Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

fredag den 7. maj 2010

Familiebesøg & Bærcrumble

Onsdag havde jeg aftalt med gruppen, at vi havde en arbejde-hjemme dag :) Jeg elsker sådan nogle dage. Det er rart at du for det første kan sove længe og for det andet, kan du selv dikterer over din dag. Planen var faktisk bare at jeg skulle læse lidt videnskabelige artikler hjemme, men jeg fik hurtigt arrengeret at tuller rundt inde i byen sammen med min mor og far. De gav endda frokost :) Sådan nogle hyggedage med mor og far er bare gode.

Min far skulle arbejde aften, så jeg inviterede min mor (og Fie hunden) hjem til aftensmad. Om vi er 2 eller 3 til at dele maden gør jo ikke rigtig nogen forskel. Min søster, Louise ringede så kl. 16 og spurgte om hun og kæresten ikke også var inviteret :D Der skulle tænkes lidt krativt mht. aftensmaden, men alle blev da vist mætte og ingen brokkede sig.

Da jeg bestod min eksamen i psykiatrisk, mente Louise at jeg var så dygtig at jeg fortjente en eksamensgave :) Hun kan bare vente sig til hun bliver student til sommer.
Hun mente vist at de her griseservietter lige er mig :)

En fin gave hele vejen fra england med kort und alles. arheem.. teksten i kortet.. host..Jeg fik en af de søde Kimmidolls :) de er altså ret fine og jeg er så glad for den. Den siger endda at jeg er "Bright & Beautiful" og så må det jo være rigtigt ;) Jeg har den sødeste søster.


Til dessert lavede jeg en Bærcrumble fra Tænd på tærter, tryl med tilbehør fra Høst & søn
Bærcrumble
 • 800-900 g. frosne, blandede bær (jeg brugte 2xbærsymfoni)
 • 200 g. sukker
 • 2-3 vanillesukker
 • 2 spsk maizena
 1. Fordel bær i et dybt ildfast fad på ca 25x30 cm
 2. Bland sukker, maizena og vanillesukker og fordel det over bærene
Crumble
 • 150 g smør
 • 150 g mel
 • 125 g. sukker
 • 110 g. havregryn
 • 1½ tsk vanillesukker
 • 100 g hakkede mandler

  smulder alle ingredienserne sammen og fordel dem over bærene. Bag tærten ca. 35 min ved 190 grader til crumblen er gylden og sprød.
Serveres lun letpisket flødeskum eller en god vanilleis :)
Note: Den tog ingen tid at lave og det er en god opskrift at have i baghåndne. Næsen rub og stub blev spist med velbehag og resten kom med hjem til min far. Det er jo bare dumt at folk giver så mange penge for en "smulderkage" fra frost, når de er så lette at lave selv!

I går var jeg sammen med yndlingstøserne til lidt hygge og god mad :) de er helt fantastiske at være sammen med efter en frustrerende dag med projekt. To af dem knokler med deres bachelor på uni, så mig og den sidste af yndlingstøserne lavede mad (Jeg havde ikke været så overskudsagtig og være med til at handle ind til det host..)


Jeg havde selvfølgelig glem mit kamera derhjemme, så billeder er af dårlig telefonstandart. Det blev til risotto med cheddar og kartoffelkager med chorizo, serrano, cremefraiche og purløg fra Nigella Express. Jeg har ikke smagt risotto før, men det skal jeg bestemt lave igen :) også selvom man får ondt i armene af al det røreri. Det smagte rigtig lækkert alt sammen :)

2 kommentarer:

Bitten sagde ...

De der bær, er de frosne eller optøede? Eller helt ægte?

Linebinevaskemaskine sagde ...

de er frosne :) men går stadig ud fra at det er ægte bær

Send en kommentar