Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 19. oktober 2010

Siden sidst..

Der er sket meget siden jeg fik blogget sidst, både godt og skidt, men da det positive er det der fortjener mest opmærksomhed (selvom det negative forlanger det) vil jeg dele det med jer først :) Vi har haft endnu et "møde" i madklubben, hvor temaet jo var 80'er inspireret og retterne var rimelig meget hemmeligholdt til det sidste. Det var også min tur til at lege værtinde igen :)

Forretten var en klassisk tunmousse, med et twist. Der var ingen løg i (yay!) men tilgengæld fint hakket bladselleri. Jeg elsker en god tunmousse og den her var helt rigtig :) Mmm.. Tilpas cremet med lidt bid fra bladsellerien. Ægte 80'er mad :)


Det festlige indslag blev leveret af hende med drikkevarerne, der også havde sørget for knæklys armbånd :D

Da jeg var værtinde, var det også mig der stod for hovedretten og jeg har virkelig haft hovedet i blød for at finde noget 80'er mad jeg selv kan lide og ikke er alt for dyrt. Tartelletter blev hurtigt nedstemt og cuvette steg kan hurtigt gå hen og blive lidt dyr. Jeg har selv en raclette jeg egentlig havde tænkt mig at bruge, men bestemte mig for at det nok ville være lidt sjovere en dag hvor vi kun gjorde der :) det tager noget tid og man bliver temmelig mæt!
Valget faldt på Vietnamesiske forårsruller, da jeg bilder mig ind at de klassiske forårsruller er sådan lidt 80'er agtigt og at det også er sådan lidt 80'er selv at kunne bestemme hvad der skal ens mad (lidt hen ad raclette og fondue).


Jeg havde valgt gulerod, sukkerærter, agurk og granatæblekerner som fyld, men det kan jo varieres i det uendelig alt efter smag og behag. jeg kunne f.eks. godt finde på at bruge avocado næste gang :) der udover havde jeg overhældt glasnudler med kogende vand i et par minutter. Til dyppe-dyp havde jeg lavet lidt soya dip og købt sweet chili sauce. Jeg havde også stegt lidt soya-lime marineret kylling og skåret i strimler til fyldet.

Vietnamesiske forårsruller
  • Rispapir
  • et fad vand
  • agurk i stave
  • gulerod i stave/revet
  • sukkerærter
  • granatæblekerner
  • noget dyppe-dyp f.eks. soya marinade el. sweet chilisauce
  • evt. stegt kylling el. and
  • glasnudler der har været overhældt med kogende vand.

1. udblød et ark rispapir i et tærtefad med vand i 10-15 min. og læg på din tallerken. Put herefter der fyld du gider i :) gerne det "pæneste" nederst og lidt gladnudler til sidst.


2. træk siderne ind over fyldet..


3. og rul tæt sammen om fyldet :) pretty! til soya dyppe-dyp har jeg bare blandet lidt soya, limesaft, lidt finthakket chili og overskudssaften fra når du piller granatæblekernerne ud.

Note: Det smager simpelthen så lækkert og er rigtig hyggeligt at lave sammen :) meget terapeutisk og alle kan putte det i de kan lidt. De smager også helt fanstastiske i madpakken!


Til dessert fik vi en vaskeægte hjemmelavet fløderand, med frugtcocktail og chokoladekrigler, der så absolut ikke må sammenlignes med den der frygtelige frosne version man kan købe. Den smagte fantastisk :) det er faktisk for sjældent man får sådan en, den er stærkt undervurderet!

Det er så hygeligt med den madklub med yndlingstøserne og jeg glæder mig til næste gang :) vi trak lod om temaet til næste gang og det blev orange! ja, jeg skal bare have drikkevarer med, så jeg har ikke så meget at spekulere over til næste gang :D

Jeg har købt noget lir til køkkenet, og det er ikke hvilket som helst lir, men noget jeg har haft kig på det sidste halve år og overvejede at bestille hjem fra USA.. men men, til mit held kom det i min Kop&Kande til 100 kr og med personale rabat, ja så er det meget SU venligt ;) og anvendeligt! Nu skal jeg bare lige digte en mulighed for at bruge det, men det burde jo ikke være så svært igen (vel Bitten?)

Jeg har fået et stort cupcake stativ af min mor og far, som tak for at jeg lavede kagebord mm. til min lillesøsters studentergilde. Det er fra Wilton og der er plads til hele 23 fine cupcakes! Jeg elsker nye gadgets til køkkenet :)

Nu kommer så det knap så positive.. der faktisk ikke er positivt på nogen måde! Daniel havde vundet 4 billetter til Djurs sommerland, så vi tog derned sammen med et vennepar. Vi havde en virkelig skøn dag dernede, men på vej hjem på motorvejen blev vi påkørt bagfra af en der ikke var opmærksom på traffikken. øv! Vi blev ret forskrækkede, men der skete heldigvis ikke så meget med bilen (fiaten er robust ;)) Jeg har et piskesmæld fra et par år siden jeg har en del problemer med, og har haft det rigtig skidt lige siden. Hovedpine, kvalme, omtumlet og kraftige smerter i nakke, ryg og skuldre :( Nu har vi været ved lægen i dag og fået lidt ekstra kras smertestillende til at tage det værste og nu er det blevet dokumenteret! Han forventer at Daniels smerter går væk efter en uges tid men kunne ikke sige noget om mine.. Jeg krydser fingre og håber på det bedste, for jeg orker virkelig ikke det cirkus igen.
Vi kan desværre heller ikke få kontakt til hende der påkørte os, på det telefonnummer hun gav os, men jeg håber at forsikringen kan få kontakt med hende alligevel!

Jeg har altid lært at man skal slutte af med noget positivt, så:
- det går godt i praktikken i hjørring, det er ret hyggeligt på trods af den lange køretur.
- Vi får gratis kaffe, the og varm kakao.
- jeg har lige spist mig mæt og glad i "fløde"suppe med persillerødder og baconmüsli.
- Der er tændt starinlys i hele lejligheden
- jeg skal bare bruge resten af aftenen på at slappe af under yndlingstæppet og se fjernsyn med Daniel.
- Og hey! det er snart jul!

btw, en sidste positivt ting er den konkurrence Newyorkerbyheart afholder, hvor du kan vinde:
en super lækker cuisinart ismaskine fra Whiteaway.com :)

5 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Øv hvor træls med påkørslen - håber virkelig, at det snart går over!

Og ellers må jeg sige, at det ser ret gennemført ud med temaet - den fløderand ser skøøøn ud! Og ganske smuk - uhm :-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Det er virkelig træls :( håber det går over i løbet af et par uger.

Den fløderand var så god :D jeg var eller lidt bange da jeg hørte at det var det vi skulle ha. Men den smagte såå godt :)

heidi sagde ...

Skøn mad og spændende køkkengrej du har fået - men øv-bøv med biluheldet.
Håber du hurtigt får det bedre, og at de får fat i den skyldige!

Anonym sagde ...

Sikke noget træls noget! Håber, at du får det bedre, snart....

Jeg elsker forårsruller på den måde, det er så meget mere lækkert og friskt end de stegte, synes jeg...

Mange hilsner
Birthe

Linebinevaskemaskine sagde ...

Heidi: eeelsker køkkengrej :)
Det er virkelig træls med det uheld, specielt fordi jeg er i praktik og ikke rigtig kan tage lidt fri for at hvile, men je håber det bliver godt igen :)

Newyorkerbyheart:
Jeg håber også på det bedste :)
De er virkelig lækre og friske de forårsruller, og så er det hyggeligt at lave sammen med sine gæster :)

Send en kommentar