Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 3. december 2012

Madklub med thanksgivingtema

Så har vi haft endnu et hyggeligt møde i makklubben :) Det skulle egentlig have været på selve Thanksgiving, men vi blev forhindrede. Det blev derfor flyttet til tirsdag i sidste uge. Og ja, temaet var selvfølgelig stadig thanksgiving, men selvfølgelig med lidt fri fortolkning. Vi var hos mig og det ville være lidt voldsomt med en kalkun på 5 kg ;)

indbagt camembert, indbagt brie, tranebærsauce, cranberry sauce, forret, thanksgoiving, filo, dej
Pernille stod for forretten og lavede en rigtig lækker en af slagsen. Camembert og brie i filo serveret med en krydret tranebærsauce med whiskey! Opskriften kan du finde lige her. Rigtig spændende forret!

thanksgiving burger, stuffed turkey breast, fyldt kalkunbryst, tranebærsauce, cranberry sauce, appelsin, orange, kaleslaw, grønkålsslaw

Jeg havde rigtig svært ved at bestemme mig for hvad jeg skulle lave til hovedret. Det skulle selvfølgelig indeholde kalkun, men samtidig ikke være alt for omfattende, da jeg fik jeg skulle have lavet en rodbehandling samme dag.

Valget faldt på en lidt hjemmestrikket ide om en thanksgiving burger. Fyldt kalkunbryst, grønkålsslaw og tranebærsauce med appelsin i hjemmebagt langtidshævet grov bolle.


fyldt kalkunbryst, bacon, perisllepesto, stuffed turkey breast

Fyldt kalkunbryst med persillepesto og bacon
ca. 1 kg kalkunbryst
2 store håndfulde bredbladet persille, skyllet
2 fed hvidløg
1 dl hasselnødder
fintrevet skal af 1 citron
1/4 dl olivenolie
salt peber
200 bacon i tern
1 pk bacon i skiver

1. Blend persille sammen med hasselnødder, hvidløg, citronskal, olivenolie, salt og peber til en tyk pesto
2. Skær en stor lomme i kødet og krydder hele kødstykket med salt oog peber. Fyld persillepestoen inden i lommen i et fladt lag.
3. Blend baconternene til en ensartet fars, fordel det over persillepestoen og luk kødet sammen med snor eller kødnåle.
4. Dæk kødet med baconskiverne og steg det i ovnen ca. 50 min ved 200 grader

Grønkålsslaw
100 g skyllet og finthakket grønkål
1 dl skyr
1/2 dl mayonnaise (vigtigt for optagelse af vitaminerne i grønkål)
2-3 tsk dijonsennep
evt. ristede, hakkede hasselnødder
1 1/2 dl tørrede tranebær
salt, peber

1. Bland det hele godt sammen :)

Tranebærsauce med appelsin
250 g friske tranebær
145 g sukker
1,7 dl appelsinsaft (2 store appelsiner)

1. Varm appelsinsaft og sukker ved middelvarme til sukkeret er opløst.
2. Tilsæt tranebærne og lad dem simre ind til de begynder at sige "pop" og springe.
3. Lad saucen småkoge i 15 min til de friske tranebær ikke længere et hårde og er kogt lidt ud. Saucen tykner ret meget når den køler af.

Note: En rigtig lækker og mættende hovedret med mange smagsnuancer og teksturer :) Den er ikke særlig pæn, men det smager dejligt! En anden kan vil jeg lave sweet potatoe frites til :)

Desserten var en svampet, krydret gulerodskage med en dejlig frisk limeglasur :) åhja hvor blev vi godt nok mætte og tilpasse endnu engang. Næste gang er først mellem jul og nytår, men det kan også komme hurtigt nok lige pluselig! Temaet er æbleskiver til alle tre retter :)

7 kommentarer:

Helle sagde ...

Så gjorde I det lige igen!
Det der kalkunbryst er jeg nødt til at prøve.. Det lyder jo vildt lækkert!!

Og så ser jeg i øvrigt frem til jeres 3 x æbleskiver!!

MissMuffin sagde ...

Øh, kan man ikke få lov til at være gæste-medlem engang imellem?!? Hold nu op det her lyder lækkert. Rigtig spændende fortolkning :)

Pernille sagde ...

Ih det var bare så godt!! Glæder mig allerede til næste gang! :)

A + K = ♥ sagde ...

Det ser som altid lækkert ud - elsker tema-ideen, det er altid skægt at være kreativ i køkkenet med et bestemt emne for øje :D

- Anne

Bitten sagde ...

Åh hvor ser din Thanksgiving-burger lækker ud!

Piskeriset sagde ...

Uf, hvor ser det godt ud! God idé :-)

Monsterscircus sagde ...

Det ser jo fantastiskt ud! Uhm den grønkålslaw er en genial idé! Tak for inspirationen, så lækkert! Fik du egentligt min mail?

Send en kommentar