Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 31. juli 2012

En lille Line rejste..

Til Oslo og tilbage igen :) Jeg er jo ansat i et sommerferievikariat og derfor er min sommerferie røget sig en tur i år. Jeg har arbejdet rigtig mange timer de sidste par uger og har derfor virkelig haft brug for at hive stikket helt ud og få nogle ny indtryk. Også bare i en dag eller to!

Derfor tog mig og Daniel på et såkaldt "minicruise" til Oslo :) Jeg har fået et gavekort på det på et tidspunkt, så det var det det blev til i denne omgang. En smuk sejltur, vind i håret og kærestetid er bestemt heller ikke at kimse ad. Tværtimod!

Vi sejlede fra Frederikshavn kl 10 i, desværre, lidt overskyet vejr. Men pyt, en smule regn er okay. Dagen før havde jeg bagt nogle gode, mættende boller, pakket kolde drikke og fyldt små bøtter med nutella, smør og pålæg :) Det var så hyggeligt at holde picnik. Plus temmelig meget billigere og bedre end et tørt rundstykke til overpris.

Selvfølgelig skulle vi også lige kigge en tur (eller 3) i tax-free. Det kan slet ikke betale sig at købe noget  , da det koster det samme som i Danmark eller mere. Og ja, jeg købte noget!
 Dog ikke de fine, fine flasker! :( De så så rare ud! Jeg begrænsede mig til lidt Skittles og menthos med vandmelon/mango & appelsin.

 De solgte ellers også eksotisk Jakabov ;)

Vi boede på dæk 4, i en rigtig fin kahyt med eget bad og toilet. Jeg kunne måske godt have tænkt mig at kunne kigge ud, men pyt :) Vi boede heldigvis som de allerførste på gangen, så det var nemt at komme til og fra.

Jeg elsker at være ude at sejle, så længe der ikke er alt for meget gang i vind og vejr :) Det er så fredfyldt og roligt.

Frokost havde vi også selv med og det blev en nem omgang. Af samme dej som jeg bagte boller, bagte jeg også en stak pølsehorn.. Eller ihvertfald en klon imellem en bolle og et pølsehorn ;) Opkald hjemefra kan godt blive en temmelig dyr fornøjelse til 20 kr i minuttet! På hjemturen kostede det faktisk 40 kr i minuttet!!! føj!
Tiden gik med en god middagslur, tax-free, en god bog og så fik jeg læst en god portion amerikanske madblade på Ipad :) Der blev slappet totalt af i hinandens gode selskab.
 Indsejlingen til Oslo var virkelig smuk, med de fineste små grønne øer og smukke huse

 Da vi nåede frem til Oslo slog vejret om og blev noget så pænt og vi kunne faktisk stå på øverste dæk uden jakke på. Uf det var skønt at kigge ud over vandet med solen i ansigtet.

Aftensmaden valgte vi at forudbestille, dog uden at vide hvad buffeten rummede. Heldigvis var der et rimelig godt udvalg. Jeg fik godt nok ikke lige anrettet det pænt overhovedet! men lækkert var det :) Masser af laks, varm røget laks, rejer, krebs og salater. Til de sarte *host* var der også oksekød og svinemørbrad. Der var også et pænt ille udvalg af desserter. De var okay, men langt fra sindsoprivende :) De smagte ikke af så meget, men jeg er måske også lidt forvent på det punkt.

Efter maden nød vi de sidste solstråler i det fri og jeg satte herefter kursen mod tax-free afdelingens parfume og make-up afdeling - Daniel blev i baren lige uden for, for at drikke kaffe og bruge skibets Wifi.

Det var sådan en dejlig tur hvor vi havde tid til bare at være os, tage den med ro og bare hygge :) ingen forpligtelser, forstyrrelser eller noget. Lige nu føler jeg mig rolig og rummelig helt ned i tæerne!

7 kommentarer:

Maj sagde ...

Årh Line, det ser ud til at have været en hyggelig tur - hvilket man helt kan unde dig, med al det arbejde i denne sommer!

Manden og jeg var også på Mini Cruise til Oslo for 5 år siden, det er altså bare så hyggeligt og Oslo er en smuk og hyggelig by (dog ekstrem dyr!).

- Maj :D

Helle sagde ...

Sidder lige og bliver vældigt inspireret af jeres tur og især dine små bøtter og medbragt brød - for kan kun give dig ret i, at det er DYRT på de færger.

Manden og jeg var også på sådan en tur for nogle år siden, dog fra KBH, men når man er jyde er det da langt billigere (ingen Storebæltsbro) at tage fra Frederikshavn, så det er nu skrevet bag øret! :D

Anonym sagde ...

Åh, det ser ud som en smadder hyggelig tur! Elsker også at sejle! Skønt med sådan en velfortjent tur :-)

Marian N. Larsen sagde ...

Lyder godt nok som en fin tur! Lige pt sejler jeg alt for meget mellem Gtb og Frederikshavn så jeg har desvärre lidt svärt ved at hygge mig på faergen... men måske jeg skal overveje en tur til Oslo også!

Sanne sagde ...

har selv været på turen, dog fra KBH af - utrolig smuk :) Turen til Bergen skulle efter sigende være endnu smukkere i fjorden .. så den må også prøves en gang :)
God idé med madpakken :)

Bitten sagde ...

Det var dejligt at læse om - specielt fordi jeg selv har sådan et gavekort liggende :D Vil helt sikkert huske selv at medbringe frokost og den slags! Jeg føler mig inspireret. Tak.

Linebinevaskemaskine sagde ...

Maj: Det var simpelthen så hyggeligt, selvom det er ikke er alverden :) og super smukt!

Helle: De ved nemlig godt hvad de vil have for tingene :) og så er det bare så hyggeligt med med små bøtte og "picnik". Jeg det er så nemt med frederikshavn :) og parkering koster vist heller ikke det vilde.

Monstercircus: Smadderhyggeligt rammer det rigtig godt :D det var en rigtig flot seljtur

Marian: Jeg tror heller ikke jeg ville være så begejstret hvis jeg skulle sejle turen ofte ;) men det hjælper at have egen kahyt.

Grydelappen: Det har jeg også hørt :) ja ikke, vi sparede ihvertfald en del penge og fik nok også noget bedre at spise ;)

Bitten: Åh hvor fint!! I skal da bare afsted :) små bøtte med mad er bare det bedste :D jeg er glad for at jeg har inspireret dig!

Send en kommentar