Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 22. marts 2011

Madbloggertræf 12. marts (awesome!) del 2 - Restaurant "Bedre Byggeskik"

Efter at have hentet alle de rare og lækre goodiebags fra alle de gavmilde sponsorer, men mere om dem næste gang, kom vi til næste punkt i programmet.
Men altså, med en bil (hvor bagagerummet ikke kan åbnes lige p.t.) stopfyldt med nordjyder, goodiebags og håndtasker gik turen til Restaurant Bedre Byggeskik i Vejen. Klik på linket for at få et billede af restauranten udefra, den er noget så hyggelig :)

 Indvendigt blev det kun endnu hyggeligere. Med sart  lyserøde vægge, lysekroner og små "mormor lamper".

 Jeg kunne rigtig godt lide at planterne bevidst var valgt for at understøtte den hyggeligt stemning i stil med resten af indretningen. Det er sjældent at jeg har mulighed for at benytte hele tre sæt bestik og alverdens forskellige glas ;)

Allerede hjemmefra var det muligt at bestille en vin menu, men de havde også yderligere lavet en, ifølge Bitten, Kør hjem-vin.. Jeg tror at den menu var ret populær :) jeg smagte Bittens forskellige vine, og både portvinen og dessertvinen kunne jeg godt gå hen og blive forfalden til.

5 retters menu
 1. Tynde skiver af røgede lamme culotte karse creme og skum, plukkede salater, brændt hvidløg, yoghurt/ vanilje hvidløgsne
note: Det smagte virklig dejligt og alle de forskellige smage komplimenterede hinanden godt. Speielt karseskummet og det brændte hvidløg var rigtig lækkert til kødet. Kødet kunne evt. være skåret tyndere :)

 2. Pocheret perlehønebryst med kogte porre kul på porre toppe og vinegrette på dansk æbleeddike, friteret kapes, flæskesvær på skindet.
note: Jeg var lidt nervør over den her ret, da jeg hverken er til porre, kapers eller "edikke" men det smagte virkelig godt, selv de friturestegte kapers! kødet var lækkert tilberedt og gik godt sammen med de møre porrer og vinegretten. Og de der perlehøne flæskesvær! de burde blive solgt i store poser ;) der var desværre ikke særlig mange af dem.

 3. Rosastegt oksefilet med krydderurt top, lun waldorfsalat ‚‘tærte af selleri,braseret bladselleri ‘ foie gras terrin, hjemmelavede rosiner. Tyttebær og "brunede kartofler" og okse glacé
note: Kødet var ligt tilpas rosa, men det var meget svært at skære i. Det smagte dog godt sammen med krydderurterne.
Jeg faldt specielt for deres hjemmelavede rosiner, der ikke ligner rosiner :) de smagte fantastisk sammen kødet! bladsserien gjorde desværre ikke noget særligt for mig i denne ret :)

Her er 3. ret fra en anden vinkel, så man kan se foie gras terrinen. Jeg prøvede, men kunne ikke rigtig forliges med det.

Der blev taget billeder ca. nonstop den aften ;)

 4. Skive blåskimmel ost. Romsyltede solbær. Solbær coullis, pære og pæremarmelade og sprødt rugbrød
note: igen, jeg prøvede men jeg kunne heller ikke rigtig forliges med den blåskimmelost. Det var dog rigtig flot anrettet og alt det andet blev spist op med stor fornøjelse.

 5a.  æblekugler i æblemostsirup , vanilje yoghurt og sprød nougat.
Note: æblekuglerne var dejligt friske og passede godt til de andre smage, men det var virkelig besværligt at spise. det hele klistrede sammen i bunden :( en rigtig god dessert, hvis bare den ville komme op af det glas ;)
 5b. vanilje vodka med æblesorbet og brombær
note: Med sin flotte grønne farve og friske smag er jeg helt forelsket i den æblesorbet. Den var blød, frisk, cremet og blev ekstra lækker med vanille vodka siruppen i bunden af glasset.
5 c. glas æble  shot  iskold hjemmelavet æblemost
note: Jeg havde lyst til at stikke den lille bitte søde flaske i lommen, men gjorde det altså ikke. Sådan et shot kold, syrlig æblemost  er den perfekte måde at afslutte et lækkert måltid på :)

Samtidig med at vi nød den sidste ret, holdt Jens Gundtoft fra Growers Cup et fordrag om deres kaffe for os. Vi fik endda også serveret to forskellige slags :) og jeg smagte begge to! At smage på 3 forskellige slags kaffe, foie gras og blåskimmelost på samme dag, må da bestemt være at træde ind i de voksnes rækker ;) og jeg er ikke helt afvisende over for det kaffe der, specielt ikke den fra Dolce Gusto.

Alt i alt var det en rigtig hyggelig og underholdende aften, hvor snakken gik godt hen over bordet hvor jeg sad sammen med Piskeriset, MissMuffin, BittenT (gangster) og TaTascha. Der blev fnist, grint og delt røverhistorier hele aftenen ;) Sidst, men ikke mindst vil jeg lige nævne nævne at der i løbet af aftenen blev trukket lod om nogle fantastiske præmier fra vores sponsorer. MissMuffin var heldig at vinde en virkelig lækker circulo maskine fra Dolce Gusto.

Jeg var så utrolig heldig at vinde den her flotte Aqvia danskvandsmaskine fra AGA der med børstet stål look passer perfekt ind til resten af maskinparken ;)

Jeg fik også de her 3 smagsvarianter med :) Granatæble/ginseng, Passion/Acai og Æblecider/hyldeblomst. Jeg har haft rygende travlt med at kigge på huse, så jeg har ikke fået smagt dem endnu. Men når jeg gør, skal jeg nok lige anmelde det med hård hånd ;)

Endnu engang tak til Birthe og Anne for alle de kræfter og alt det hårde arbejde de har lagt i den fantastiske dag.

3 kommentarer:

Maria sagde ...

Hvor sejt! En danskvandsmaskine!!!! Er pænt meget jaloux - drikker ikke sodavand, men tilgengæld en milliard liter danskvand - glæder mig til at høre om det!

Uh og husjagt! God fornøjelse:-D

Linebinevaskemaskine sagde ...

jeg glæder mig såda til jeg får tid til at prøve den af :D

Anonym sagde ...

This is the pеrfect webpage for аnyone whο wants to undeгstand this topiс.
You unԁerstаnd а whοle lot its almost hard to aгgue with
yοu (not that I actuаlly would ωant to…HaHa).

Υou certаіnlу ρut а fresh sρin οn a subϳeсt
which hаs been written about foг yeaгs.
Excellеnt stuff, just great!

my hοmeρаge ... payday loans

Send en kommentar