Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 26. august 2012

Vores fiktive husDet er ikke nogen hemmelighed at mig og Daniel (og Pixi for den sags skyld) længe har ønsket os vores eget hus. Du ved sådan et med egen have, vaskemaskine og opvaskemaskine! Sagen er bare at ingen af os har hændende skruet rigtig på, sådan rent håndværksmæssigt. Det vil sige, at det med at købe noget der skal istandsættes ikke rigtig passer til os.
Hvad gør man så? Man køber et fiktivt hus, der først skal bygges op fra scratch. Det er ihvertfald lidt af en udfordring at forklare venner og familie at huset ikke findes i forvejen og at der ikke er nogen billeder at vise frem.

Jeg har valgt både at poste husindlæg både her og på husbloggen :)

Et hus kræver selvfølgelig en grund, så da vi fandt en grund i et godt område kontaktede vi Huscompagniet her i Aalborg samt vores bank for at høre hvor realistisk det er at bygge eget hus.Der var ikke ret meget slinger i valsen og dette er nu vores grund :) Lige nu er det bare en mark, men 28. februar 2013 står der et spritnyt hus klar til os. Det meste af grunden bliver omkranset af hæk og det eneste fortorv vi får er ved indkørslen nederst til venstre.
Grunden er 1089 m2 og vores fiktive hus bliver 152 m2.
Grunden så ikke 100% sådan ud til at starte med og efter den blev som tegningen oven for har vi haft lidt kvaler over hvor på grunden huset skal placeres og hvad med indkørslen? Det er stadig noget vi roder lidt med, men mon ikke snart det falder på plads

Der er mange og store beslutninger der skal tages og en af dem vi har haft lidt svært ved, er mursten. Vil den kvadratmeter mursten vi har set også være pæne på et helt hus? Vil de også være pæne om 20 år og kan huset sælges igen? Skal de vælges med fornuft eller hjertet? Alle de beslutninger :)

Billede lånt af Huscompagniet
Vi har, indtil videre ;), valgt en blødstrøgen rosé mursten der hedder Savanne. Den er forholdsvis neutral uden af være for røde eller gul.

Lige p.t. venter vi på at huscompagniet begynder at byggemodne grunden til september og at vi skal til møde med HTH og Uggerly.


Ude til højre har jeg lavet et link til vores husblog, hvor alle byggerelaterede indlæg bliver samlet :) Jeg har også lavet en lille nedtælling ;)

10 kommentarer:

Line sagde ...

Hvor spændende! Min kæreste og jeg har også overvejet at få bygget hus ved HusCompagniet, så jeg følger lige med her og på den nye blog :-D

AnjaO sagde ...

Ih stort tillykke med det kommende hus :D Det bliver spændende at følge med i :)

Kager skal der til sagde ...

Hvor spændende ... Må være skønt at kunne flytte ind i et helt nyt hus.............

Er ved at være godt træt at .. de ting der bare kommer lige så stille og roligt når man har et hus fra 1937................................

Hyggehygge
Marianne

Piskeriset sagde ...

Herligt - tillykke med det kommende hjem! Det er så dejligt at finde det helt rigtige sted :-)

Husk at nye huse også tit kræver noget arbejde, fordi ting skal finpudses, eller håndværkerne ikke har gjort alt færdigt, så 100% slipper I nok ikke :-)

Maj sagde ...

Stort Tillykke Line!

Hvor er det dog spændende med at I bygger jeres eget hus, jeg er sikker på at det på alle mulige måder bliver smukt og stiligt, lige i din ånd og som dig!

Husk at der skal være plads til børneværelser ;) ;)

- Maj :D

camilla sagde ...

min mand og jeg fik bygget hus gennem huscompagniet sidste år og vi har haft en rigtig positiv oplevelse med det. det er skønt med et helt nyt hus der ikke skal gøres noget ved. men så kan man bruge al tiden på at få lavet haven som man gerne vil have den. håber i får en lige så positiv oplevelse med jeres husbyggeri.
hilsen camilla

Anonym sagde ...

Åh hvor blir det fantastisk! Også at I kan sætte jeres eget præg på huset! Hvor blir det fedt, I må virkelig glæde jer alle sammen, også Pixi, som får egen have at lave spilopper i :-) held og lykke med det, glæder mig til at følge jeres redebyg.

Carina sagde ...

Ej, hvor spændende! Tillykke med det nye hus :)

Mad Med Hjertet sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Linebinevaskemaskine sagde ...

Line: Ind til videre har vi ihvertfald kun positive ting at sige :)

Anja: Taaak :D total voksenpoint!

Marianne: Vi er jo ikke så handy, så det bliver skønt at flytte ind i noget der forhåbentlig bare virker :)

Piske: tak :D det er et ret stort skirdt, men det bliver så godt. uf du må ikke sige sådan noget ;)

Maj: tusind tak :D jeg glder mig så meget. nu håber jeg bare jeg kan indrette det ordentligt! hehe der er 2 :D

Camilla: Tusind tak for din kommentar :) vi er også rigtig glade for samarbejdet med dem. Jeg glæder mig sådan til det er færdigt.

Monstercirkus: Det gør det! og det er skønt selv at kunne bestemme :) åh pixi kommer sådan til at nyde det.

Carina: Det er næsten ikke til at holde til ventetiden :) tak!

Send en kommentar