Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 10. maj 2010

hutig applecrumble og "det er sådan noget jeg gør!"

Pheeew der har, som altid, været nok at se til i den her weekend. Jeg tror at mine arme er blevet minimum 10 cm. længere af at slæbe havemøbler frem og tilbage i butikken. Og alle de gaver jeg har pakket ind! jeg er klar på at battle julemandens hjælpere til hver en tid ;)

Men men men, jeg er aldrig for træt eller har for ømme arme til at bage lidt godt til en god film, heller ikke selvom det bare er mig og Daniel. Som bonus fik jeg brugt en rest marcipan i fryseren og de sidste æbler i frugtskålen.

Hurtig applecrumble
 • 450 g. æble i bitte små tern (hvis du ikke er doven ligesom mig kan du skrælle dem)
 • 2-3 tsk kanel
 • 50 g. smør
 • 100 g. mel
 • 100 g. brun farin
 • 75 g. havregryn
 • 125 g. marcipan
 • 2 tsk vanillesukker
 1. Smør et dybt tærtefad med smør, fordel æblerne og drys kanelen over.
 2. Smulder de resterende ingredienser godt sammen og fordel over æblerne.
 3. Bages 30 min. ved 200 grader.
Note: Jeg tror jeg er inde i en crumble fase lige nu :) men jeg har nu ikke hørt noget brok fra nogen. Den blev rigtig god, men æble og kanel er jo altid godt. Marcipanen gav også sådan et godt sprødt, chewy lag og med kold cremefraich til sidder den lige i skabet.

Jeg skal til at rende ned til bussen, jeg skal nemlig i bio med Bitten og se "Kick-ass" :) så i får lige et lille billede at kigge på.


Kort sagt så illustrere billedet meget godt en Lines adfærs når hun er utålmodig og ikke kan putte to og to sammen. Min (hvide) trøje bliver aldrig den samme igen! Det er bare sådan noget jeg gør.. Verdamt!

5 kommentarer:

Tina Liel sagde ...

Hejsa Line! Sikke en løkker opskrift! Og så med havregryn uhm. Øv at det lige var en hvis trøje du havde på da uheldet var ude.... Gør det samme konstant. Har altid flere liter pletfjerner parat ;-) Kickass har f[et gode anmeldelser. Skulle v;re sjov. KNUS♥

Anja sagde ...

Haha, det er også sådan noget jeg gør :P En af årsagerne til jeg kun har 1 hvid bluse (som selvfølgelig har de obligatoriske tomatpletter som ikke er gået 100 % af i vask). Jeg skulle aldrig have købt en hvid sofa heller. Har haft tabt en skål med tomatsuppe i den ;-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Tina: jeg ved ikke hvad jeg skulle gøre uden havregryn :) haha tror virkelig os jeg skal ha investeret i noget giftigt pletfjerner.

Anja: Øj hvor er jeg glad for jeg ikke er den eneste :D jeg har en ny hvid bluse jeg ikke tør tage på, da jeg udemærket godt ved hvad der sker med den :P åhr stakkels sofa

Ms Confashion sagde ...

Well, jeg tilslutter mig koret af utålmodige peoples... skifter godt nok ofte tøj, fordi jeg liiiiige får kastet alt muligt ned ad mig selv - alt fra rødbedesaft, tomatsovs og tunvand, mmmmm, thanx heaven for pletfjerner!!!
<3

Signe sagde ...

Mine hvide bluser og mit pæne tøj tiltrækker også pletter - man forstår det ikke rigtigt - grimt tøj bliver aldrig plettet.
Jeg tror da jeg snart skal lave æble crumbe - man sidder da og bliver helt lækker sulten

Send en kommentar