Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 11. januar 2011

Madklub, dessert tema (Pandekager med citroncreme og citronconfit)

I forgårs var der endnu engang dømt madklub sammen yndlingstøserne og denne gang var temaet, desserter ;) vi havde selvfølgelig spist rigtig mad inden og fik også pizzasnegle med spinat. Opgaverne denne gang lød på en bagt dessert, en dessert med is, en dessert med frugt og en med husblas.Min dessert skulle være bagt og det er den også.. på sin egen måde ;) man bager jo pandekager! Det blev ihvertfald til Mette Blomsterbergs pandekager med citroncreme og citronconfit

Pandekager med citroncreme og citronconfit (4 pers. + en mislykket pandekage til kokken)
Pandekagedej:
- 100 g. hvedemel
- 65 g. sukker
- 3 stk. æg
- 65 g. smeltet smør
- 1 tsk. med top ,fintrevet frisk ingefær (jeg brugte lidt vanille istedet)
- ¼ liter sødmælk (jeg brugte bare skummetmælk)
 1. Bland mel og sukker
 2. Pisk æggene i et af gangen. pisk godt med alle æggene
 3. Smelt smørret på den pande, hvori pandekagerne skal steges og pisk det i dejen.

 4. tilsæt revet ingefær eller godt med vanille.
 5. Pisk til sidst mælken
 6. Steg pandekagerne ved god varme på en pandekagepande, der er ca. 25 cm i diameter. de må godt være lidt tykke i det og bløde i midten.

Citroncreme:
-2 bl. husblas
-150 g. god hvid chokolade, hakket groft
-¼ liter piskefløde
-skallen af 1½ citron, fintrevet
 1. Læg husblassen i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time.
 2. Hak den hvide chokolade fint. 
 3. varm fløden til den næsten koger og tag gryden af varmen.
 4. Hæld den varme fløde over den finthakkede chokolade og rør til næsten al chokoladen er smeltet.
 5. Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte op i den lune fløde under omrøring.
 6. Når alt chokoladen er smeltet, passeres den gennem en sigte.
 7. Tilføj citron skallen og rør godt.
 8. Citroncremen afkøles i køleskab mindst 3 timer eller gerne til næste dag med husholdningsfilm der dækker cremens overflade og går op ad skålens inderside.
Citronconfit:
- Fileter af to citroner
- 100 g. sukker
- 4 spsk. vand
- ½ stk. vaniljestang
- 1 ½ tsk. maizena + lidt vand (til at jævne med )
 1. Den ½ vaniljestang flækkes på den lange led. Vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med en anelse af sukkeret med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
 2. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, citronfileter & vand koges kort op & jævnes med en anelse maizena udblødt i lidt vand. Confit'en skal kun jævnes en anelse med maizenablandingen - absolut ikke tykne.
 3. Afkøl helt inden servering. Confit'en kan opbevares på køl 2 - 3 dage.
Skidtet samles:
Den kolde citroncreme piskes luftig med en håndmixer og smøres ud på de helt kolde pandekager. Rul pandekagerne sammen, læg dem i et fad med flad bund og stil dem på køl indtil servering. gerne natten over.
Skær et meget skråt snit igennem hver pandekage og anret sammen med citronconfit, der evt. kan lunes lidt.

Note: En virkelig lækker dessert der er alt arbejdet hver :) jeg elsker citron i alt, så det var en helt perfekt dessert til mig! Den har en mild og cremet smag, lidt a la citronfromage. Jeg kunne også godt finde på at lave den med andre citrusfrugter eller andre chokoladevarianter.

 Næste levende billede (efter en solid pause) var desserten med is, pænt pakket ind :)

 Et styks icecream sandwich bestående af double chocolate chunk brownie cookies med vanille is imellem og siderne rullet i mørk mintchokolade. yum! Mmm mint og chokolade :p en smagte fantastisk og er en succes der godt må gentages en anden gang.

 Vi havde også en god halvleg med lidt forskellige spil, bare så vi ikke gik i sukkerchok alt for hurtigt. Jeg tabte blandt andet i Yatzy men jeg er også virkelig dårlig til det selvom det er rigtig hyggeligt.

Før jul købte jeg det her spørgsmåls spil i Bog&Idé. Der er allemulige spørgsmål om mad og drikke, så det er ret oplagt at tage med til madklubben :)

 Frugt: Næste dessert var en moderne version af arme riddere, vendt i hakkede nødder og med bær og   mascarpone på toppen. Den var dejlig frisk, samtidig med at der også var lidt "mad" i. Det var rigtig lækkert og ikke alt for tungt.

Sidste levende billede var frugt i gele med råcreme. Er den ikke bare pæn? Jeg var virkelig imponeret af den. Jeg har et lidt anstrengt forhold til gele pga konsistensen, men den smagte virkelig dejligt og råcremen sad lige i skabet :) Mmm råcreme.

Det var en fantastisk dag/aften hvor der blev hygget igennem og spillet :) næste gang skal vi være her hos mig og temaet er forskellige lande, hvor vi har trukket et hver. Jeg skal lave en hovedret fra Italien (yay for Sølvskeen, Jamie's Italy og moderne mamma), forretten er vist fra kina, desserten fra Japan og drikkevarer fra USA :) Vi har også planlagt en madklubweekend i sommerhus om 1½ måneds tid :D

13 kommentarer:

heidi sagde ...

De pandekager smager bare rigtig godt :-)
De andre desserter ser også spændende ud - og det der madspil må jeg da lige have kigget nærmere på. Det er vist oplagt som underholdning til vores madklub også!

MissMuffin sagde ...

Jeres madklub er da bar så sej!!
Tror desværre, at jeg er den eneste store mad-nørd i de 2 madklubber jeg deltager i, så tror et tema vil være lidt for uoverskueligt for de andre:)
Den der frugt-gele-ting, den er virkeligt flot. Ved du hvor opskriften kan findes? Kunne godt tænke mig at prøve sån en ved lejlighed:)

Piskeriset sagde ...

Jeg er helt verliebt i den øverste dessert (mig og min citronfetisch!), men de andre ville jeg nu også gerne sætte tænderne i :-)

Den positive vejleder sagde ...

Mmmhmmm, hvor ser det bare SUPER lækkert ud! (og hvor ser det også bare hyggeligt ud med yatzi og andre spil). Meget farligt lige at smutte forbi din blog på et tidspunkt hvor man bare en hundesulten!

hende med ice cream sandwicher :D og storesøster til frugt i gele hehe sagde ...

Forret fra Japan og dessert fra Kina :DDD

Mille sagde ...

Altså man kan ikke vise sådanne lækre is sandwicher uden at vise hvor man finder opskriften...

Det er en af de uskrevne regler i blogverdenen ;D

Nå hvor finder jeg den så, så jeg kan få ordnet min lækkersult???

Unknown sagde ...

Uh, de pandekager er bare SÅ gode. Jeg lavede dem helt tilbage i 2007 http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2007/03/kolde-pandekager-med-hvid-chokolade_03.html, vidste ikke engang at det er en Blomsterberg opskrift, men altså - lækre det er de :-)

Det er vist på tide at lave dem igen....

- og den icecream sandwich ser altså uforskammet LÆKKER ud!

Mange hilsner
Birthe

Anja sagde ...

Arj det lyder simpelthen så hyggeligt! Vil også have en madklub!! :P

Linebinevaskemaskine sagde ...

Heidi: ja de er rigtig gode :) jeg kan helt klart anbefalde spillet. det er rigtig hyggeligt.

MissMuffin: Det er også bare rigtig sjovt :D men alle skal også næsten være med på den. Jeg har fået at vide at det er 2 store dåser frugt, hvor saften derfra varmes og laves til gele med husblads :) 8 blade til 1 liter.

Piske: den citrondessert sider altså også lige i skabet ;) har selv en citron fetisch. du burde prøve den!

Eva: det er simpelthen også så hyggeligt :) selvom jeg er dårlig til yatzy. haha det kan godt være lidt farligt at komme forbi sådan en omgang desserter når man er lækkersulten ;)

Frk. ice cream sandwich og storsøster til frugt i gele (det skal hun nok blive glad for ;)):
Det er da rigtigt ;) er spændt på hvad det bliver.

Sverigestossen: haha :) den er altså også uforskammet lækker. opskriften kan er fra Martha Steward og kan findes her: http://www.marthastewart.com/recipe/double-chocolate-brownie-cookies

prøv dem;)

Birthe: de er bare lækre de pandekager og kan bestemt godt laves igen ;) ice cream sandwichen er helt genial! Mmmm

Anja: det er bare sjovt at overraske hinanden og se hvad vi hver i sær laver :) du må se om du kan støve nogle op i præstø ;)

Charlotte Amalie sagde ...

Nej hvor ser det bare lækkert ud! Jeg er HELT VILD med de der pandekager.. Har i længe kørt med madklub?? :)

/Charlotte
www.GlitterAmalie.dk - modeblog

Linebinevaskemaskine sagde ...

Charlotte: de er virkelig lækre:) perfekt gæstemad der kan laves i forvejen. bumbum vi starede for et lille år siden, men vi har ca. kendt hinanden i 8 år :)

Anonym sagde ...

ØJJ hvor ser de pandekager mums ud :) bliver heeelt sulten :O
uhmm .. jeg må også lave en madklub :O

/ myway-kathrine.blogspot.com

Anonym sagde ...

Hej Line.

Jeg havde fået min opskrift på Blomsterbegs citron pandekager smidt væk og gik derfor på nettet for at finde den igen og der fandt jeg din blog. Jge kan se at du også har prøvet pandekagerne, men du har skiftet ingefæren i pandekagerne ud med vanille. Det synes jeg jo er forfærdelig skam, da pandekagerne med ingefær er de bedste jeg nogensinde har smagt. Og det er sagt af én som ikke er specielt vild med ingefær. Så lov mig at du vil prøve pandekagerne som de står i opskriften.
med venlig hilsen Maiken :-)

Send en kommentar