Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

lørdag den 25. august 2012

Cheeseburger eggrolls med sur-sød coleslawUf der har da vist været rimelig dødt herinde på det sidste :) Tiden flyver når man hygger sig og sidden sidst har jeg været to gange i tyskland, på fyn, i Danfoss Universe, arbejdet en del og haft madklub i et sommerhus. Men nok om alt det andet, nu lidt om sommerhusturen.

Vi havde lånt et dejligt sommerhus i Hals af en af yndlingstøsernes forældre og vi havde selvfølgelig taget hundene med. To dage hvor vi bare hyggede, slappede af, så film og spiste god mad :) Vores madklub har jo holdt en alt for lang sommerferie, så vi tog revance her i sommerhuset.
Normalt plejer vi jo at lave maden som tre retter lige efter hinanden, men for at vi rigtig kunne nyde maden og ikke skulle blive overmætte spredte vi det lidt ud. Forret kl 12, hovedret kl 15 og dessert kl 18 ;)


Vi havde oprindeligt planlagt temaet "Chokolade" til alle tre retter, men pga. af at jeg har haft så travl valgte vi at vi selv måtte bestemme hvad vi ville lave. Heldigvis gik Pernille all in med chokoladetemaet til forretten. Det var bare så godt!
Hun lavede nemlig det skønneste chokoladetapas til os :)

Øverst til venstre er det ristet brød med olivenolie, smørbar ganache og spicy chorizo.
Øverst til højre er ristet brød med olivenolie med 85% chokolade og flagesalt. De små kugler er en syrlig lille hemmelighed, nemlig vindruer trillet i mørk chokolade og kakao!


Den lækre smørbare ganache


 Åf de smagte helt fantastisk! Jeg havde slet ikke forestillet mig at de ville være så gode og vanedannende.

 Dem skal jeg helt bestemt selv lave :)

Det lyder som en underlig blanding, men det krydrede chorizo smagte rigtig lækker sammen med den mørke, cremede ganache og med lidt flagesalt på toppen.

Forretten var slet ikke særlig hundevenlig med alt det chokolade, men nysgerrige det var de!

Pixi og Eika nød også at være i sommerhus. Tænk sig at blive gået med oftere en man plejer, blive nusset konstant og kunne lege hele dagen. Det er vist hårde vilkår for en lille, træt hund ;)

Jeg havde ansvaret for hovedretten og valget faldt på Cheeseburger Eggrolls :) en opskrift jeg har haft liggende i evigheder og som var nem at gå til i et sommerhuskøkken. Inspirationen og noget af opskriften har jeg fra Rachel Ray

Cheeseburger Egg Rolls med burgerdip 10-12 stk
2 forårsløg. finthakkede
lidt olie
80 g choizo i små tern
500 g hakket oksekød
1/2 tsk paprika
1/4 tsk karry
salt, friskkværnet peber
lidt stødt chili
1-2 fed hvidløg. knust
2 spsk ketchup
200 g cheddarost, revet
ca. 12 store ark forårsrulledej
Lidt sesam

1. Svits løgene et par minutter og brun oksekød og chorizo af sammen med løgene.
2. Tilsæt krydderierne og lad det simre i et par minutter.
3. Rør ketchup i og smag til med krydderier.
4. Lad kødblandingen køle helt af.
5. Rør kødet sammen osten.

6. Fordel 3-4 store spsk på de optøede forårsrulledejen.

7. Træk hjørnet af dejen stramt hen over kødet. 

8. Fold højre og venstre hjørne ind over kødet. Pensel det sidste hjørne med en smule vand og rul kødet helt ud over hjørnet. Pensel rullen med lidt olie og drys med sesam.

9. Bages ved 200 grader i 20-25 min til de er gyldne og sprøde.

Note: Utrolig nem og lækker aftensmad, der også sagtens kan laves på en hverdag. Jeg tror endda de kan fryses ubagte. Næste gang skal der lidt sennep i fyldet og jeg ruller kødet omkring en stang cheddar frem for revet.


Sur-sød coleslaw
6-7 spsk æbleeddike
3-4 spsk flydende honning
salt, peber
6 gulerødder
1 spidskål

1. Rør æbleeddike sammen med honning, salt og peber.
2. Skræl gulerødderne og skræl dem til lange strimler
3. Snit hvidkålen fint og vend det hele godt sammen.
4. Lad det trække på køl i en times tid før servering.

Det blev taget middagslur x mange

Desserten var helt fænomenal! Den ser ikke ud af meget men det er en af de bedste kager jeg har smagt.  Det er sjældent at en kage der er så enkel er så lækker i sig selv, men den smagte bare så godt.

 En lun, svampet og saftig citruskage!

Jeg ku´godt.. lige nu!

Det har været nogle fantastiske dage, med de dejligste piger og vi burde virkelig gøre det noget oftere. Pernille har også skrevet lidt om det her. Heldigvis skal jeg se dem allerede i næste uge, hvor vi skal gøre Ikea og Metro usikre :) Madklubben er selvfølgelig blevet genoplivet og næste tema er "pandekager"

5 kommentarer:

Agnethe - about a girl sagde ...

Haps haps den opskrift ryger lige i gemmerne, jeg ELSKER også Rachel Ray, hun styrer til at lave "let-at-gå-til-mad"
Det ser bare ud som om i har haft en dejlig tur i sommerhus - sådan et afbræk kunne jeg skam også godt bruge! og lækre tapas til forret! Er du vimmer det er godt fundet på! :D

Linebinevaskemaskine sagde ...

Agnethe: Det gør hun nemlig :) Det var så skønt bare at hive stikket ud og bare slappe af i godt selskab. Åh de tapas der var bare gode og ja, super kreative :) de kan kun anbefales

Helle sagde ...

Skal til tøsehygge på lørdag og kan slet ikke få tankerne fra chokolade-druerne, som jeg har bestemt mig for at lave og tage med.
Det er jo rimelig simpelt at lave, men - er de bare trillet i alm. bage-kakao?

Linebinevaskemaskine sagde ...

Helle: De er bare så gode :) og meget tøsehyggevenlige! Du kan se prnilles opskrift her http://pernilleshimmel.blogspot.dk/2012/08/chokolade-tapas.html

De er rørt rundt i chokolade og derefter kakao :) hun siger at der er så nemt, så nemt :)

Helle sagde ...

Super! :D Tak for linket! :-))

Send en kommentar