Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 18. december 2011

Test: Baileysis på min Gaggia Gelatiera

For noget tid siden var Whiteaway søde at give mig et lille tilskud, så jeg kunne købe mig en ismaskine med kompressor til test. Not bad! Jeg har tidligere haft en "almindelig" ismaskine, sådan en hvor skålen skal smides i fryseren et døgn før og de er også rigtig gode. Nu må man jo aldrig gå ned på udstyr, så sammen med min KitchenAid og min store ovale Le Creuset gryde er det virkelig det bedste jeg har brugt penge på (Pixi tæller ikke ;) det var Daniels penge).

Gelatiera

De har et ret bredt udvalg af div. ismaskiner og efter lidt (meget) surfen rundt på forskelige sider fandt jeg frem til at det skulle være Gaggia Gelatiera pga. det lave støjniveau.

Fakta
- Udtagelig skål
- Har kompressor
- 600 g is på 25 min. (lidt over 1 liter færdig is)
- Maskinen slår automatisk fra når isen er frossen nok og ikke kan trækkes rundt.
- 3 "knapper": frys fra/til, røre fra/til og en timer der kan indstilles fra 0-30 min.
- Der medfølger: udtagelig skål, to røredimser der røre isen under frysning, lille målebæger, spatel til at flytte isen med efter frysning og opskrifter.

Hvordan gør man?
1. Hvis du lige har modtaget maskinen skal den "hvile" i 12 timer.
2. Fjern skålen fra maskinen, tænd for "fryseknappen" med snefnugget på. Maskinen skal nedkøle et par minutter mens du laver ismassen.
3. Når ismassen er klar bruger du det lille målebæger til at måle vodka og vand af. Det skal hælder ned i den faste skål i maskinen før den udtagelige sættes i.
4. Sæt den udtagelige skåle i og skru den fast med den medfølgende skrue. Drej timeren til maks. og tryk på knappen der får røredimsen til at rotere.
5. Hæld ismassen i og sæt låget på. Bum 20-25 min senere er der lækker is.

Fordele:
Hurtig - Det tager omkring de 25 min at lave en liter spiseklar, frossen is.
Effektiv - Isen er færdigfroset i modsætningen til is lavet på en "alm" ismaskine, hvor isen ofte skal være i et par timer bagefter. Ismassen behøver heller ikke at være 100% nedkølet før du kan begynde at fryse den.
Brugervenlig -  Der er kun 3 "knapper", men små logoer på så den er ret brugervenlig og nem at betjene.
Støjsvag - Overraskende støjsvag
Store mængder - Du kan lave mange portioner is i træk uden problemer. Jeg er stor fan af mange varianter :) specielt til islagkager osv.
Plads - Før skulle jeg bruge rigtig meget plads i fryseren på forhånd så jeg kunne fryse isskålen. Nu skal der bare være plads til isen :) Det er så skønt!
Stop - Det er rigtig rart at den selv stopper når isen er færdig og at frysefunktionen fortsætter med at køre.

Ulemper er der fordele er der også et pas små lemper
Størrelse - Den er selvfølgelig lidt størrere end en bette ismaskine og krøver lidt mere plads men det er nu ikke et problem for mig.
Vægt - Den vejer 12,4 kg og er derfor ikke helt let. Tilgengæld løfter du jo heller ikke rundt på den konstant :)

Min vurdering
Jeg er utrolig glad for maskien og har ikke fortrudt det overhovedet :) jeg elsker, elsker, elsker is og hjemmelavet er bare så meget bedre (og billigere) end købeis. Du ved hvad der er is og du har stor kunstnerisk frihed til at prøve alverdens sjove kombinationer. Jeg er stor fan at at den kan lave mage portioner i træk! Jeg havde også regnet med at den støjede lidt mere. Jeg vil til enhver tid anbefale alle der er bareldit glad for is og desserter at spare sammen til den her maskine, frem for f.eks. at købe den billigste med kompressor i Bilka. Jeg har ikke hørt så pæne ting om dem og jeg tvivler faktisk lidt på hvor effektive de er. Hellere spare lidt ekstra sammen og købe kram fra starten :)

De is jeg har lavet på maskinen er bl.a.

Af udokumenterede er der bl.a.
- Hindbæris med hvid chokolade
- Chunky Monkey
- Daim is
- mælkechokolade is

Sidste weekend havde jeg både æggeblommer og fløde der skulle bruges, så det blev til en ombang Baileys is efter mit eget hovede.


Baileys is med chokoladestykker ca. 1,2 liter
4 æggeblommer
140 g sukker
kornene af 1 vanillestang
½ liter piskefløde
2 dl mælk
2 dl Baileys
en stor håndfuld finthakket mørk chokolade

1. Pisk æggeblommerne sammen med sukker og vanille i 5 min. til sukkeret er opløst.
2. Tilsæt lidt efter lidt og under omrøring fløde, mælk og tilsidst Baileys.
3. Frys ismassen på ismaskinen og tilsæt chokoladen lige før den er frosset færdig.

Note: Silkeblød, lækker og cremet is med en snert af spiritus ;) Den smagte simpelthen så godt den is! pga. er Baileys deri fryser den heller ikke så hårdt op som så mange andre is og den kan faktisk kugles op direkte fra fryseren. Ofte hælder jeg også en spsk vodka i alle andre typer is eller f.eks limoncello i citronis.

Pixi var styg og ville simpelthen ikke sove længe i dag, så vores søndag startede noget tidligere end vi egentlig havde planlagt. Heldigvis nåede vi så en hel del :) Der er blevet vasket op,børstet hund, gået ture, været i hundeskov, handlet ind, været på biblioteket, lavet luksus middasmad, bagt cookies og pakket alle gaver ind. Nu skal der vist bare puttes under et lunt tæppe indtil sengen kalder. Nu er der heldigvis snart juleferie og i morgen er der jul i madklubben :)

8 kommentarer:

Anne sagde ...

Uh den is maskine har også været på min drømme ønskeliste i år! :) Kan godt forstå du er glad for den, har kun hørt positivt om den! :)

Jeg vil lige høre Line, om du har modtaget min give away? bare lige for at være helt sikker :)

Anonym sagde ...

Ih, hvor er du heldig(: Den is lyder fantastisk.
Hvordan er konsistensen på isen? Leder nemlig efter en maskine, som kan lave "rigtig" italiensk is...

Malene uden R sagde ...

Skønt med en god og udførlig anmeldelse! :)
Og isen ser nu slet slet ikke dårlig ud! :)

KageKonen sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
KageKonen sagde ...

Det er ikke pænt at være - men hold da fast hvor jeg er misundelig!!! Mon jeg kan nå at sætte sådan en lækker sag på ønskesedlen :)? Man skal jo ALDRIG gå ned på udstyr ;)

Glædelig jul

Marianne

Linebinevaskemaskine sagde ...

Anne: det kan jeg godt forstå ;) Det kan du tro jeg har :) jeg har bare lagt vandret på det sidste, så jeg har desværre gelmt at melde tilbage til dig :( Jeg er så glad for tingene!

Anonym: Jeg er meget heldig :) isen smager så godt! Den er virklelig lækker cremet og ikke for tung idet. Den vil sagtens kunne lave italiens is med de rigtige opskrifter.

Malene: Jeg er glad for du kunne lide den :) Jeg håber den kan bruges. hehe nej den er virkelig god :)

Marianne: det er okay ;) det ville jeg også være. Den er virkelig lækker! Ork du kan sagtens nå det ;) og udstyret skal jo være i orden!

Thomas sagde ...

Første gang jeg lige kommer forbi denne blog, men hold da op her er meget lækkert, det er helt vildt.. Super lækker opskrift og lækker side :)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Thomas: Tusind tak skal du have :)

Send en kommentar