Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 8. maj 2012

På besøg hos Selleberg

 Nu vi var på Fyn i bededagsferien, tænkte jeg at jeg ville benytte muligheden for at besøge Herregården Selleberg uden for Odense, der laver de mest guddommelige kirsebær produkter af sødkirsebær! Vi mødte Søren på FoodExpo, hvor vi fik en god snak og fik lov til at smage på de fantastiske produkter.
Jeg kan kan normalt faktisk ikke særlig godt lide kirsebær, men jeg skal love for at jeg har fået et helt andet syn på kirsebær nu.

Du kan købe produkterne rigtig mange steder rundt omkring i landet, desværre ikke længere i Aalborg, men jeg håber det kommer igen :) Eller har de også en netbutik. Kirsebærbutikken er en lille butik på inde i selve herregården, hvor du kan købe de skønne produkter, men også lidt andre fine ting fra Fyn. Den har åben fredag og lørdag fra 10-17:)

En del af den hyggelige herregård

Tårnet der er en del af deres logo på produkterne 

Deres lækre kirsebærsaft

Krydrede mandler blev der også solgt 

Most fra Nybro Frugtplantage. Vi smagte dem til foodexpo og de kan også varmt anbefales! Jeg købte faktisk 5 liter æble-kirsebær most dengang til expo, så jeg vender nok tilbage med et indlæg engang.

skønne overtrukne mandler fra Konnerup & Co. Vi smagte nogen med hvid chokolade og citrongræs, mums!

En kurvfuld ren glæde! Dog ikke til mig ;) Vi fik heldigvis lov til at smage nogen af Sellebergs produkter i butikken.

Kirsebærtræerne blomstrer ligenu og heldige som vi var, fik vi lov til at gå en tur i deres flotte plantage med de mange hvide blomster. Den fantastiske gule rapsmark var en fantastisk baggrund og havde himmel været blå ligesom dagen før, havde det været perfekt.

De her blomster bliver engang til noget virkelig lækkert!

Selv Pixi nød gåturen mellem kirsebærtræerne

 Temmelig idyllisk, ikke?! :)

Så meget at snuse til, men så lidt tid til at gøre det i!

Gårdspladsen

Og nu til hvad jeg endte med at købe med hjem derfra ;)

Der var absolut ingen tvivl om at jeg blev nødt til at have kirsebærsirup med hjem. Absolut ingen! Det er simpelthen koncentreret fryd i sirup form og jeg glæder mig sådan til at bruge den i koldskål, på is, pandekager, yoghurt, vafler, shakes mm.

Men så så jeg også den her og jeg blev simpltheh nødt til at prøve sådan en. Jeg elsker en god hindbærbrus, så kirsebær kan kun smage godt.

Hvis man er til skimmelost eller brie er jeg sikker på at disse vil smage helt eminent dertil :) Jeg kan se dem til en klat græsk yoghurt, rørt med lidt vanilje. Eller en god hjemmelavet vanilleis!

Jeg kom også til at købe et af de syltede kirsebær :) Vi var så heldige at få et glas til madbloggertræffet i Vejen for et års tid siden og de smager bare så godt.

Og sidst men ikke mindst: Kirsebærsaucen, der får alle andre kirsebærsaucer til at smage af bølgepap! Uf jeg glæder mig til at bruge den og gerne snart!

Nåh jo og så hoppede der også lige sådan et par stykker med i min pose ;) Det kan jo smut' det skidt.

Det var ihvertfald et rigtig dejlig besøg hos Selleberg og jeg kan varmt anbefale at slå vejen forbi hvis du alligevel er i nærheden. 

12 kommentarer:

Karens Kaos sagde ...

Uh ha, det ser ud til at være en særdelses farlig butik! Der kunne jeg godt komme til at bruge ALT for mange penge!! Lækkert indlæg :-)

Anonym sagde ...

Ej, hvor spændende, det vil jeg også gerne på besøg. Deres produkter er SÅ lækre :-)

Knus
Birthe

heidi sagde ...

Sikke nogle omgivelser! Kan godt forstå du havde svært ved at styre dig i deres butik. Og det minder mig om at jeg faktisk ikke har fået brugt kirsebærene fra blogtræffet endnu - det skal der laves om på snart!

jjj sagde ...

Jeg vil bare sige at kirsebærsaucen er så lækker.
Vi fik den til jul på ris a la manden. Det var bare godt.

Til min fødselsdag om lidt vil jeg lave en kirsebærkage. Men lige nu kan man jo ikke få friske, så jeg har planlagt at bruge dem dea selleberg

Pernille sagde ...

Det er sandelig en fejl i din opdragelse at du tror du ikke er vild med kirsebær!! :DDD

Chokoladesansen sagde ...

Du har vundet en lille præmie.. kig forbi bloggen og se :-)

chokoladesansen.com

Anonym sagde ...

Bare lidt info: Kerteminde by arrangerer i samarbejde med Selleberg hvert år en kirsebærfestival, som strækker sig over en hel weekend i juli og som er absolut er et besøg værd - der er det blandt meget andet muligt at smage kirsebærsoftice, kirsebærremoulade til fiskefrikadeller, deltage i kirsebærkagekonkurrence eller langspyt med kirsebærsten :-) - Nybro Frugt, Rudolf Mathis og mange andre deltager også på det store fødevaremarked i den indre by.

Tusind tak for en super blog!

Mvh. Louise - fra Kerteminde :-)

jjj sagde ...

Jeg har mange gange tænkt at jeg vil derop, vidste nemlig godt de har en krisebær festival, men alle år, er jeg aldrig kommet afsted.

Har hørt at de skyder festivallen i gang med de store skib der kommer læsset med kirsebær og en masse piger der deler ud.

Nanna (Pyntekagen) sagde ...

Hvor lyder det bare lækker alt sammen :-D

Linebinevaskemaskine sagde ...

Karen: Meget farlig! Alt for mange lækre sager :)

Birthe: De er helt fantastiske deres produkter :) Mmm

Heidi: Det der med at styre mig er jeg ikke heeelt så god til ;) Det må du hellere få gjort! Jeg håber stadig de har masser af smag i sig.

Jeg glæder mig også virkelig til at bruge den :) Mmm kirsebærkage lyder bestemt ikke tosset og slet ikke med deres produkter

Pernille: jamen det kan jeg jo nu :p jeg er blevet omvendt!

Chokoladesansen: Ihhh hvor skønt! :)

Louise: Hvor lyder det altså bare utrolig spændende! mon jeg kan lokke de andre blogpiger med til det ;) tusind tak for info, for de søde ord og for at du har lyst til t kommentere herinde :)

kunstnerkram: Nu bliver du også næsten nødt til at tage til det ;) haha det lyder da festligt!

Nanna: Det er det bestemt også :D

jjj sagde ...

Ja hvem kan stå for piger der deler kirsebær ud...

Anonym sagde ...

Det er bare så hyggeligt. Skal bare se båden komme ind, og de søde piger der deler ud.

Send en kommentar