Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 6. oktober 2011

Pulled pork baby!

Jeg har længe, meget længe, gået og luret på Pulled Pork. Jeg har set det diverse steder i blogmand, men lige skulle løbe mig lidt mod til. Skæbnen ville at jeg fik smidt en nakkefilet efter mig til okay billige penge i Mandags og så var der jo absolut ikke flere undskyldninger! Nu er jeg altså også ret glad for kød ;) Det blev i min ovale Le Creuset gryde og ovnen, da den lille smokey joe ikke har så store evner!

Dag 1
kl 10 blandede jeg den tykke marinade og smed grisen i. Jeg valgte en våd marinade frem for en dry rub.

Marinade til trukket gris (til 1,2 kg nakkefilet)
1½ dl ketchup
3 spsk cane sirup

3 fed hvidløg, presset
2 spsk soya
1 spsk sesam olie
3 tsk grov sennep (eller dijon)
frisk kværnet peber
4 tsk paprika (meget gerne røget, men det havde jeg ikke)
1 tsk chilipasta
3 tsk peanutbutter
1 dl røget barberque sauce (Min hed vist HP woodsmoke, det er ret vigtigt for smagen)

1. Rør det hele godt sammen i en skål, smid grisen i en pose, hæld marinaden over, fordel marinaden og luk posen godt til.
2. Lad grisen marinere 1 døgns til.

Dag 2
- Forvarmede ovnen til 100 grader.
- Imens hældte jeg grisen i Le Creuset'en, klemte alt den overskydende mariande ned over kødet og hældte 2 cm vand i gryden.
- Grisen fik et stegetermometer i enden ;) og låget blev lagt på.
- Alt i alt fik grisen 8 timer i ovnen til den nåede en kernetemperatur på 93 grader. Først 3 timer med låget på ved 100 grader og derefter den resterende tid uden låg ved 110 grader for at give lidt skorpe (også kaldet bark).
- Efter burgerbollerne var blevet bagt og kølede lidt af, blev grisen trukket fra hinanden i et fad med de obligatoriske to gafler.
- Efter det hele var blevet "pulled" fra hinanden (meget meget nemt! det er så mørt) hældte jeg et par dl af stegeskyen over og vendte det hele rundt.

Det møreste og lækreste pulled pork

Serveret i nybagte grove burgerboller og med hjemmelavet coleslaw :) åh det var så godt, så godt! Jeg kan virkelig godt forstå hypen omkring pulled pork. Lækkert, saftigt og mørt. (det er så træls at dagslyset forsvinder. Det gør det lidt svært at tage pæne billeder)

Coleslaw 4 sultner personer
- 2½ dl creme fraich 9%
- 4-5 spsk mayonnaise
- 2-3 tsk dijonsennep
- Salt & Peber
- 300 g. hvidkål, snittet med fint
- 150 g. gulerødder, revet eller i meget tynde strimler

1. Rør dressingen sammen i den skål det hele skal blandes i.
2. Vend kålen og gulerødderne rundt i dressingen.
3. Flæk brødet og fyld med rigeligt pulled pork og coleslaw!

Note: Mums! det er så lækkert! Det er helt klart besværdet vejr og når vi engang får et hus og en ordentlig grill skal det også prøves på den "rigtige" måde. Det er bestemt ikke sidste gang jeg skal lave pulled pork :) Kødet er mørt, saftigt og lækker. Det falder simpelthen bare fra hinanden. Næste gang kunne jeg godt finde på at smide lidt ananas i coleslaw'en og røget paprika i marinaden til kødet. Det giver meget at det har en let røget smag :)

I går aftes kom posten med sukker og flormelis fra Dansukker, så nu er det ihvertfald i hus. Jeg kan faktisk godt lide at planlægge og organisere, jeg får bare så dårlige nerver af det. Tænk nu hvis tingene ikke når at komme? :P Jeg krydser fingre!

9 kommentarer:

Kim sagde ...

Velkommen i pulled pork klubben - Det er en gudespise! Du skal glæde dig til når den laves på grillen, få det bliver resultatet blot endnu bedre af.
Et tip, hvis du mod forventning skulle have rester er, at du kan tilsætte en smule æblejuice og så genopvarme i f.eks. microvnen.
Det gør det endnu mere saftigt og syren fra æblejuicen fremhæver smagen yderligere.
Det smager også skønt som fyld på pizza eller i stedet for kylling i tarteletfyldet (yeps det lyder tosset, men smager skønt).

Alt godt,
Kim Schulz
http://grillkokkerier.dk

Bitten sagde ...

Jeg har kun smagt pulled pork én gang, og det var i kantinen på NORDJYSKE, det var sådan lidt tørt i det.
Så jeg glæder mig til en invitation på et tidspunkt, så jeg kan smage en bedre version ;)
Coleslaw er jeg til gengæld vild med. Mmh.

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

ooooh Line - hvor ser det yummilicious ud altsååå !!!! Kunne da godt lige fortærre sådan en omgang. Mums manner :)

Har aldrig smagt det før, så hvis du en dag inviterer, så er jeg der på nul komma fem ;)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Kim: jo tak ;) det er altså ikke den værste klub at være med i. Det smager fantastisk!
Jeg har godt hørt det med æblejuicen, så det tror je at jeg gør med resterne i aften. Jeg kune også godt forestille mig at det ville være godt i tartelettr, som du siger :)

Bitten: skam på din kantine! Det her var ikke det mindste tørt, kun mørt, saftige og lækkert :) Du kan tage de andre blogpiger under armen en dag, så skal i få pulled pork der ikke er tørt!

Kristine: det var bare så godt! Når jeg finde en nakkefilet til ok penge, så invitere jeg mine blogpiger til pulledpork og coleslaw :)

MissMuffin sagde ...

Yaaahh, jeg vil også ha pulled pork! Det ser altså virkeligt lækkert ud..
Jeg må også prøve det, for er sikker på, at Kristian vil elske det:)

Marian N. Larsen sagde ...

Hvor sejt! Min første omgang pulled pork på grill blev sgu tør og lidt sejt....

Frøken Nim sagde ...

WAUW - det ser vel nok godt ud;) Jeg må helt sikkert i køkkenet og prøve det:) Hvor køber du den røgede barbecuesauce henne? Jeg synes ikke lige det er noget jeg har set på hylderne?

Linebinevaskemaskine sagde ...

MissMuffin: Så må Kristian også komme med herhjem :) vi skal lige have fundet en nakkefilet så inviterer jeg gladeligt!

Marian: øv :( det er træsl at bruge lang tid på noget der ikke rigtig duer.

Frøken Nim: Det er virkelig lækkert :) bumbum.. tjo.. Jeg køber simpelhen så mange sjove ting rundt omkring, men jeg tror det var en spotvare hos Netto engang eller måske Bilka!? faktisk måske mest Bilka :)

MetteMN sagde ...

Pulled pork er virkelig lækkert, da jeg lavede det blev det helt klart bedst i stegepose i ovn og så måske lige på grillen til sidst :)
Den coleslaw jeg lavede, kom jeg i en marinerede samtidig med at kødet kom i marinaden - først maste jeg hvidkålen med salt til den blev "glasagtig", så i en eddike/salt marinade og så vendt den i en sød cremefraice dressing inden servering - mega hit :)

Send en kommentar