Huset
er endelig ved at se både beboet og hyggeligt ud nu og så havde jeg
hørt at de ar lidt nysgerrige efter at se det ;) bare lidt! Det var også
alt for lang tid siden at vi havde set hinanden sidst
Der var meget meget varmt den dag, for at sige det mildt. Og med en
sprit ny Weber gasgrill der skulle indvies, blev det rigtig sommermad.
Kalkunspyd med ananas og chorizo. Kødet er marineret i en sjat BBQ marinade fra Santa Maria
,peanutbutter, røget paprika, hvidløg, Alfred & Katrines
skønne, ufiltrerede ketchup og 1 spsk mørk muscovadosukker. Hvis du
bruger træspyd, så husk at sætte dem i blød i vand i min. 1 times tid.
Jeg plejer bare at bruge en halvliters vandflaske med låg.
I
denne grønne afdeling blev det til en frisk coleslaw-ish spidskålssalat
med med æbler, tranebær og vindruer. Den er et hit herhjemme p.t. da
den er nem at lave, taknemmelig i forhold til hvad du har af grønt og så
er eventuelle rester også ret gode dagen efter.
Spidskålssalat med æble, tranebær & græskarkerner
1 lille spidskål
5 gulerødder
2 æbler
1 stor håndfuld kernefri vindruer
2 håndfulde tørrede tranebær
2 håndfulde græskarkerner, gerne ristet på en hed pande med lidt salt.
1. Snit spidskål fint, skræl gulerødder og riv dem groft, skær æblerne i tern og halver vindruerne.
2. Bland det hele godt sammen med tranebær og græskarkerner.
3 1/2 - 4 dl creme fraich - jeg brugte halv creme fraich 9% og halv A38
2 1/2 tsk dijonsennep
2 tsk honning
2 tsk hyldeblomseddike
salt, peber
1. Rør alle ingredienserne sammen og smag dressingen godt til.
2. Rør dressingen i salaten, så den er fordel godt.
3. Lad salaten trække en god times tid før servering.
Note:
Salaten er også ret god med fintsnittet blegselleri eller
ananasstykker. Ristede nødder, specielt karameliserede valnødder går
også rigtig godt dertil. Et godt drys hallet, bredbladet persille gør
sig også rigtig godt.
Foccacia med grov ølandshvede, røde druer og timian
Ingen
grillhygge uden noget godt brød og hvad er bedre end hjemmebagt.
Teknisk set skal der nok være durummel mel i for at det kaldes en
foccacia, men mon ikke det går. Ølandshveden gør det ihvertfald rigtig
godt.50 g gær
3 dl lunt vand
3 dl yoghurt
2 tsk salt
1 tsk sukker
5 spsk olivenolie
200 g grov ølandshvede
ca. 750 g hvedemel, gerne tipo 00
2-3 spsk olivenolie
1/2 bakke røde, kernefri druer
frisk timian
flagesalt
1. Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt yoghurt sammen med salt, sukker og olivenolie.
2. Rør ølandshveden i.
3. Ælt lidt efter lidt hvedemel i til dejen er mættet. Ælt i min. 5 min. Dejen må godt være tung og lidt klistret. Lad den hæve tildækket i 1 time.
4. Slå dejen ned og tryk den ud på et stykke bagepapir i en stor bradepande. dejen skal være 3-4 cm tyk.
5. Fordel det sidste olie over dejen, fordel frisk timian og tryk det ned med fingrene. Tryk vindruerne ned i dejen og drys med flagesalt.
6. Lad dejen efterhæve i 30 min.
7. Bages ved 250 grader i ca. 15-17 min.
Sabina havde hvisket i mit øre at hun da godt kunne spise is og med den varme den dag var det også ret oplagt.
Da jeg var yngre var jeg i Italien med mine forældre. Der så jeg is blive serveret i bløde boller og efter at have set det igen i TV vidste jeg at jeg blev nødt til at prøve at lave det selv. Desserten blev derfor bløde brioche med nutellagelato, hot fudge sauce, jorbær og knust crunchie bar. Det er bestemt noget jeg skal lave igen :) Opskrifterne får et indlæg for sig.
Jeg fik også de fineste værtindegaver! De er nu ikke så tosset at have rare gæster på besøg
2 kommentarer:
Uhm det ser lækkert ud. Det kan kun gå for langsomt med opskriften på desserten. Jeg skal nemlig snart have gæster ;)
mschouw: Så er det lagt en opskrift op til dig ;)
Send en kommentar