Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 22. februar 2012

Før-fødselsdag for mig med yndlingstøserne og macarons

I søndags havde jeg yndlingstøserne på besøg til en omgang før-fødselsdag for mig :) Det kan godt være lidt af en udfordring at få alle vores planer til at gå op i ne højere enhed, men vi er heldigvis gode til at gå på kompromis allesammen. I får lige en ordentlig stak billeder :) Jeg servede også alm. boller, chokoladeboller og varm kakao, men det fik jeg ikke lige dokumenteret.

Pixi med hendes samling af tyggeben

Jeg har før samarbejdet med firmagaver, bl.a. da jeg lavede den fine Tunmousse. Jeg er så heldig at jeg har fået lov til at teste to nye ting :) Jeg har modtaget det her søde fuglehus, som lige nu står i øspøs regnvejr og derfor er svær at teste.

Og det fineste macaron kit fra Lékué. Jeg været ret lun på specielt måtten deri ret længe. Sådan noget med at tegne cirkler på bagepapir magter jeg ikke ;) og frihånd vil bare blive noget rod for mig! 

Emballagen er noget så fin! Jeg elsker emballage der er gjort noget ud af :)

Måtten er lavet af silikone og har 48 forhøjede cirkler - dvs. der er til 24 macarons

Der følger også en sprøjte og 6 forskellige tyller med. Du røre macarondejen sammen, fylder den ned i sprøjten og skruer låget godt fast.

Jeg valgte at bruge den store glatte tylle der fulgte med

Det gik faktisk meget godt med sprøjtedimsen, men 2. række begyndte det at blive lidt besværligt at trykke dejen ud og det var svært at få føling med det. Til aller sidst var det faktisk umuligt at presse ud og det var rigtig hårdt for fingrene.

Der var også ret meget spild inde i sprøjtedimsen. Man kan jo selvfølgelig putte over i en alm. sprøjtepose, men så er det jo lige meget i sidste ende :)

Halvdelen blev dryssede med frysetørrede hindbær

Min bedømmelse
Sprøjtedimsen virkede ikke rigtig for mig og jeg vil personligt foretrække en almindelig sprøjteposen. Måtten er jeg tilgengæld rigtig rigtig glad for :) den er virkelig handy og gør det nemt at lave dem ensartede. Jeg kan også sagtens bruge de tyller der fulgte med sætter og jeg skal bestemt også have testet opskrifter fra det lille opskriftshæfte :) Det hele virker til at være af rigtig god kvalitet og jeg glæder mig til at blive bedre til det macaronbagning, for de smager dælme godt!

Og det endelige resultat :) Macarons med lemon curd i midten. De blev ikke perfekte, men det skal de vist heller ikke når det er første gang man prøver dem ;) Jeg fik heldigvis gode råd og vejledning af en af yndlingstøserne, der har prøvet at bage dem før. Men de fik bittesmå fødder!
Opskriften er lånt fra dygtige Camilla fra Himmelske Kager

Macarons
120 g mandelmel (hun forklare hvordan du laver det selv)
220 g flormelis
100 g æggehvider (3 æggehvider=2 bægere)
25 g sukker
evt. 15 g. kakao, hvis du vil have kakaoversionen.

1. pisk sukker og æggehvider til en marengs.
2. Bland mandelmel, flormelis og evt kakao, og vend det i marengsen sammen med evt. pastafarve.
3. Fyld massen i en sprøjtepose med en rund/glat tyl og sprøjt den ud på størrelse med en 5kr
4. Lad nu de sprøjtede macarons stå og hvile/tørre i mindst 1/2 time, så de ikke klistrer ved let berøring. De danne en form for hinde :)
5. Bag dem i en forvarmet ovn ved 140 grader i 15 min. De må ikke blive gyldne. Hvis du bruger måtten eller andre silikonemåtter skal de nok lige have 1-2 min. længere for at blive helt bagt. eller evt. sænke bagepladen en tak i ovnen fra start af.
6. Lad dem køle helt af på bagepladen før du meget forsigtigt fjerner dem.

Jeg lagde dem sammen med en købt lemon curd, men du kan også lave den selv. Hjemmelavet slår købt med mange længder! eller hvad med Brombær curd? Nutella eller 1:1 ganache


Jeg serverede Pea & Popeye Pesto Pasta med sprød bacon for mine gæster. Opskriften (og info om hvor jeg har tyvstjålet den fra) må vist komme i et indlæg for sig så i ikke keder jer helt ihjel.


Desserten blev en hvid chokolademousse med mint

 Sidst men ikke mindst, mine gaver! Jeg fik den fineste ring af dem :) Jeg har haft den på lige siden og jeg knuselsker den.

Jeg fik også denne søde, søde pung/clutch :D Jeg er bare en heldig en, men de bedste veninder jeg kunne ønske mig! Det var en dejlig dag med hygge, god mad og skønne gaver :) De er simpelthen så søde til at hjælpe med maden osv. så jeg rigtig kunne ny at have besøg.


8 kommentarer:

Frøken Blak sagde ...

Har aldrig smagt en macaron. Hvad smager de egentlig af? Er det ligesom kage eller er de sprøde eller?

Spisekammeret sagde ...

Nej, hvor ser de gode ud. Og man kan da næsten slet ikke leve uden sådan et sæt :). Jeg elsker macaroons, men kan heller ikke helt overskue det der med at sprøjte dem ud med frihånd. :)
m.v.h.
Ulrik

Gitte Vallentin sagde ...

Gud hvor er den fed den ring, hvor er den fra? :)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Pandekagepirat: De er sådan ret skrøbelige og sprøde udenpå og let seje inden i :) de smager sødt og har en mild mandelsmag.

Spisekammeret: Det smagte også virkelgi godt ;) man må aldrig gå ned på udstyr :P Jeg ville ikke få to macaron skaller der var ens!

Gitte: Den er fra "Skagen" - ligesom urene :) Den er så fin

Bitten sagde ...

Hvor er dine first time macarons bare flotte! Er sikker på at de smagte super lækkert.
Og smuk ring ;)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Bitten: taaaak :D det kan være vi skal kaste os ud i en portion sammen.
Ringen er så fin ;)

Anonym sagde ...

sejt har aldrig smagt dem før :D

Linebinevaskemaskine sagde ...

Anonym: de er så lækre :)

Send en kommentar