Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 29. september 2010

stille og rolig stress

Der har været rigtig mange uheldige sammefald af aktiviteter de sidste par uger og jeg har næsten ikke været hjemme. Hvis jeg ikke har været på arbejde det ene eller andet sted, har jeg været på skolen eller til træning.
Jeg havde heldigvis en rigtig dejlig fridag sammen med Daniel i søndags, hvor vi bestemte os for at være lidt kulturelle :) Jeg har ikke været nede og se Thingbæk kalkmine de sidste 15 års tid og Daniel har aldrig været der. Deværre tog de ikke dankort (fandt vi ud af da vi kom frem) og blev nød til at vende om igen. hmm.. Det må blive en anden gang så. I stedet tog vi hjem til Aalborg igen og tog på Historisk Museum inde i centrum. Der har jeg heller ikke været i mange år, så det var også fint nok :) Jeg kan faktisk rigtig godt lide at trisse rundt derinde i fred og ro.
Der var blandt andet en udstilling om Grønland, hvor der var den her fine dragt :) og en lidt mølædt udstoppet isbjørn. Der var nu en meget fin udstilling, men mest fordi der stod en masse spændende ting at læse.


Der var også en lille udstilling om dengang Aalborg var en vaskeægte handelsby der havde de nyeste af de nye hippe krydderier. Også lidt om madlavningen og kogebøgerne fra dengang :)

Alt i alt en hyggelig tur, hvor jeg også fik kastet mine øjne på en hævekurv nede merchendise butikken :) sådan en skal jeg altså have fat i engang. Næste gang vi føler os kulturelle tror vi skal besøge Lindholm høje hvor de døde vikinger ligger. Måske kalkminen endda får en chance til ;)

Selvom jeg har drøn på lige p.t. er der altid tid til yndlingtøserne og vi havde en rigtig hyggelig aften med vores madklub her i mandags. Min opgave var heldigvis ikke så avanceret, jeg skulle bare have drikkevarer med den her gang. Billederne er ret dårlige, da mit SD valgte at gå i stykker :(

Jeg kom lidt sent, så de andre var rimelig klar til at spise :) de havde dækekt bordet så fint. at glassene står sådan lidt kaostisk er vist min skyld :D

Forretten var en marokkansk gulerodrodssuppe med appelsin og en klat græsk yoghurt i midten. Det var en virkelig lækker, lidt spicy suppe jeg lige skal ha opskriften på :) og så var der hjemmebagt groft brød til!


Hovedretten var en pastaret med tomat, chorizo og peberfrugt der smagte helt genialt :) og jo, jeg tog en meget større portion, det er bare ikke let at få den til at se pæn ud ;)


Desserten var en poundkage med lemoncurd, friske, marinerede jordbær og flødeskum :) perkekt til at slutte aftenen af med :) Resten af aftenen gamede vi Tegn&Gæt og vi blev faktisk ret hårde til det til sidst. Jeg har faktisk et selv hjemme ved mine forældre, så det kan være jeg skal have hentet det hjem igen.
Næste gang vi skal mødes til madklub bliver det her hos mig og jeg skal lave hovedretten. Vi bestemte os for at næste gang skal være 80er tema, så jeg skal altså lige have hittet på et eller andet. Tarteletter er udelukket, men ellers nogen ideer?

8 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Kogt skinke eller hamburgerryg? Eller måske en klassisk hamburger?

Marie Holm sagde ...

Stjerneskud eller smørrebrød? :-p

Den positive vejleder sagde ...

Mmhmm, ser lækkert ud, det mad I fik, Line. Ikke mindst desserten :-)
Kh. Eva
PS: Der er da intet bedre 80er-mad end FONDUE!!! Og så kan nogen af de andre medbringe rejecocktail til forret ;-)

Anne sagde ...

Uh, det ser godt ud:-)

En rigtig 80'er ret kunne vel godt være indbagt mørbrad på den gammeldags måde med fars og butterdej. Dertil salat, lyserød dressing, mine flutes med smør, bearnaisesauce og evt en slags kartofler - eller er det mig der husker forkert?:-)

Inge sagde ...

Fondue eller noget på en af de dersens bordgrill.....
Hvis du ellers kender nogen der har dem..

Malou Klidmoster sagde ...

Rejecocktail eller ½ avocado med rejer til forret.

Skinke eller roastbeef med flødekartofler og salat til hovedret.

Bananasplit eller brændte figner med flødeskum til dessert.

Det er 80'er mad så det batter :-D

Linebinevaskemaskine sagde ...

Piske: gode bud :D jeg er bare rigtig dårlig til hamburger ryg.

Mischa: stjerneskud er faktisk slet ikke så tosset en ide :)

Eva: det var super lækkert :) jeg har aldrig smagt fondue!

LaTascha: haha det lyder meget 80er agtigt :D lots and lots of lyserød dressing.


Inge: Jeg har faktisk selv sådan en raclette bordgrill et sted, så måske det er det jeg skal give mig i kast med :D

Klidmoster: var det lige automatique funktionen der gik i gang ;) rigtig skønne bud. very 80er!

Mette sagde ...

Jeg fandt lige den her: http://www.psykisksundhed.dk/stress
Hvad er stress og behandling af stress, på en psykologs hjemmeside. Jeg synes det er meget interessant.

Send en kommentar