Værelset havde en god størrelse, der var fri WIFI og badeværelset var udstyret med badekar! Vi havde morgenmad med i prisen og hold op hvor var den god :)

LørdagLørdag stod i elektronikens tegn på IFA messen i Messe Berlin. Først og fremmest var parkeringen helt umulig og der var slet ikke nok pladser. Skal du til messen engang kan jeg kun anbefale at komme i meget god tid.

ifa, ifa14, berlin, messe

På Messen er der hovedtelefoner, navigationer, tv, alt inden for hifi, smartphones, skønhed, køkkenmaskiner, kaffemaskiner, ovne, køleskabe, robotstøvsugere - ja alt forbruger elektronik overhovedet! Men specielt med fokus på de nye kurvede fjernsyn, 4K OLED og wearables (f.eks. Samsungs "ure").

ifa, ifa14, berlin, messe
Bodum var der også

ifa, ifa14, berlin, messe
I de køkkenrelaterede områder var der rigtig mange demonstrationer af produkter og "cooking shows"

ifa, ifa14, berlin, messe
Og smagsprøver!

ifa, ifa14, berlin, messe
latte art med portrætter

ifa, ifa14, berlin, messe
Der blev også bagt flotte macarons!

ifa, ifa14, berlin, messe
Jeg hørte min bedre halvdel sige "Vi skifter først fjernsyn igen før at 4K OLED kan købes for menneskepenge". Jeg kunne dog ikke få det på skrift ;)

ifa, ifa14, berlin, messe
Relevant reklame for et fjernesyn?

ifa, ifa14, berlin, messe

ifa, ifa14, berlin, messe, jarre
Fiin højtaler fra Jarre. Du sætter bare din telefon i nakken af den.

Flere Jarre produkter

ifa, ifa14, berlin, messe
Vi gik rundt på messenfra kl lidt i 10-18, så da vi kom til regnbuefarvede hvidevareudstilling var vi godt møre. Selvom det egentlig mest var Daniels dag, var det faktisk rigtig spændende det meste af det og jeg er kommet til at love at jeg godt vil med igen.

Lidt tips og fif!
- Når du skal planlægge din tur, så hav i mente at butikkerne i Berlin som regel har lukket hver søndag. Tilgengæld har de som regel lange åbningstider.

- Der er mange steder der ikke tager danske visakort mm. og det er derfor en god ide at hæve ekstra kontanter hjemmefra.

- Det er rigtig nemt at komme rundt i Berlin med u-bahn. Jeg har altid en list med hjemmefra med de ting vi gerne vil se, åbningstider og den pågældende u-bahn station. På den måde er det hurtigt og nemt at navigere rundt og skifte ved stationer.

- Køb gerne et dagskort til u-bahnen i en automat. Det kan som regel godt betale sig. Det skal bare stemples på stationens automat første gang du tager det i brug.

- Hvis du ikke er så god til tysk, så taler de faktisk ret godt engelsk i de fleste butikker.

15 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Jeg kommer sådan til at savne Berlin, når jeg ser de billeder. Mindes med glæde da gemalen og jeg søgte ly for kulden hos Fassbender & Rausch, da vi var der i november måned for nogle år siden. Vi trak helt sikkert gennemsnitsalderen ned, men vi nød til gengæld et par gode kager en en chokodrink med et meget gavmildt skvæt rom i :-D

Annika sagde ...

Glad for at du også er til Berlin...
En drømmetur for mig - hygge, og nørderi :D Selv har jeg ikke været på IFA endnu.
Tak for spise og choko-tip :D

Netto og Aldi tager ikke kort er vores erfaring, men heldigvis kan man så hæve i automater...

Da jeg har en hobby som 'kræver' internet (Munzee og Geocaching) så må jeg erkende at jeg for længst! har ofret i tysk simkort + altid prøver at få til andre lande også (da jeg har dobbeltsim kan jeg ikke få tilbudt at skifte data i udlandet til lokal, så aner ikke hvordan det funker).

Håber at du trods sygdom nød det :)

Mit element sagde ...

Tak for fif, jeg skal (for anden gang) til Berlin i oktober og da jeg har set de berømte seværdigheder og steder går jeg denne gang lidt mere op i shopping og afslapning....

// Rikke //
Mit element

Lena sagde ...

Hej Line. Har du opgivet din Blog? Plejer at læse med, men nu er der snart gået 4 mdr. siden en opdatering? Er alt ok?

Nicolaj sagde ...

Ser ud til at være en rigtig fed tur :-) Der er intet federe end at prøve at det slik som de har i et nyt land :-) Når jeg er ude og rejse, så er en af de ting jeg skal altid, at købe for et par 100 kroner slik i det lokale supermarked :-)

/Nicolaj

Ade sagde ...

Berlin er en meget smuk by

Mobile App Developers sagde ...

Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!

SEO Company Pitampura sagde ...

Interesting. Your instructions look clear but I'm not very good at this so I hope this will work well for me. Thanks for the tips!

Unknown sagde ...

Wow! this is Amazing! Do you know your hidden name meaning ? Click here to find your hidden name meaning

Felix Wenzel sagde ...

Hallo

Sehr schön! Genau das habe ich gesucht!

MfG,
Adpoint

Anonym sagde ...

Online Umfrage https://www.acad-profy.com/post/fragebogen-erstellen erstellen, durchführen & auswerten.

السيد محمود sagde ...

شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

السيد محمود sagde ...

شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة كشف تسربات المياه بالخبر
شركة تسليك مجارى بالخبر

شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة كشف تسربات المياه بالدمام
شركة تنظيف مجالس وكنب بالدمام والخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام

السيد محمود sagde ...


شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة الحمام بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالقطيف

شركة تنظيف مجالس براس تنورة
شركة رش دفان بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالاحساء
شركة تنظيف خزانات براس تنورة
شركة تعقيم بالخبر

Dansk Casino sagde ...

good job, like!

Send en kommentar