Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 29. november 2010

Creme brulee aften med Bitten

For noget tid sidden havde jeg besøg af Bitten til Creme Brulee aften hjemme hos mig. Der er ikke nogen af os der har prøve at lave sådan en lille sag eller smagt en vanille creme brulee før, så der brugte vi eftermiddagen/aftenen på at kaste os ud i. Vi gik ud fra Annes opskrift, med lidt må ændringer:

- 4 almindelige æggeblommer (M)
- korn af 1 vanille stang
- 55 g. sukker
- 3 dl fløde
- 0,6 dl skummet mælk

1. Rør æggeblommer, vanillekorn og sukker sammen til sukkeret er opløs.
2. Rør fløde og mælk i.
3. Lad cremen hvile ved stue temperatur i ½ time
3. hæld cremen i 3-4 ramekiner og bag dem i vandbad ved 110 grader i 1 - 1½ time eller til de næsten har sat sig.
4. Afkøles helt i køleskabet og karameliseres med 1 tsk rørsukker pr. ramekin og en gasbrænder.

 Bitten har creme brulee skills!

Creme Brulee er topdollar og er godkendt af Bitten. Det eneste "problem" var at vanillekornene sank til bunden under bagningen. Det kan vist løses ved at opvarme cremen langsomt i en gryde til den begynder at tykne, men creme smagte super lækkert og det er rent kosmetisk :) Jeg er bestemt blevet creme brulee fan og de vil være super lækkert med lidt bær til eller citronskal i.

Som altid havde vi en virkelig hyggelig aften og vi grillede endda selvom der var lidt sne og meget meget koldt, men sådan en grillet hotdog med hjemmelavet brød er nu ikke så tosset endda ;)

Lige pt. har jeg sa mig god tilrette i sofaen med et lille tæppe over. På grund af sneen kan jeg ikke komme i praktik i Vrå i dag. Lidt træls nu det er min sidste uge, men nu også meget hyggeligt alligevel. ;) Så må jeg jo bare lade op på sofaen til madklub i aften. Temaet er jul i andre lande og de er min tur til at have dessert med. Hold op det har været svært at finde en dessert uden nødder og mandler men også samtidig er noget man har lyst til at spise og er nem at transportere. Men jeg har hittet på noget :)

I fredags bestod jeg forresten min eksamen i praktikken og mangler, hold nu fast, kun 1! som i 1 i alt og for evig på den her uddannelse. Jeg mangler min bachelor eksamen og så er jeg færdig til sommer. Det er lidt slræmmende at tænke på at det er så tæt på lige pludselig.. Så skal jeg ud i den virkelige verden ;)

7 kommentarer:

Marie sagde ...

Tilykke med eksamen og sikke nogle flotte creme brulees :-) Må jeg snart komme forbi til aftensmad igen? ;-p

Therese sagde ...

Tillykke med eksamen ;) Hvor er du heldig kun at have 1! tilbage - jeg har 1000 endnu ;) Jeg fik i fredags en creme brulee på en restaurant, og der lå vanilienkornene også i bunden - så mon ikke den skal være sådan. De ser i hvert fald lækre ud ;)

Anonym sagde ...

Åhh, der er ikke noget som creme brulee :-)
Hvis I er til lakrids, bør I prøve Louisa Lorangs opskrift næste gang - den er "to die for"....

Mange hilsner
Birthe

Amalie sagde ...

Åh gud, creme brulee er jo verdens bedste ting!

:)

Amalie/
missamalie.blogspot.com

Linebinevaskemaskine sagde ...

Marie: tak :) du er altid velkommen!! :D

Therese: tusind tak :p er også bare glad for at der snert ikke er flere. Jeg siger bare at min creme brulee er restaurent standart ;)

Birthe: jeg blev rigtig positivt overrasket :) de enkelt og så godt! Jeg kan desværre ikke li lakrids :(

Amalie: det er ihvertfald noget jeg skal lave igen og igen :D

Hjertemad - Louise sagde ...

Aaaahhh - cremeeee bruleeee...! Får mig altid til at se stjerner, sole og måner! (På den gode måde altså!!:) Birthe: Lyder fantastisk med lakrids!!

Linebinevaskemaskine sagde ...

Louise: det er også bare enkelt og lækkert :) det er bestemt ikke sidste gang det skal prøves ;)

Send en kommentar