Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

lørdag den 16. marts 2013

Spiser du morgenmad?

Jeg spiser faktisk rigtig sjældent morgenmad. Jeg er bestemt ikke A menneske (desværre) og jeg er slet ikke det der ligner at være sulten om tidligt morgenen. Ofte er det, er det for mig, faktisk rigtig træls at skulle have morgen da jeg simpelthen ikke har lyst til mad der. 

Personligt har jeg følgende kriterier, før at en morgenmad fungere for mig:
- Det skal gerne kunne spises stående
- Der er ikke noget der skal varmes
- Det skal maks tage et par minutter at lave
- Det skal ikke tygges alt for meget (jaja, jeg ved det..)
- Det skal ikke svine for meget i køkkenet.
- Der skal være en god portion fibre i.
- Det er en fordel at kunne tage det med på arbejde :)
: Det skal være lækkert!

urtekram, marmelade, øko, spelt, dadel, daddel, hindbærmarmelade
Urtekram har rigtig mange muligheder inden for produkter til morgenmad og jeg har fået lov til at teste nogle af dem :) Jeg har før prøvet deres grødblanding med blåbær og andre typer mysli. Det skal ikke være nogen hemmelighed at mange af deres produkter smager "sundt", måske specielt for dem der er vant til de lidt sødere typer mysli. Og de smager godt! helt bestem! Personligt er det bare ikke noget jeg har lyst til at spise en hverdagsmorgen. Jeg laver også ofte min egen mysli, men det tager tid det hele!

urtekram, marmelade, øko, spelt, dadel, daddel, hindbærmarmelade, morgenmad, trifli, lækker, dessert,
Her er mit bud på en morgenmad der fungere rigtig godt for mig. A38 (eller skyr) med lidt af urtekrams italienske hindbærmarmelade samt spelt- og dadelmysli. Jeg har før puttet marmelade og A38 i en bøtte om aftenen. Lidt mysli i en bøtte ved siden af og så er der nem morgenmad til at tage med. Der kunne måske godt være en smule flere dadler i myslien, men ud over det er den rigtig god. 
Noget andet der smager mig lige nu er havregryn med mælk og en lille skefuld god marmelade i midten. Jeg tror bare at det er noget vi altid har spist til morgenmad i vores familie, men det smager bare rigtig godt ;)
Og ja, jeg fungere bare bedre når jeg har fået morgenmad. Det er jo også det de kloge siger!

Hvad spiser i til morgenmad og hvad virker for jer?

12 kommentarer:

Juuuly sagde ...

Selvom jeg er A menneske, så er jeg heller ikke sulten når jeg står op, først en times tid senere. Derfor er min morgenmad oftest en kedelig rugbrødsklapsammen med ost, når sulten melder sig lige inden skole eller arbejde. Gad godt jeg var sulten og mere fantasifuld om morgenen. I weekenderne, er jeg mere fantasifuld, og vild med grød!

MissMocca sagde ...

Indtil jeg blev gravid, spiste jeg bare en halv banan og en spand kaffe, inden jeg strøg ud af døren. Men det vil babyen sgu ikke nøjes med, så nu er morgenmad blevet et meget fast punkt på dagsordenen. Jeg håber, at jeg kan fortsætte, efter hun er født.
I øjeblikket spiser jeg havrefras med bananskiver og lidt havregryn på. Ellers er bagt havregrød et hit, og weekenderne byder altid på boller og blødkogte æg :)

MissMocca sagde ...

og vanilleyoghurt med frugt og ruggryn, det glemte jeg lige, det er også et hit :)

Eeyorenyk sagde ...

Jeg spiser altid morgenmad, men efter jeg startede i skole er det også noget der skal med på farten. Jeg skal hjemmefra kl. syv og det er alligevel for tidligt for mig at have øjne nok til at spise på. Så jeg er gået ombord i inspirationen efter morgenmad der kan spises i bussen - Hvilket til gengæld ikke er supernemt synes jeg. :/

Foreløbig er det blevet til masser af hjemmebagt knækbrød, rugbrødsklapsammen og boller med pålæg. Og et par (ahem, nogle stykker ... okay, en del!) besøg i kantinen, der har både te, wienerbrød og lækre boller. <3

Marian N. Larsen sagde ...

Hvor er det pudsigt - jeg har i denne uge skrevet et par blogindlæg om hvor meget jeg ELSKER morgenmad og prioriterer tid til at lave og spise det! Jeg elsker FiordiFrutta marmeladerne. Og Fairtrade-myslien!

Camilla sagde ...

For mange år siden spiste jeg aldrig morgenmad. Nu er jeg afhængig! Jeg er nærmest sulten så snart jeg slår øjnene op, og derfor er noget af det bedste jeg ved en morgenbuffet ;o)

Helle (LoquaciousLily) sagde ...

Jeg har altid været meget afhængig af min morgenmad, og kan godt være lidt af en gnavpot hvis jeg ikke får den :) I hverdagene spiser jeg ofte havre- eller ruggryn med mælk, æbler i tern og kanel på toppen. Om vinteren spiser jeg tit havregrød med ½ moset banan der koges med, og drysses med kanel og mandler.
Og hvis jeg har været inde i en periode hvor jeg har spist for lidt frugt og grønt, så starter jeg dagen med en smoothie med ½ avokado, blåbær, 1 æble, saften af 1 appelsin, spinat, lidt havregryn og sojamælk samt en sjat hørfrøolie.
I weekenderne foretrækker jeg nybagt brød :)

Anonym sagde ...

Min amerikanske svigersøn spiste aldrig morgenmad - han kunne ikke spise noget, sagde han! Da jeg fortalte ham, at undersøgelser havde vist, at han så var lige så farlig i morgentrafikken som én, der var lettere beruset, gik han med til at spise én lun hjemmelavet bolle med kerner i - men kun én. Derfor begyndte jeg at lave bollerne større, så han stadig kun fik én bolle, men mere brød! Jeg håber ikke for dig, at du også står op og spiser din morgenmad i weekenden! Jeg håber desuden også, at du selv kan regne ud, hvordan dine kriterier lyder for andre voksne mennesker; for mig lyder de som en dårlig vittighed.
Elsebeth

Anonym sagde ...

Tag dig dog sammen 'Elsebeth'.... ^ kost

Sarah sagde ...

Første januar besluttede vi at droppe stivelse og dermed også brød og derfor skulle vi finde på nye tiltag til morgenmaden.
Men nu spiser vi diverse grønsager og kød stegt på panden og til sidst æg i, så det bliver en god gang sund morgenmadsrøræg. Det mætter godt og smager skønt :), og ja vi skal også tidligt op, kører afsted med 3 børn kl. 6.25 ;)

Anonym sagde ...

@ Anonym: Det er vist ikke mig, der skal tage sig sammen. Jeg havde dog modet til at underskrive mig med mit navn, og jeg mente, det jeg skrev; "at det ikke må svine alt for meget i køkkenet, at det ikke skal tygges alt for meget, og at det skal kunne foregå stående!!!" Det lyder bestemt ikke som dig, Line!
Elsebeth

Linebinevaskemaskine sagde ...

Juuuly: Jeg gad nemlig også godt at jeg var sulten lidt tidligere, for i weekend bruger jeg meget tid på min morgenmad :)

MissMocca: Baby får hvad baby vil have ;) men sikke en god vane! Det lyder også rigtig lækkert.

Eeyorenyk: Jeg er også altid på jagt efter nemmme, lækre og rimelig mættende løsninger til at tage med :) jeg plejer at drikke et stort glas juice/mælk inden jeg tager afsted og spiser så min morgenmadpakke når jeg når frem.

Marian: Jeg elsker det helt store måltid i weekenderne, hvor det klokken er blevet lidt mere og kroppen vågnet :) Jeg er slet slet ikke morgenfrisk, men jeg prøver! ;)

Camilla: Åj jeg er altså også stor fan af morgenbuffeter :) men der er jeg som regel heller ikke så tidligt oppe igen. Den på vejlefjord er så lækker!

Helle: Sikke nogle gode bud :) Mmm hjemmebagt brød med smør er bare det bedste! Jeg arbejder også på at gøre mere ud af min morgenmad, for det virkelig nødvendigt for at fungere ordentligt.

Elsebeth: Hvis du synes det lyder som en dårlig vittighed deler vi tilsynelande ikke sammen humor. Alternativet er at jeg slet ikke får morgenmad og derfor gør jeg det å let tilgængeligt for mig selv som muligt. Når det er sagt, så er din svigersøn en heldig rad :) nææ weekenderne der er der tid og plads til ro og fordybelse i måltiderne.

Anonym: tak for dit input :)

Sarah: i er sørme også tidligt på den :) Hatten af for at i kan få det til at fungere! Det lyder rigtig lækkert med jeres morgenmad.

Send en kommentar