Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 5. august 2010

Der blev nørdet igennem i køkkengrej

Mig og et par kollegaer fra Kop&Kande har i længere tid haft en aftale om at skulle teste de grillpander vi hver især har for at vurdere hvilken en der er bedst og hvilkefordele og ulemper de har.
Så i går fik vi nørdet igennem og bonus! vi blev jo nød til at at afprøve dem ved at lave lækker mad ;)
Eva Trio grillpande vs. Le Creuset grillpande der begge er i støbejern.
Begge pander blev varmet op i 10-15 min ved middel varme for at sikre en jævn varmefordeling i hele panden.
Vurdering :) Vi blev alle tre enige om at grillpanden fra Le Creuset er den vi bedst kan lide :) den var rimelig hurtig til at blive varm i modsætningen til Eva Trio der tog noget længere tid og var svær at få jævn varm. Le Creuset ligger også bedre i hånden :) Suk bare det var min Le Creuset, den er så fin. Den må godt komme til gennemtestning i mit køkken! jeg har slet ingen grillpande ;(

                           
Vi besluttede os også for at teste vores pandekagepanderpander (så vi kunne spise pandekager ;)).
Til venstre er Scanpan's pandekagepande og til højre (min) Tefal Privilege Pro pandekagepande. 

                          
   Ready for action :)

                          
                                  Resultatet blev: Scanpan thumbs up! Tefal, thumbs down!
scanpan'en var bedst! den var hurtigere jævn varm og belægningen virkede som om den er bedre til at give er fin farve. Tefal er mere fancy at se på men scanpan er nede med det :)
Til pandekager hører hjemmelavet is :) den ene af kollegaer havde lige købt ismaskinen fra Krups så den skulle selvfølgelig også prøves med en omgang Bacio Gelato.

Bacio Gelato (opskriften lånte jeg herfra)
- 150 g hasselnødder
- 4,5 dl letmælk
- 2,5 dl fløde
- 50 gram mørk chokolade
- 175 g sukker
- 4 æggeblommer
- 1 tsk. vaniljesukker

 1. Fordel hasselnødder ud på en bageplade og stil dem i ovnen ved ca. 180 grader i ca. 5-6. min til de er blevet lettere gyldne. Fjern nu skindet fra nødderne (dette kan gøres ved at gnide dem mod hinanden)
 2. Put nødderne i en gryde sammen med mælk og fløde over medium varme og lad det simre svagt i ca. 5 min., hvor efter gryden dækkes til og stilles til side 15-20 min.
 3. Hæld mælk og nødder i en blender og blend det grundigt.
 4. Læg et viskestykke eller et ostelærred i en si over en skål eller gryde og filtrer nødde-mælken massen igennem dette (dette kan godt tage lidt tid).
 5. Der vil højst sandsynligt være lidt mælk gået tabt, fyld efter med letmælk så du har 7 dl nøddemælk
 6. Hasselnøddemælken hældes i en gryde (hvis den ikke allerede er i en gryde) og sættes over medium varme til lige før kogepunktet (små bobler kommer til syne), hvorefter den fjeres fra blusset og 125 gram sukker samt de 50 gram fint hakket mørk chokolade tilsættes. Pisk indtil massen er blød og sukkeret og chokoladen er opløst.
 7. Pisk æggeblommer og sukker i en skål indtil det er lyst - ca. 2-3 min. Tilsæt herefter 1/4 af mækemassen under grundig omrøring.. Hæld herefter blandingen tiltage i gryden med mælkemassen og sæt denne over lavt blus imens du rører konstant. Varm op til lige under kogepunktet. Fjern da gryden. Si massen i en skål og tilsæt vaniljesukker.
 8. Stil den færdige ismasse på køl i mindst 4 timer, gerne natten over inden den køres ca. 35-40 min. på din ismaskine.
 9. Note: Rigtig lækker, ikke for fed is :) jeg er vild med den milde smag af hasselnødder og chokolade sammen. Næste gang (når jeg har købt min egen maskine) vil jeg nok putte 75-85 g. chokolade i for at balancere smagen lidt mere. En anden gang vil jeg også anskaffe mig et sukkertermometer, da det godt kan være svært at se hvornår fløden er tæt på kogepunktet :) hav tålmodighed, det tager nemlig tid.
    Mens isen blev kørt på ismaskinen rendte vi lidt rundt i området for at slå mave efter den gigantiske hjemmelavede "cafeburger" vi indtog.
                                              Vi mødte en stor trampolin på vores vej :D
  Hende vi besøgte har den dejligste og mest lydige franske bulldog :) Hun er bare så sød og sådan en puttehund. Jeg glæder mig til at jeg også får et hus, så jeg kan få min egen lille hund.
  Jeg havde morgenvagt på bostedet i dag og da jeg var det eneste personale var jeg så heldig at jeg fik lov til at tage med en af beboerne ind til ECT (elektroshock) behandling. Det var simpelthen så spændende at overvære hvordan det foregår :) Det er imponerende hvor hurtigt "patienten" er ovenpå og har det rigtig godt efter sådan en tur.

8 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Hvis det ikke var fordi, at vi allerede har chokoladeis i vores fryser, så havde jeg straks kastet mig over den opskrift!

Og fremragende idé med at teste udstyr! Mere af det :-P

Louise sagde ...

Jeg har dundet noget på en blog, som du sikkert kunne være interesseret i at prøve? :)

prøv at kigge på dette indlæg http://www.wooz.dk/?p=380

Linebinevaskemaskine sagde ...

Piske: den er bare rigtig god den is :) hvem elsker ikke køkkenudstyr ;)

Løjsen: Det lavede jeg for et år siden da jeg lavede jordbærtøndekagen til mor ;)

Louise sagde ...

Nork!! Nu troede jeg lige jeg havde fundet noget rigtig smart.

VillaVillaKulla sagde ...

Hvor er det bare en smart måde at få prøvet tingene af på :) Og rigtig sød hund. Det ser ud til I havde en dejlig dag :)
Knus.

Henriettewybrandt sagde ...

Fin blog.. i like <3
tommel op for den :}
kig fobi // http://henriettewybrandt.blogspot.com/

Scanpan Gryder sagde ...

sin rart at se nogle SCANPAN Produkter der dejligt job

Linebinevaskemaskine sagde ...

Scanpan laver virkelig nogle dejlige produkter og jeg har også gjort min del for at sælge dem da jeg arbedede i kop&kande :) pandekagepanden er virkelig god! deværre har jeg den ikke selv

Send en kommentar