Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 1. maj 2012

Chili Con Carne Med Guinness

Og nu sidder i ale sammen ude bag jeres respektive skærme og tænker "Chili con carne? Det er jo varmt uden for?!" - og ja timing har vist aldrig været min stærkeste side. Jeg lavede en ordentlig portion, så der var til to dage + fryseren, men så bestemt vejret sig for at vise sig fra en overordentlig smuk side og chili con carne stod ikke rigtig så højt på ønskelisten længere.
Never the less, så smager ualmindeligt godt og er sådan en hyggelig ret, hvor resterne kan forvandles til lasagne, quesadillas, fyldte tortillas, i tacos, madpandekager og pastafad. Jeg tror nu at resten ender i fryseren for denne gang og at vi måske hiver grillen frem i stedet :)

Le creuset, mini gryde, mini casserolle,Chili con carne med Guinness
4 forårsløg, snittet fint
4 fed hvidløg, knust
4 stilke bladselleri, revet groft
4 store gulerødder, revet groft
500 g. hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatkonc. 70 g.
2 dl vand
1 dåse Guinness øl 455 ml
1 terning oksebouillon
1 rød chili, fint hakket (pas på øjnene!)
1 tsk røget paprika
2 tsk sød paprika
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1/4-1/2 tsk chili flager
1/2 tsk kanel
1 tsk sirup
lidt citronsaft
30 g. mørk chokolade
1 dåse kindey el. chilibeans, drænede og skyllede
1 lille dåse majs
salt, peber

1. Svits forårdløg, hvidløg, bladselleri og gulerødder i lidt olie i 5 min.
2. Brun oksekødet af.
3.Tilsæt flåede tomater, tomat konc, vand, oksebouillon og Guinness.
4. Tilsæt alle krydderierne og smag til med citronsaft og sirup. Lad retten simre under låg i 2-3 timer og tro mig, det kan virkelig godt svare sig :)
5. Tilsæt bønner, majsog chokolade 1/2 time før servering, så det hele bliver varmet godt igennem og smag til igen.
6. Jeg servere det med lidt salat, en klat kold creme fraiche og nachochips/sprøde pitatrekanter

Note: Det er ikke flot mad, men det er god mad! Det er en rigtig fyldig, krydret ret der fylder meget både i maven og for smagsløgene :) Guinness giver en rigtig lækker dybde der går godt sammen med krydderierne og den bliver rundet fint af med den mørke chokolade.

Jeg er så heldig at jeg har en lille miniferie nu her helt ind til mandag! :) vejret må virkelig godt holde ved og bare der er mestendels sol, ja så er jeg glad. 
Pixi er ikke helt så begejstret for det lune vejr, men hun har efterhånden også fået sig en god tæt og lang pels. Vi har heldigvis en hundefrisørtid hos Gi' Hals i ja, Hals ;) Vi har ikke fået hende klippet det før, så jeg er rigtig spændt på hvordan hun kommer til at se ud. Jeg har ihvertfald kun hørt gode ting.
Jeg tror ihvertfald at vi får en gladere, køligere og mere pelsfattig hund :)





5 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Min mor får klippet hende frygtelige hund derude og hun skulle være en af landets bedste, så der kan du vidst roligt ta ud:)

Pernille sagde ...

Tror heller ikke Pixi kan få mere pels nu :O så det kan kun gå én vej!

Spisekammeret sagde ...

På trods af varmen synes jeg din chili lyder enormt god. Jeg har aldrig prøvet at komme Guiness i. Hvor meget smagte det igennem? jeg er i hvert fald blevet inspireret til at forsøge mig med det næste gang jeg laver chili.
m.v.h
Ulrik

Linebinevaskemaskine sagde ...

MissMuffin: Hun er rigtig sød og rigtig dygtig :)

Pernille: Haha nej ;) hun har nået sit max. punkt for fluff

Ulrik: Selve retten smager smager slet ikke af øl :) Den får bare en rigtig behagelig dybte og rundhed.

Adrijah sagde ...

When should I add corn? 0,5h before serving with beans?

Send en kommentar