Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 10. november 2011

En lille isdessert med citronis & vanilleis med salmiaksirup

Nu kan jeg vist ikke trække den længere :) jeg har fået en fin fin ismaskine! sådan en rap lille sag med kompressor, der bare kværner derudaf. Jeg fik et tilskud til den fra Whiteaway, men jeg har sparet sammen og betalt langt det meste selv.

Gelatiera
Sådan ser den ud. Jeg er super glad for den indtil videre og jeg skal selvfølgelig nok lave et ordentligt indlæg med mine egne billeder, specifikationer og ikke mindst min mening! Lige nu handler det bare om den is jeg har lavet derpå ;)

Rent udseensmæssigt fylder den her lille dessert ikke så meget :) den er faktisk ret beskeden! ingen fancy pynt eller dikkedarer, men rendyrket smag. Salmiaksiruppen er fra Johan Bülow og når nu han gør det så godt er der jo ingen grund til selv at gøre et vagt forsøg ;)


Cremet Citronis (en lille liter)
- 4 æggeblommer
- 180 g. sukker
- ½ l piskefløde
- 1½ dl mælk (bare skummet eller hvad du har)
 -2 dl citronsaft (jeg brugte 4 citroner)

1. Pisk æggeblommer og sukker cremet og luftigt i 3-4 min til sukkeret er opløst.
2. Pisk fløde, mælk og tilsidst citronsaft i.
3. Frys på ismaskine til den er færdig. Det kan evt. være nødvendigt at "efterfryse" den i en bøtte i nogle timer for at den bliver helt fast.

Note: Isen er utrolig frisk og syrlig præcis som jeg kan lide den :) er man ikke til det syrlige skal der nok 200 g sukker i istedet for 180 g., specielt hvis den skal spises alene. Sammen med den anden is spillede det bare perfekt sammen.


Vanilleis med salmiaksirup (en lille liter)
- 4 æggeblommer
- 160 g. sukker
- kornene af 1 vanillestang
- ½ liter piskefløde
- 2½ dl mælk

1. Pisk æggeblommer, sukker og vanille let og luftigt i 3-4 min.
2. Pisk fløde og herefter mælk i.
3. Frys isen på ismaskine til den næsten er helt færdig.
4. Læg isen i flere lag med et "gitter" af Bülows salmiak sirup
5. frys isen helt færdig i fryseren i 2-4 timer.

Note: Lakrids er jo stadig helt nyt for mig og jeg kan faktisk kun lide det hvis det er stærkt og salt :) Jeg kan f.eks også godt lide superflyers literis, da der er kraftige salmiak striber i, men jeg kan ikke lide lakridsis der er lysebrun og det hele er mild lakrids.
Den er is passer mig rigtig godt. Den er tilpas cremet med vanilleisen, men har samtid nogle kraftige og skarpe smagsoplevelse:)

Jeg valgte at lave begge is efter hinanden med den bagtanke at kunne servere dem sammen. Det smagte så godt med lidt af begge is på en gang og citron godt rigtig godt sammen med salmiakken. Man kan selvfølgelig også bare servere citronis med salmiaksirup på, men vanilleisen gav lige det ekstra sødme til det syrlige og salte. Isene er også både blevet godkendt af en af yndlingstøserne og Bitten ;)

5 kommentarer:

Helle Salling sagde ...

mmmm det ser lækkert ud - jeg er helt pjattet med is!!! Og så er det jo en ren fornøjelse når udstyret er i orden :-) Sikke en proffi ismaskine - den har vist ikke været billig ;-)

MissMuffin sagde ...

Mere til maskinparken? Du skør!
Nå, men når det nu er sån det er, så vil jeg gerne bestille chokoladeis, pistacieis, vaniljeis med m&m's, pistacieis, cookie dough-is, bananis med chokolade, noget med sprut- baileyis er fantastisk og...

heidi sagde ...

Til lykke med dyret - det havde også været vores valg, hvis ikke vi havde fået Nemox'en.
Er spændt på at se hvad du får kreeret!

Camilla sagde ...

Hov - jeg vil gerne lige hoppe med på Sabinas ordre :o)

Jeg bliver altså NØDT til at få fingrene i en ismaskine snarest, for det ser godt nok lækkert ud!

Linebinevaskemaskine sagde ...

Helle: Jeg har vist en svaghed for godt kram ;)den kostede pænt sagt et slag i ansigtet, men den er det værd.

MissMuffin: det kan jo smutte det skidt ;) Jeg kan høre på det hele at vi må holde en isbar aften med lidt af det hele. Specielt cookiedough! og jeg har en helt ny bailey!

Camilla: Det er hermed noteret :P du kan altså ikke undvære

Send en kommentar