Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 26. august 2012

Cafe Spirets nye brunch

To indlæg på een dag? wtf fristes man måske til at sige, men den er god nok ;) I dag har jeg simpelthen startet min dag på måske en af de bedst tænkelige måder. Nemlig i selskab med både Cupcakemafiaen og en ufattelig lækker brunch.
Den nye ejer af Café Spiret her i Aalborg inviterede os nemlig til at prøvesmage og anmelde deres nye brunch. Det holdt hårdt med at finde en dag, os fem bloggere imellem, men idag blev dagen.

Der er sket lidt på Spiret sidden at jeg var der sidst, men jeg skal også gerne indrømme at det er lang tid sidden at jeg sidst har været på café. Indretningen har virkelig fået et pift og cafeen ser rigtig frisk og indbydende ud. Jeg er ret vild med deres vandglas i en sartblå tone.

Noget som Spiret altid har været indprintet i min hukommelse for er bl.a. deres lækre kolde og varme drikke. Da jeg skrev bachelor afsluttede vi sommetider en lang arbejdadag med en kop et eller andet på Spiret. I dag fik jeg en temmelig lækker Piña Colada Shake der smager frisk, cremet og lidt af sol og ferie.


Lidt varmt høre sig jo også til en brunch og da jeg ikke er den store kaffedrikker blev det til en chai latte. Ofte er div. cafeers chai latte alt alt for sød og slet ikke spicy nok, men jeg blev godt nok positivt overrasket! Den smagte nemlig af noget og var samtidig lækker cremet.

Selve brunchen er traditionel i forhold til at indeholde mange små retter, flere af dem har fået et lille twist. Jeg er almindeligvis ikke så meget til brunch, da der ofte er en del ost mm. jeg enten ikke kan lide eller gider. Spirets nye udvalg passede mig rigtig godt og der er en rigtig god variation i retterne. Jeg prøver at beskrive de små retter lidt for sig, så godt som jeg nu kan :)

Scrambled eggs et en af de retter jeg godt kan stå lidt af på. Ofte er det smagsløst og gummiagtigt fyld på tallerkenen. Jeg synes faktisk at de var ret hos Spiret :) de var lette, cremede og havd en skøn smag at krydderurter Der er bl.a. kørvel i, der ud over at smage skønt og giver en rigtig flot farve.
Æggene blev serveret små, krydrede brunchpølser der godt kan minde lidt om en mild chorizo og sprød bacon. Selvom jeg godt kan lidt bacon, er det rart at der ikke kun ligger et bjerg bacon.

Denne lille hapser er ristet rugbrød med varmrøget peberlaks og wasabi. Det er en ret spændende kombination med de sprøde rugbrød, dem porøse og bløde laks kombineret med den skarpe wasabi. Det var en rigtig velsmagende lille haps!

Ingen brunch uden serranoskinke. Ihvertfald ikke i min verden :) det er simpelthen et must! Den lå sammen med salami og en nøddeagtig comté ost, som jeg dog donerede til Bitten. Hun spiste den med største velbehag.

Der var også en sød lille skål med lun leverpostej og sprød bacon. Vi fik godt nok også en stor kurv med lækker brød, men det glemte jeg at tage billeder af midt i alt den lækre mad.

Min absolut favorit i brunchen må næsten være den varme øllebrød med flødeskum. Jeg elsker øllebrød og jeg synes at det er et friskt initiativ at reindtroducere det. Det er ivertfald lidt mere spændende end den evige yoghurt. Jeg er ret overbevist om at der er flere der kan lide øllebrød, end de egentlig selv er klar over. Den var dog lige til den søde side, men jeg tror at de kan skyldes at fløden var sødet. Lidt appelsin i selve øllebrøden kunne også gøre sig godt.

Det helt søde punktum på brunchen var en blød pandekage med en helt fantastisk nøddekrokantcreme til at smøre på. Hold da helt kæft, hvor er det bare stærkt vanedannende! Jeg kan godt forstå at det er et stort hit hos dem, for den var helt fantastisk.

Den kunne selvfølgelig også smøres på brød, men jeg valgt nu at smøre det på pandekagen ;) der var godt nok stille rundt om bordet da pandekagerne og nøddekrokantcremen blev spist.

Jeg har ikke mange fingre at sætte på noget som helst på den nye brunch hos Spiret. Oplevelsen var langt mere postiv en jeg havde forventet og det hele, undtagen osten, smagte mig :) Selve brunchen inkl brød og en cafe latte, chai latte mm. koster 137 kr, hvilket jeg sagtens selv kunne finde på at give.
De små retter er enkle, med rene smagsindtryk og med fokus på den smagsmæssige detalje. Betjeningen var rigtig sød og lokalet dejligt lyst. Jeg kan kun anbefale at prøve spirets brunch :)

11 kommentarer:

SWEET PETROLEUM sagde ...

Det ser nu lækkert ud :)

Agnethe - about a girl sagde ...

Ihh det ser bare rigtig godt ud og jeg har selv været svært skuffet over deres brunch tidligere - nu tror jeg da, at jeg lige skal sætte lidt penge til side, så jeg kan få råd til sådan en omgang lækker hygge på en tallerken!

Anna sagde ...

Den kan varmt anbefales - er total lækker og også lidt vanedannende :-) synes generet at deres mad har fået et højt løft siden den nye ejer har overtaget sidste år. Total hyggeligt sted med super betjening :-)

BRUUN by BRUUN sagde ...

Det ser fantastisk ud :-)
Og super lækre billeder af herligheden.

/Linda

Linebinevaskemaskine sagde ...

Sweet Petroleum: Det var det bestemt også :)

Agnethe: Du bør bestemt give dem en chance mere :) det var så lækkert!

Anna: den er nemlig vanedannende :) jeg er rigtig positivt overrasket.

Linda: det smagte skøønt :) og tak :)

Annita sagde ...

Ligger Café Spirit i Århus?

Linebinevaskemaskine sagde ...

Annita: Nej det er her i Aalborg :)

Louise sagde ...

Uhm, det er bare min yndlingsbrunch...
Jeg elsker de scrambled eggs som er dejligt cremet, som du også skriver.
Og så var øllebrøden bare en rigtig positiv oplevelse, og da jeg har en sød tand gjorde det bestemt ikke noget at fløden var sød :)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Louise: Den var også bare rigtig lækker :) det smagte rigtig skønt det hele

Anonym sagde ...

Det kunne være interessant at vide hvor spiret ligger og deres priser. Hvis man ser efter et sted med brunch, så må det være en god ting

Linebinevaskemaskine sagde ...

Anonym: Nu skriver jeg jo cafe spiret i Aalborg + at der er linket dertil :) nedest i indlægget er prisen nævnt. Så er resten høflig selvbetjening ;)

Send en kommentar