Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 26. januar 2011

Nye tilføjelser til maskinparken

Jeg er så heldig at have en kæreste der også elsker gadgets og når vi kan kombinere gadgets og køkkengrej er alle glade ;)
Så udover KitchenAiden, Phillip juicer og Phillips alu blender, står der nu en kaffekværn fra DeLonghi og vores nye dejlige espressomaskine der hedder C3 Cafe Italia II. Den er helt fin til nybegyndere som os og har de mest basale funktioner. Man kan vælge mellem at lave en enkelt eller dobbelt espresso, der er kop/glas varmer og så kan den selvfølgelig steame mælk :)
Daniel er i gang med at lære hvor groft/fint bønnerne skal males for at få den optimale gennemløbningstid i espressomaskinen. Det er vist noget med 25 sekunder ;) selve kaffen skal også stampes med ca. 10-16 kg's tryk for at sikre en jævn gennemstrømning gennem kaffen. Det er mest Daniels afdeling, men jeg prøver at lære det så jeg kan byde gæster på espresso og café latte.
Jeg er lige p.t. mere koncentreret om at lære steameren at kende, for det er ikke lige helt til :) Mælken skal varmes op til 65-70 grader og det bruger jeg et mælketermometer der kan klipses på kanden af kanden. Jeg har fundet ud af at spidsen af steameren skal være lige under mælkekanten  og at man liiige skal tippe kanden en smule når mælken er blevet 35 grader, så mælken bliver roteret rundt i kanden.
Jeg øver og øver og håber på at bliver god nok til at få perfekt steamet mælk med lækker tæt skum :)

6 kommentarer:

Xenia sagde ...

Jeg har arbejdet kort på en café og i forhold til det problem med for mange bobler i skummet, som du nævnte i dit tidligere indlæg, hjælper det for det meste at banke mælkekanden (eller hvad du nu skummer i) forsigtigt et par gange i bordet. Så 'popper' boblerne gerne :)

BRUUN by BRUUN sagde ...

ÅH, ENVY !!!!!!

/Linda

MissMuffin sagde ...

Åhr, jeg ville virkeligt ønske, at jeg ku li kaffe!!
Det ser så godt ud og er en hel spændende videnskab!

Marian N. Larsen sagde ...

Nøj den ser fancy ud! Jeg ville ønske at jeg havde sådan et lækker gadget i mit køkken... jeg har KitchenAid og den er min bedste ven!

Linebinevaskemaskine sagde ...

Xenia: aahr super tip :) det må jeg bestemt prøve.

Linda: Vi er så glade for den :)

MissMuffin: Jeg øver mig i at kunne lide det, det går bare ikke så godt endnu ;)

Marian: elsker gadgets :) og jeg elsker min kitcheAid! den er bare dejlig

Chokoladesansen sagde ...

Me like... bare det var mig der havde sådan en fætter. Jeg kører stilen med espressobrygger på komfuret og mælk opvarmet i mikroovn og skummet med en lille snoldet pisker på batterier ...suk!!

Send en kommentar