Blåbærkage med marcipan & kirsebær
skal og saft af 1 citron
200 g smør, stuetemperatur
200 g sukker
3 æg
200 g mel
3 tsk bagepulver
et lille nip salt
150 g marcipan, skåret i små tern på 0,5x0,5 cm
170 g. blåbær, jeg brugte frosne
170 g. syltede kirsebær
1. Pisk smør, sukker, citronskal og saft lyst og luftigt.
2. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
3. Bland mel sammen med bagepulve, mel og salt og vend det i dejen.
4. Vend marcipanen i dejen og sørg for den er fordelt godt.
5. Spænd bagepapir ud i bunden af en springform og smør siderne godt. Fordel halvdelen af dejen i formen.
6. Fordel halvdelen af bærene over dejen og tryk dem let ned. Fordel resten af dejen over bærene og glat den ud. Tryk resten af blåbær og kirsebær ned i dejen.
7. Bag kagen midt i ovnen ved 175 g i 50-60 min. Mærk på overfladen og stik midt i kagen med et træspyd for at tjekke om den er færdig. Bagetiden kan variere noget alt efter ovn, så hold øje. Hvis kagen bliver for mørk i sidste del af bagningen, kan du dække den til med lidt staniol.
3 kommentarer:
Ih, hvor ser den lækker ud. Desværre er jeg ikke så meget til blåbær, men må prøve med hindbær. Tak for opskrift! :)
Den ser dejlig ud den kage! Mums :)
Den blev til min favoritkage på 1 minut. Den smagte simpelthen himmelsk. Tak fordi du delte :)
Send en kommentar