Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 13. maj 2012

Besøg af Cupcakemafiaen til Aîgo bouido og pavlova

Og så på en ganske almindelig torsdag aften ;) Vi havde nemlig lige lidt ting der skulle brainstormes og falde lidt på plads og hvilken bedre måde at gøre det på end over mad og rødvin.

Sabina var så rar at tage en lækker salat med hvor der blandt andet var brøndkarse, ristede mandler, æbler og quinoa. Sidste nævntes udtale blev også lige diskuteret. Hun havde også nogle små søde tomatbrød med, men dem fik jeg åbenbart ikke fanget et billede af.

aigo bouido
Som den vejrgudinde jeg er, havde jeg naturligvis forudset at det blev det grummeste suppevejr og lavet Aîgo buido, der er en hvidløgssuppe med ca. 25 fed hvidløg, salvie og lækker gruyère.

Aîgo bouido 6 pers.
2,25 l hønsebouillon 
3 laurbærblade
20 g. frisk salvie (sådan en afskåret pakke), gem lidt til pynt
23-25 fed hvidløg, pillede
4 spsk olivenolie + lidt ekstra
8-10 skiver tørt brød
175 g. gruyere (alternativt kan friskrevet parmesan bruges)
salt, peber

1. Kog bouillon, laurbærblade, salve, hvidløgsfed og olivenolie op ved kraftig varme.
2. Skru ned og lad det småsimre under låg i ca. 20 min.
3. Fjern salvie og laurbærblade og blend suppen godt med en stavblender. Smag suppen til me salt, peber men pas på ikke at oversalte da osten også er salt.
4. Læg 2 skiver brød i en dyb tallerken, dryp med olienolie og fordel osten over brødet.
5. Hæld forsigtigt lidt suppe over osten, så den smelter. Det skal være forsigtigt, eller skyller du osten af. Øs resten af suppen i tallerkenen ved siden af brødet.
6. Drys med lidt hakket salvie og server rygende varm.

Note: En ikke ret pæn men! utrolig velsmagende ret :) Den smager af hvidløg. Ikke ikke skarpt, men en blød og rund smag. Suppen er ret hurtig at lave, så når det bliver vinter igen kan jeg sagtens finde på at lave den i hverdagene.

le creuset, multiskål
Det veldækkede bord med søde gæster. Jeg elsker min fine blå Le creuset skål

Pavlova, yoghurt-flødecreme, selleberg, kirsebrsauce
Og desserten! Oh fryd! En pavlova med yoghurt-flødecreme og Sellebergs kirsebærsauce som jeg købte da jeg var dernede. Jeg fastholder altså mit statement med at alt andet smager kirsebærsauce af vådt bølgepap ved siden af denne. Jeg ærger mig godt nok over at jeg kun fik købt et glas :(

Let sej, sprød pavlova, lækker blød creme med vanilje og den fantastiske søde, frugtagtige og let krydrede  kirsebærsauce. Jo Selleberg, nu har i fanget mig! og intet andet dur. Opskriften kommer en af dagene, når jeg lige får hældt den ud af hovedet :)

Som altid ved de søde blogpiger hvad jeg kan lide og kom med de skøneste værtindegaver!

11 kommentarer:

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

den dessert ser GUDEskøn ud. Jeg MÅ også ha fat på de der kirsebær....glæder mig til opskriften

Sandra sagde ...

Wow! Det hele ser godt ud, men desserten er da i en klasse for sig:)

VillaVillaKulla sagde ...

Hej Line. Den kage ser bare så flot og smuk ud! Det kirsebær sauce lyder virkelig lovende, jeg ville ønske de også solgte heroppe nordpå - men det ser det ikke ud til på deres hjemmeside, vel? Eller har jeg læst forkert?
Fortsat god søndag :) Kh.

Linebinevaskemaskine sagde ...

Tante sød: Det er den også! det må du, de er så lækre :)

Sandra: Ih tak :D den er super god

Villavillakulla: Åh tak skal du have :) den smager fantastisk men kan desværre ikke købes her nordpå lige nu :( salling har haft det, men jeg forslog ham nogle butikker han kunne kontakte. God søndag! :)

Lisa sagde ...

Jeg er spændt på, om I kom til enighed mht. udtalen af quinoa - og om du vil gengive den her? Jeg har hørt to versioner, ki-'noa og 'kin-wah, men aner ikke, hvilken der er den rigtige.
Kram, Lisa

Daniel Ekelund sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Linebinevaskemaskine sagde ...

Lisa: vi kom vi ikke helt frem til noget endeligt, andet en at det på godt jysk vist er kinóa, lidt mere fancy når det er kínoa og det helt rigtige er vist kin-wah :)

Maj sagde ...

Mums, mums, mums... man kan ikke andet end at prøve at styre mundvandet når man tjekker din blog ud Line :D

Den suppe skal prøves, når det atter er suppevejr, for den lyder virkelig lækker!

Årh jeg kender godt de der diskussioner omkring udtale, jeg er altid i tvivl med Balsamico, folk udtaler det forskelligt - hvertfald i min omgangskreds ;)

- Maj :D

Linebinevaskemaskine sagde ...

Maj: ih tak skal du have :) suppen smager ret godt og så er den super nem!
jeg tror at jeg udtaler det balsaaaaamico og ikke balsamIco.

Maj sagde ...

Ha ha ha... så er vi SÅ enige omkring udtalen, sådan siger jeg det også! Det andet lyder bare forkert...

Jeg har virkelig en ustyrlig lyst til at køre til Marslev og købe det der kirsebærsauce, du har virkelig solgt det godt!

- Maj :D

Linebinevaskemaskine sagde ...

maj: IIIHH det er rigtigt :) du må sååå tæt på kirsebærstedet! Heldige dig :D du må prøve det!

Send en kommentar