Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 17. oktober 2011

Kastanje chokoladekage

Det har godt nok været en weekend hvor alle timer er blevet godt udnyttet :) Vi har simpelthen haft så travlt, men for det meste er det på den gode og hyggelige måde. Fredag var min søster og hendes kæreste "Pixisitter", så vi kunne få gjort godt og grundigt rent og ryddet op herhjemme. Lørdag havde vi gæster fra Fyn det meste af dagen og i går var vi inviteret hjem til et vennepar til aftensmad :)
Jeg havde tilbudt at stå for desserten i går og da jeg længe har ville bage den her kage + at jeg fik det katanjepure smidt i nakken, havde jeg ikke rigtig noget valg..
Kagen er fundet her hos MissMuffin :)

Kastanjekage med chokoladekage 8 pers
250 g. smørk chokolade 70%
400 g. sødet kastanje puré
75 g rørsukker (kunne godt finde på at bruge mørk mucovado sukker en anden gang)
1 spsk vanille ekstrakt
125 g. smør i tern
6 æg, delt i hvider og blommer
1/4 tsk groft salt
2 dl nødder (jeg brugte valnødder, men hassel er måske bedre)

1. Hak nødderne groft
2. Smelt chokoladen forsigtigt i mikroovnen.
3. Rør smøret ud i den varme chokolade.
4. Pisk hviderne stive
5. Rør æggeblommerne sammen med salt, sukker, vanille, kastanjepuré og nødder.
6. Rør nu også chokolade/smør blandingen i.
7. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i chokoladedejen og fordel dejen i en smurt springform på ca. 23 cm.
8. Bag kagen i 45 min ved 180 grader.

Den skal være let klistret inden i

Server kagen med 3 dl creme fraiche pisket godt sammen med 1½ dl piskefløde og kornene af 1 vanillestang.

Note: Kagen fylder rigtig meget smagsmæssigt, men har en lettere konsistens end brownie. Den er næsten lidt ala bagt chokolademousse da den både er fluffy og lidt ting på en gang. Jeg brugte valnødder, men vil nok bruge mandler eller hasselnødder en anden gang :) Det var som om at valnøddernes smag lå ret tæt op ad kagens smag, så jeg tror det kunne være godt med "lidt andet". Jeg kunne også godt finde på at bruge mørk muscovadosukker i stedet for sukker, for at give en mere krydret, sød smag. Alt i alt så er det altså en virkelig lækker dessertkage, der skal serveres med lidt syrligt tilbehør da den slår lidt hårdt.

Jeg har forresten sat et par helt nye Converse allstar light hi ruskinds støvler i farven chocolat til salg på Trendsales hvis det skulle have nogen interesse :) De er for smalle til min brede brede fod, men så fine! De har sådan noget lækkert plysfoer og er i størrelse 8½ / 40.

6 kommentarer:

tomorrowgetsushigher sagde ...

Den chokolade kastanjekage ser super lækker ud og passer jo perfekt til årstiden :) Tak for god inspiration til næste hjemmebag!

/Caroline
tomorrowgetsushigher - vores rejseblog

Unknown sagde ...

Den kaka så helt himmelsk ut!! Må man i spesialforretning for å få tak i kastanjepure??

Ha en fin dag! *smil* Ciao!

Linebinevaskemaskine sagde ...

Caroline: den er også virkelig god og anderledes :) en super efterårskage.

Karianne: Den er smager virkelig godt :) kastanjepuré er desværre lidt svært at finde, men måske i grønthandler og specialforretninger :) Du må også have en dejlig dag!

Lea sagde ...

Hvor ser den fantastisk ud! Den kommer helt klart på listen, over det der skal prøves i efteråret :-)
Kærligst Lea

Helle Salling sagde ...

Tusind tak for skøn inspiration!! Jeg har tildelt dig en BLOGAWARD!!!
Kig forbi - håber meget du vil lege med :-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Lea: Den smager rigtig hyggeligt og efterårsagtigt :)

Helle: tak for rosen :D jeg kigger lige forbi

Send en kommentar