Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 8. april 2010

Madklub med tøserne

Igårblev det endelig tid til endelig tid til endnu en madklub aften med yndlingstøserne :) denne gang var det camillaen der lagde hjem til. Det er bare rigtig hyggeligt med de aftener, god mad og godt selskab :) vi fik da også lige slået vejen forbi "Wisteria lane" og dens beboere mens vi slog mave på sofaen.


En af yndlingatøsernes rygmærke på hendes nye kardigan, der vist måske er fra Nümph? sød er den ihvertfald og der blev beordret fotografering.

Som altid går tjanserne: Forret, hovederet, dessert og drikkevarer, på skift og det var min tur til at tage en forret med denne gang.

Menu
Forret: Mini pizza med serrano, tomater, frisk mozzarella, høvlet parmesan og frisk basilikum. Dertil avocadosalat og basilikum pest.


Note: Den blev faktisk helt god :) men nu har jeg, som tidligere nævnt, også lidt en fetich for de ingredienser der er på minipizzaen. det lød også til den faldt i god jord hos de andre.


Hovedret: Chili con carne med creme fraich og sprød gulerodstopping (boligliv 02/10)


 • 1 løg, hakket meget fint
 • 1 chili, renset og hakket meget fint
 • 1 spsk olie
 • 500 g. mager hakket oksekød
 • 2 fed hvidløg, knust
 • 1 tsk stødt spidskommen
 • 1 tsk stødt koriander
 • 1 stor dåse tomatpure (140g)
 • 1 lille dåse majs, drænede
 • 1 dl varmt vand med 1 oksebouillonterning i.
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 dåse røde chilibeans, drænede og skyllede
 • 20 g. hakket mørk chokolade
 • lidt Santa Marias "chili-kakao" krydderi efter smag
 • salt, peber
 • 5-6 gulerødder, skrællede og revet.
 1. Varm olien i en stor gryde og svits løg og kød i et par minutter.
 2. Tilsæt chili, hvidløg + krydderier og vend det hele godt sammen. lad stege i ca. 10 min med jævn omrøring.
 3. Kom bouillon, tomatpure og hakkede tomater i gryden og lad simre ved svag varmeni ca. 10 min under omrøring.
 4. Tilsær majs og bønnerne og lad simre yderligere 5-10 min.
 5. Tag gryden af varmen og amg chilien til med den mørke chokolade, salt og peber.
 6. Server i skåle med creme fraich, tortilla chips og revet gulerod ved sidden af.
Note: Jeg har aldrig fået chili con carne før, så det var virkelig en positiv overraskelse :) den var rigtig lækker og fyldig i smagen, men stadig med en lille smule bid. Creme fraichen rundede den godt af, mens gulerødderne (jeg dryssede dem på lidt efter lidt) gav en dejlig struktur og kontrast til majs og bønner. Den ret skal også prøves herhjemme :) jeg tror også revet cheddar på toppen kunne være gost.
Dessert: Bananasplit-isdessertNote: Det er bare altid en vinder med is, bananer, chokolade og flødeskum :) det er så længe siden jeg har fået sådan en fætter og den her var bare god. alle bananerne lå forresten nedenunder, bare så i ikke kun tror at der var en skive!
Vi fik snakket, sladret, hygget under tæpper, slappet af, klaret verdens situationen og aftalt datoen for næste gang :) vi skal oven i købet også til fødselsdag her i den nærmeste fremtid. navra! jeg satser på endnu mere lækker mad :)
Jeg er sammen med min klasse blevet kapret til at være frivillige til Aalborg Cup, der er et idræts arrangement for sindslidende her i Jylland. disciplinerne er: forbold, volleyball og bordtennis og det skal ske 13. april. Vi er alle blevet tildelt roller som dommere, pointtællere osv. Jeg skal sammen med en af de andre stå for opvarmning/udstrækning for ca. 150 deltagere, heldigvis skal de jo ikke alle spille samtidig, så de bliver i mindre hold :) Jeg tror altså det bliver godt og det er bare et super initiativ at stable sådan et arrangement på benene. Det kommer rigtig mange fantastiske mennesker til gode og kan være en positiv oplevelse for mange.
Nu skal lige have banket et par pizzaer sammen og så småt gøre mig klar til at tage på Transformator sammen med den ene af yndlingstøserne og hendes kæreste her i aften. "showet" i aften hedder Aalborg anno 2110 og er vist en kombi af impro-skuespil, rap, musik og meget mere :) det skulle være super godt og jeg glæder mig!

5 kommentarer:

Tina Liel sagde ...

Sikke en masse sjov og dejlig mad. Alle retterne ser lækre ud. Tror jeg må mødes med veninderne en af dagene. Hvor herligt med jeres (dig og Bitten) lille dance off den anden dag. Må vist købe mig en WII. Drengene har Xbox og Playstation og gider ikke WII men så må det blive til mig. Må vist så hellere også finde mig et par veninder på din alder da mine er ikke til alt for megen fis he he. Nutte pingvin forresten ;-) KNUS♥

Piskeriset sagde ...

Lyder som en rigtig dejlig aften! Og det er stadig et genialt koncept ;-)

I øvrigt skønt at se, at I arrangerer retterne så flot!

Ms Confashion sagde ...

MUMS! Hvor ser det bare lækkert ud... og ka' godt forstå I tog billeder af cardi'en,den pingvin er cuuuuute!

Linebinevaskemaskine sagde ...

Piske: vi skulle have startet noget tidligere :) det er så hyggeligt. Hehe chili con carne er faktisk ret svær at få fotogen ;)

Ms confashion: Det var bare så godt :) og hold op hvor var vi mætte. hehe var helt solgt til den der pingvin

Linebinevaskemaskine sagde ...

Tina: tak :) sådan en omgang tøsefnis og sladder kan altså gøre underværker. Det wii er rigtig sjovt :) det må også være din tur til at få en spille maskine så ;)

Send en kommentar