Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

fredag den 12. februar 2010

busy busy busy.. + instant chocolate mousse by Nigella

Så er endnu en hektisk, men fantastisk uge næsten gået :) det er der med at kende sine grænser med hensyn til stress er stærkt overvurderet ;)
Min praktik går stadig fantastisk, dagene forsvinder nærmest bare man blinker og jeg hygger mig helt fantastisk med det. Jeg har bl.a. lavet øllebrød til beboerne, hvilke er første gang :) jeg elsker øllebrød og det er virkelig en stærk undervurderet ret.
Som sagt har min uge været travl, men det har været med ene dejlige hyggeting (næsten) men når dagen starter kl.5 og slutter 16.30 så er der ikke super meget krudt tilbage.
Her er et lille kig på den lille uge hvor jeg har forsømt bloggen:

 • Søndag: Madklubben, bestående af yndlingstøserne og yndlingspernille, kom på besøg og vi havde ansvaret for hver vores ret + en der skaffede lidt drikkevarer. Yndlings-Pernille lavede flotte, lækre bruchetta med masser af frisk basilikum til forret. De var bare så gode og med tomat, basilikum og mozzarella kan det næsten ikke blive bedre.
Hovedretten (og køkken) stod jeg for og det blev Chicken feta-parmesan der er virkelig nemt, mættende og lækkert. Det præsentere sig dog ikke særlig godt, men det vejer smagen bestemt op for :) jeg brugte sådan en Puck "feta" den her gang, men det fungerede ikke super godt rent synsmæssigt. Jeg plejer at bruge den bløde Domyati ost i tern, den smuldre nemlig ikke.

Yndlings-camillaen kom tidligt, så vi lavede Nigellas "Instant Chocolate Mousse" sammen :)
Instant Chocolate Mousse by Nigella (4-5 pers.)
 • 150 g. barberque skumfiduser, klippet i mindre stykker (altså dem der smelter nemt)
 • 50 g. smør, blødt
 • 250 g. mørk chokolade, hakket fint (vi brugte 55% og det var virkelig stærk!)
 • 60 ml. varmt vand
 • 1/4 piskefløde, pisket til lækkert skum
 • 1 tsk. vanilleekstrakt (eller evt. lidt vanillesukker/vanillekorn)
 1. Put skumfiduser, smør, vand og chokolade i en tykbundet gryde og smelt det hele sammen ved lav varme. rør engang i mellem. Alternativt vil jeg tro at du kan putte de samme ting i en skål og smelte det i microovnen ved 30 sek. intervaller med ømrøring imellem.
 2. Lad den smeltede blanding afkøle lidt mens du pisker fløden og vanillen til skum.
 3. Rør en skefuld flødeskum i chokoladeblandingen og fold herefter resten i.
 4. Hæld det i nogle fine glas og sæt på køl til at det er kølet helt af :)
Note: Det er en virkelig lækker dessert, der har en konsistens der minder lidt om kage og et lidt mere fast og tung end almindelig mousse :) den tog bestemt heller ingen tid at lave. Vi brugte en 55% chokolade med knas og appelsin og den blev pænt stærk, så jeg vil nok bruge en mildere chokolade næste gang og måske med en lille dut flødeskum på toppen :) det var også rigtig lækkert med knas og appelsin.
 • Mandag: praktik + Vi fik besøg af en af Daniels rigtig gode venner fra fyn til aftensmad og overnatning.
 • Tirsdag: praktik + stadig besøg af vennen, der inviterede os ud at spise lækker mad på Azzurra.
 • Onsdag: praktik + besøg af yndlingstøserne til aftensmad og film :) virkelig hyggeligt selvom vi valgte at se på Hannibal Hildorph lave mad i stedet for film ;)
 • Torsdag: praktik + kædemøde for Kop&Kande i nordjylland inkl. spisning og fordrag med kædekontoret med ham der livstilsfidusen fra "kender du typen".
 • Fredag: praktik + flade ud.. big time..
Det var faktisk torsdagen der tog pusten fra mig. Alle de andre dage var bare hyggelige og afslappende :) jeg endte med at få migræne og blive rigtig skidt til det møde torsdag. Heldigvis fik vi en gratis pande :D yay!
Nu vil jeg bare putte med Daniel og slå mave efter nogle lækre røde bøffer og se frem til en Ben&Jerry's is der venter i fryseren :)

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Jegvilossesmagedenmousse! Hold op hvor ser den god ud! :-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

den var altså også bare virkelig god :D nam! næste gang vil jeg prøve at lave den i mikroovnen

Tina Liel sagde ...

Halløj for en uge - kan godt forstå at migrænen indfandt sig da det blev torsdag ;-) Det er altså så dejligt at du er glad for praktikken og al maden ser bare underskøn ud! En dejlig uge til dig Linebine♥

Linebinevaskemaskine sagde ...

Tina: ja det var en pænt hektisk uge :) det betyder bare så meget at jeg er glad for at være der og at jeg glæder mig til at møde hver morgen.
du må også have en skøn uge :D

Send en kommentar